Pomos..zeludnikot mi e tvrd kako kamen,imam macnini mi se gadi od se niato nemozam da jadam 8 nedela sum
Пробај соленки, непечен бадем или интегралнине од кам. Види од што точно те фаќа. Или од сабајле гладна си и не јадеш одма и после цел ден лошо ти е.
За гадење ново откритије ми е airways мастики. А почнува да ми се гади земам мастика и се смирува. Ми почнаа мачнините во 6 недела, многу гадење (само еднаш повратив), ништо не можев да ставам во уста ни вода, антиметил и пиев и шмукав таблети но минимално подобрување. Сега се надевам дека со мастиките ќе ми потрае ова како успешен метод.
Леле после ќе купам 100пакетчиња ако навистина помагаат. Јас сум со лошење од 6та недела утре веќе 12та не смирува.. Наутро станувам, се мијам и во вц одма повраќам..низ денот уште 2 3 пати зависно ако лежам обавезно,а гадењето е низ цел ден..
А на мене па гадни ми беа Ервејс мастиките додека ми се гадеше. А обично пред бременост и сега во трето тримесечје само такви купував. И тоа екстрим. Леле кога ми се лошешеее,уште толку нагони ми доаѓаа од нив Па купував поблаги или скроз благи
Здраво дечки. Дали на некоја и се случувало да ја фаќаат нагони за повраќање и мачнини навечер во поодмината бременост? 7ми месец сум и во рок од 4 дена не можам да заспијам ако не повратам на сила од што ми е тешко
Zdravo na site dali antimetilot malku pomaga,zasto po cel den so macninive ne se izdrzuva ni caevi ni bonboni ne pomagaat☹
Многу ги фалат, мене искрено не ми помагаа, ќе испиев и повраќав после 10мин.. ама пробај ги нема штета. Мене ми помагаа мастики од лутите, ама и тоа кратко траеше
Јас го пиев наутро и на ручек пред јадење. Пиеви Б6 наутро и навечер за да ми го смируваат желудникот. Вода прави со лимон, нане и ѓумбир, мене тоа многу ме освежуваше. Дека ке ти поминат скроз нема ама ке ти олесни малце. Мене на кај 4ти ми поминаа, а на инфузии одев од лошо и дехидрирана што бев, вода што пиев буквално ја повраќав.
Znam deka nemoze skroz da pominat so prvoto mi bese vaka sega isto,ama barem da ne e po celi denovi za da mozes da funkcioniras nekako,sepak fala na sovetot
Zdravo me interesira jas so dvete bremenosti nemav tolku losenje kako so ova jadam ali nemozam da jadam odma mi se losi mi se vrti me tera na povrakanje ali nemozam nekako se osejkam odma omalaksanost i samo da sedam kako seker da mi padnal i sve taka se osejkam
Пробај со поедноставна храна, не ги мешај состојките и после јадење задолжително седи исправена без нагли движења барем 40минути. Јас преживував до 17та недела исклучиво на суви работи, леб со кашкавал, крекери, се друго што ќе изедев повраќав.
Nemozam da sedam 40 minuti radi toa sto treba da trcam po dvajcata zs imam dve deca koj se edniot e 2 godinki drugiot e 1 godinka i zatoa malku tesko da sedam celo vreme sum u pokret i sve sve pazam da ne im se sluci nesto i sve zatoa neznam kako ke pominam probuvam da jadam lesna hrana ali pak e dzabe zs eve i kopirot mi smeta a si jadev sve
32+2 секоја вечер исто... Лошење па ќе почне константно подригнување... Гастрогард пијам ама не помага стално... Еве сега и после ручек ме фати... Количински не јадам многу ама од секоја храна ми паѓа лошо... Некој чаре??
Zdravo Jas sum vo 16 nedela vo bremenost. So jaki bolki vo zeludnik,macnini i povrakjanje, kiselini. Izgubiv 9kg od 7 nedela do sega.. Nemam apetit I bev na gastro kade ispadna deka e gastritis vo zeludnik. Da mi preporacate nekoj lekar/ginekolog privatno za ovaa tema, bidejkji mi treba mislenje za lek. Falaa vi.
Јас сум еве 10та недела, од 6та веќе почнаа мачнините интензивно, по цели денови повраќам. Но пред две недели почнав да пијам чај од ѓумбир и лимон и МНОГУ ми помогна. Штом ќе се разбудам си грицкам соленка за да имам што да повратам, откако ќе повратам ќе се напијам една голтка од чајот, легнувам одмарам еден час и после тоа како нова. Досега само два пати ми се има случено да не ми помогне ниту чајот, но генерално ме смирува доста. Консултирајте се со матичните па пробајте се надевам дека ќе ви биде од помош.
Јас почнав од вчера со капки наусолвит на база на ѓумбир по препорака од гинеколог.Не дека поминува целосно ама дава некое олеснување