Можеш и на своја рака, нема штета од нив. И б6 витамин исто можеш 3*1. Мене онаа добра вода од гумбир мн ми помогна за мачнина.
Давајте спас за утринскиве мачнини. Утре почнувам 8ма недела, секој ден секое сабајле ми се превртуваат црева. Вчера прв пат повратив. Вода едвај пијам, од се' ми се гади освен од јогурт. Во текот на денот не можам да јадам, сите мириси ми сметаат, храна не толерирам. Особено не благо...
Гледај да не си гладна,крекери или двопек било што без вкус.Јас имав многу мачнини а не повраќав,јадев крекери,двопек,грисини по малку.
Нема баш лек, треба да почекаш да поминат и тоа е. Јас можев да поднесам само леб, јогурт и евентуално крекери ама после јадење и нив ги повраќав. Кон 12-13 недела ми прекинаа мачнините и почнав полека нормално да се хранам.
Антиметил можеш да пиеш, гастрогард и рупурут. Мене ме врати од живот сокчето исо спорт. Јас ослабев 3кг во периодот на повраќање.
Мене ништо не ми помагаше. До 14та недела се намалија, а некаде околу 16та скроз исчезнаа мачнините. Буквално од се ми се гадеше. Фрижидер строго забрането беше да се отвара во мое присуство. Јадев некое суво пециво, геврече, нешто овошје. Пиев Б6, антиметил али реално џабе.... Сфатив дека кога лижам бомбони ментол или соленки сум ок. Така да после строго на бомбони бев
6+1 сум, од пред два дена отприлика ми се јави гадење. Денес бааги полошо. Сега сум посвежа, ама сабајле од ко станав до кај 16ч... Со саати држев коњска маст под нос, со камфор, ментол, еукалиптус и сеа ми е на мисла да не ја претерав работата што дишев од неа толку долго...
Јас сум 5+3 денес и овие денови од сабајле станувам со повраќање киселини на гладно,и после во текот на денот се оправам ко ништо да не ми е. Само банани јадам кога ми е лошо и пијам смути друго нема шанса.
Јас во 6 недела исто имав многу гадење не можев ништо да јадам освен банана,смути,супа од јадење секакво ми се гадеше ми дадоја анти метил ми се смири имам сега ама не толку често повремено и не е како што беше јадам се.
Zdravo na site Dali e mozno da se pojavat macnini i nagon za povrakjanje mnogu rano vo bremenosta? Tolku rano sto ne moze ni da se pokaze na test vo ovoj period?
moze, jas odma posle ovulacija imav cudno gadenje i zatnat nos sum bila moze 3 nedeli trudna a testot pokaza negativen
decki dali e nesto seriozno spored vas deneska 25+2 cel den vrtoglavici u nagon za povrakjanje a ne sum imala cela bremenost dali e mozno sea da mi pocna vo 2 trimester uste toa mi fali a moze i samo denes da mi e taka
112 so 60 nizok nizok mi e go merev 112 so 60 mislite deka e poradi toa mozno? posledno merenhe 103 so 64 sve mi se vrti naopaku i ednas povrativ
Мери го редовно деновиве. Не ти е многу низок, добар е. Туку контролирај го еветуално да не се качува или да не паѓа многу.