Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Мачнини во текот на бременоста

Дискусија во 'Бременост' започната од Bela-30, 3 октомври 2014.

1. Invitro

Invitro Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2023
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    54
    Pomos..zeludnikot mi e tvrd kako kamen,imam macnini mi se gadi od se niato nemozam da jadam 8 nedela sum

2. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Пробај соленки, непечен бадем или интегралнине од кам. Види од што точно те фаќа. Или од сабајле гладна си и не јадеш одма и после цел ден лошо ти е.

3. eleonora7852

eleonora7852 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2013
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    65
    За гадење ново откритије ми е airways мастики. А почнува да ми се гади земам мастика и се смирува.
    Ми почнаа мачнините во 6 недела, многу гадење (само еднаш повратив), ништо не можев да ставам во уста ни вода, антиметил и пиев и шмукав таблети но минимално подобрување. Сега се надевам дека со мастиките ќе ми потрае ова како успешен метод.

На Fenix05 и AniSk им се допаѓа ова.
  4. AniSk

AniSk Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    861
    Cela bremenos bev so mastiki i bas uspesno mi bese

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    8.753
    Леле после ќе купам 100пакетчиња ако навистина помагаат.(fingers)(fingers)(fingers)(fingers)
    Јас сум со лошење од 6та недела утре веќе 12та не смирува..
    Наутро станувам, се мијам и во вц одма повраќам..низ денот уште 2 3 пати зависно ако лежам обавезно,а гадењето е низ цел ден..

6. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.188
    Допаѓања:
    18.303
    А на мене па гадни ми беа Ервејс мастиките додека ми се гадеше.
    А обично пред бременост и сега во трето тримесечје само такви купував. И тоа екстрим.
    Леле кога ми се лошешеее,уште толку нагони ми доаѓаа од нив:D
    Па купував поблаги или скроз благи

На AniSk му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Little_girl

Little_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2015
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    97
    Здраво дечки. Дали на некоја и се случувало да ја фаќаат нагони за повраќање и мачнини навечер во поодмината бременост? 7ми месец сум и во рок од 4 дена не можам да заспијам ако не повратам на сила од што ми е тешко :|

На Boyana9 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Milana86

Milana86 Активен член

Се зачлени на:
    9 август 2023
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    21
    Zdravo na site dali antimetilot malku pomaga,zasto po cel den so macninive ne se izdrzuva ni caevi ni bonboni ne pomagaat☹

9. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    8.753
    Многу ги фалат, мене искрено не ми помагаа, ќе испиев и повраќав после 10мин.. ама пробај ги нема штета. Мене ми помагаа мастики од лутите, ама и тоа кратко траеше :sweat:

На Milana86 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.836
    Допаѓања:
    13.431
    Мене не. Ништо не ми помогна. Јас се изнамачив, до крајот на бременоста бев катастрофа.

11. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    2.803
    Допаѓања:
    17.803
    Јас го пиев наутро и на ручек пред јадење. Пиеви Б6 наутро и навечер за да ми го смируваат желудникот. Вода прави со лимон, нане и ѓумбир, мене тоа многу ме освежуваше.
    Дека ке ти поминат скроз нема ама ке ти олесни малце. Мене на кај 4ти ми поминаа, а на инфузии одев од лошо и дехидрирана што бев, вода што пиев буквално ја повраќав.

На Milana86 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Milana86

Milana86 Активен член

Се зачлени на:
    9 август 2023
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    21
    Znam deka nemoze skroz da pominat so prvoto mi bese vaka sega isto,ama barem da ne e po celi denovi za da mozes da funkcioniras nekako,sepak fala na sovetot

13. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.194
    Допаѓања:
    7.745
    Мене лично не ми помогна.

14. Teateodora

Teateodora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2020
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    14
    Zdravo me interesira jas so dvete bremenosti nemav tolku losenje kako so ova jadam ali nemozam da jadam odma mi se losi mi se vrti me tera na povrakanje ali nemozam nekako se osejkam odma omalaksanost i samo da sedam kako seker da mi padnal i sve taka se osejkam

15. Fenix05

Fenix05 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    8.753
    Пробај со поедноставна храна, не ги мешај состојките и после јадење задолжително седи исправена без нагли движења барем 40минути. Јас преживував до 17та недела исклучиво на суви работи, леб со кашкавал, крекери, се друго што ќе изедев повраќав.

Последна измена: 2 септември 2023
  16. Teateodora

Teateodora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2020
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    14
    Nemozam da sedam 40 minuti radi toa sto treba da trcam po dvajcata zs imam dve deca koj se edniot e 2 godinki drugiot e 1 godinka i zatoa malku tesko da sedam celo vreme sum u pokret i sve sve pazam da ne im se sluci nesto i sve zatoa neznam kako ke pominam probuvam da jadam lesna hrana ali pak e dzabe zs eve i kopirot mi smeta a si jadev sve

17. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.760
    32+2 секоја вечер исто... Лошење па ќе почне константно подригнување... Гастрогард пијам ама не помага стално... Еве сега и после ручек ме фати... Количински не јадам многу ама од секоја храна ми паѓа лошо... Некој чаре??

18. Maki 7

Maki 7 Активен член

Се зачлени на:
    9 април 2023
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    6
    Zdravo
    Jas sum vo 16 nedela vo bremenost. So jaki bolki vo zeludnik,macnini i povrakjanje, kiselini. Izgubiv 9kg od 7 nedela do sega.. Nemam apetit I bev na gastro kade ispadna deka e gastritis vo zeludnik. Da mi preporacate nekoj lekar/ginekolog privatno za ovaa tema, bidejkji mi treba mislenje za lek. Falaa vi.

19. flow30

flow30 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2020
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    61
    Јас сум еве 10та недела, од 6та веќе почнаа мачнините интензивно, по цели денови повраќам. Но пред две недели почнав да пијам чај од ѓумбир и лимон и МНОГУ ми помогна. Штом ќе се разбудам си грицкам соленка за да имам што да повратам, откако ќе повратам ќе се напијам една голтка од чајот, легнувам одмарам еден час и после тоа како нова. Досега само два пати ми се има случено да не ми помогне ниту чајот, но генерално ме смирува доста. Консултирајте се со матичните па пробајте се надевам дека ќе ви биде од помош.

20. teddy85

teddy85 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2019
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    429
    Јас почнав од вчера со капки наусолвит на база на ѓумбир по препорака од гинеколог.Не дека поминува целосно ама дава некое олеснување