Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мачнини во текот на бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од Bela-30, 3 октомври 2014.

1. Mrchendajzer

Mrchendajzer Активен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    3
    Го споделувам мислењето, прва бременост ми е 14 недела дали имав 2-3 дена без гадење а секој втор ден повраќање. Од мирис на пржено и месо црева превртувам, крекери ми изникнаа во стомак а вода максимално до пола литар пијам дневно, плодот за сега е ок ама јас сум уморна, пијам антиметил ама не секогаш имаат ефект... Мислев до сега ќе помине а некогаш ми се чини полошо станува.

2. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.393
    Допаѓања:
    13.987
    Ќе ти помине уште малку :D

На Mrchendajzer му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Mrchendajzer

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    3
    Дај Боже одвај чекам да стигнам до фазата кога ќе речам сум се здебелила од јадење

4. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.133
    Допаѓања:
    13.762
    Ајде ќе помине, се ќе помине и ќе заборавиме на се и ќе се радуваме на тие мали душички! Како викаат се се заборава, да не се заборавало немало да раѓаат по 2,3...5 пат :)
    Е сеа мене ми требаа 10 год за второ, ама битно се решив :D
    Искрено јас ја терам 13 недела сега и од минатата недела ми ги нема мачнините и почнав да пијам вода нормално, инаку и јас неможев капка да ставам во уста, затоа сега имам грчеви како менструални што претпоставувам дека се нормални, ама ај биди раат
    Се надевам дека и тебе ќе ти се нормализира се наскоро, па нели малце и да поуживаме во второто тримесечие, зошто третото ќе не биде....уффф уште лето...(fingers)

На Mrchendajzer и Black girl им се допаѓа ова.
  5. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.200
    Допаѓања:
    4.886
    Јас имам мачнини а не повраќам, мачно ми е кога сум гладна, уште помачно кога ке се најадам, незнам што е полошо.

На iloveyou29, Black girl и fana им се допаѓа ова.
  6. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.133
    Допаѓања:
    13.762
    Леле јас само кога јадев ми беше убаво бе, а престанев и мене ми беше ужас

7. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.255
    Допаѓања:
    112.350
    Како бе јас не ослабам во бременост :( ;(

На TeddyGrey, le.soleil и januari19 им се допаѓа ова.
  8. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.836
    Допаѓања:
    13.431
    Леле јас сум непрепознатлива. Ослабев многу у пм. Со правата бременост од 11 недела немав мачнини, а оваа бременост еве се уште, аман веќе.

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.195
    Допаѓања:
    7.745
    Морав да те цитирам. Пред некој ден бев на инфузија ради повраќање. И сестрата ме испокара многу сум била слаба. Како трет мессц толку слаба. Требало да јадам повеќе бла бла бебето си уживало си земало се за него, ќе се разболиш вака. Вие младите сега гледате слаби да бидете. И други глупости.
    Не можам со сила да пикам. Колку ми се јаде, толку.

10. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.393
    Допаѓања:
    13.987
    Мене никој до сега не ме искарал , глупости се некои писмени по здравството а уствари све неписмени.
    Муабетот ми беше ироничен пошто ја до 17та недела не јадев ништо само на вода бев и некогаш компири со кечап ништо друго неможев да јадам и тоа повраќав секој ден по неколку пати па еве ништо не ми фали , у почеток на бременост ти е јака крвната слика и се користат ресурси у тело а после 20та недела почнува да паѓа ама гледам многу информирани се сестрите кај што си била . :)

На 1209, Anaroz1 и Erika.greeneyes им се допаѓа ова.
  11. Mrchendajzer

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    3
    Гледај да не остануваш гладна, крекери, смоки, грицки што ги поднесуваш на 2-3 саати. Од мое искуство варен компир или макарони без сосови...

12. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.200
    Допаѓања:
    4.886
    јас немам одбивност кон одредена храна, само цело време ми е мачно, ми се гади, и кога сум гладна и кога ке се најадам, после плус сум подуена, цело време ми е тешко а не повраќам воопшто.Грицки нејадам за да не трупам плус калории, и онака сум крупна, уште не ослабнав од предходната бременост, стартував сега со висока килажа околу 70 кг имам , и уште ако јадам на 2-3 саати 100 ка не ми бега.Јадам само 2 пати во 11 па во 17.00 и после ретко овошје ако каснам навечер, гледам да го има тој период од 16 саати каде не внесувам храна,ама сега ми се случува нагло да огладнам, сабјле во 9 бев мртва гладна и јадев, па во 11 скокнав, сега дури после 5 ке јадам и толку.

13. Mrchendajzer

Се зачлени на:
    1 февруари 2022
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    3
    Не зборувам повеќе да јадеш туку тоа што го јадеш во 11 и 17 да ги поделиш истово часовите измеѓу... Барем кај мене тоа помага а и совет од гинеколог беше да јадам помали но почести оброци за да не ми се гади, не велам дека секогаш и кај секого помага

На macalavica му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.788
    Допаѓања:
    175.894
    20 недела и сеуште мачнини, посебно на утро. Има некоја со слично искуство да ми дае малку надеж? :tmi:

На TeddyGrey му/ѝ се допаѓа ова.
  15. perlaa1

perlaa1 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2018
    Пораки:
    811
    Допаѓања:
    2.682
    Јас сум 7 недела и не сум осетила ни гадење ни ништо. Се си јадам и немам проблем. Можеби покасно ќе повраќам или нешто слично ама засега супер минам.

На macalavica и jelo им се допаѓа ова.
  16. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.457
    Допаѓања:
    17.134
    Не мора да значи дека ќе имаш. Јас немав мачнини, така понекогаш еднаш месечно ќе ми се појавеше и од одредена храна имав која ја избегнувам и не ја јадам веќе.
    Киселините во 7ми ги имав, сега да не се заречам добро е освен кога бебе ме мава во желудникот:drunk:

17. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.583
    Допаѓања:
    52.668
    Јас поради тоа ја сменив матичната.
    Со ќерка ми на почеток кога бев бремена, секоја контрола ме караше.
    Како мислиш ти да го носиш детево?
    Види се колку си слаба, следно да дојдеш со толку и толку качена килажа.. ко ја да сакам да сум слаба.
    Одма ја сменив, стрес ми правеше.
    Еве сега кога бев на преглед, докторот мене ништо не ми рече.
    На мм насамо му рече многу е слаба,не е лошо за бебето,тоа си зема што му треба ама за неа е не е добро.
    А јадам многу.
    Се радувам на бременоста. Ќе се поправам:D
    Со ќере отидов со 15кг+ на пораѓај.
    Многу бев убава:D
    Ама брзо си ја вратив старата килажа:(

На stsmua05 и Erika.greeneyes им се допаѓа ова.
  18. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.195
    Допаѓања:
    7.745
    Па ние сме свесни дека сме слаби, се гледаме во огледало. Таман бев ама јас откако забременив почнав да слабеам, зошто слабо јадам од се ми се гади ништо не ми е вкусно.
    А таман мислев ќе качам некое кило :rofl: не дека сакам многу, после да не можам да ослабам хаха

На stsmua05 и Kate Rina 93 им се допаѓа ова.
  19. Teateodora

Teateodora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2020
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    14
    Zdravo me interesira sto pravevtev zada nemate macnini jas sum 11 nedela i 3 dena ama imam macnini mnogu nemozam da jadam toa sto jadam go povrajkam kazete mi sto da zimam na prirodna baza i sve vaka nemozam da jadam sve povrajkam vejke neznam sto da pravam

20. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.393
    Допаѓања:
    13.987
    Пробај Антиметил.