Zdravo 4 nedela od bremenost i povrakam samo ednus vo denot no se plasam od kaj 6 nedela kako ke bidam predhodnite bremenosti mi se bideni mnogu losi so povrakanje deno nocno bez prekin 3 abortusi sum imala..Dali sekoja bremenost e ista
Мене гинекологот ми ги препорача NAVATAC, ги има во Зегин, мене многу ми помогнаа, околу 700 денари се, 30 таблети. Дури ми ги ублажуваа и киселините. Јас многу повраќав на почетокот, Антиметил не ми делуваа никако, помагаше уште само вода со ѓумбир и малце лимон. И јас мислев дека нема спас, не повраќав само кога спиев. После 15-16та недела сѐ се среди, уште киселините ми останаа да ме мачат, е од нив нема спас. За тоа Интернист ми кажа дека Омепразол се безбедни за трудници, само не во прв триместар. Ама ми е страв и ги земам само во екстремни случаи.
Жени, помагајте. Не сум била уште кај матичната, ама имам страшна главоболка, не сум ни на работа, мислам ќе ми пукне главата напред на челото и ми се повраќа. Осеќам глад, ама кога помислам храна ми се гади. Земав малце тонус леб и кисело млеко, не оди ни тоа. Желудникот ми е подуен, не знам што да правам. Од сабајле почнав да повраќам, до вчера само гадење беше.
Jas ne sum makedonija ziveam germanija za tuka ne znam sto apcinja davaat za povracanje i dali ke mi pomognat
За почеток земи ладна кока кола. Иначе и овде даваат Nausema , Cariban , Vomex A. Јас ништо не сум од ова користела , само кока кола и еве веќе 15 недела гурам близначка бременост со мачнини и повраќање од старт.
7 nedela od bremenost denes ama glava nemozam da krenam od povracanje i denje i noce istoto sekoja sekunda povracam ne sum stanata od krevet gladna sum skoro 8 dena..nemozam veke neizdrzlivo e
Консултирај гинеколог да ти дадат некоја инфузија. Пробувај со суви крекери, печено лепче со кашкавал или сирење нешто да нема многу вкусови измешани, џвакај мастики, лижи од оние лижавчињата со ѓумбир ама не се оставај без да консултираш доктор да примиш некоја течност во тело
Во аптека побарај NAUSEMA нив можеш без рецепта да ги земеш Не е којзнае што ама Јас добив Cariban од матичен и нив ги пиев 4 месеци, многу се ефикасни ама тоа мора тој да ти препише
Samo koka kola piam i odma ja povracam gabe sve samo se molam na Gospod barem do 8 nedela i da pominit
Pijam Nausema nisto pocetokot duri ne povrakav mnogu vo red pomagaja a sega samo sto gi pijam i niv gi povracam..
Чекај ќе те насмеам на маката може, јас се повраќав, кока кола и шеќери ич не помагаа. Ама затоа маргарита пица и бурек со зденка ме лекуваше сега се сетив еден ден после 8 пати повраќање одам во дневна кај маж ми и плачам во 21ч САКАМ БУРЕК ТЕШКО МИ Е МАКА МИ Е СЕ МЕ БОЛИ ВЕЌЕ и навистина не повраќав од тие 2 работи не ве лажам! И лепче со кашкавал печено живеев 17недели на тие работи ни месо ни зеленчук, од овошје гинев од повраќање. Еве 32ра недела наутро ако не изедам барем 1 залче мало одма од спиење повраќам, ама оние целодневни повраќања поминаа до 16та недела. Мачно е мила ама мора да најдеш барем 1 нешто што не ти прави лошо колку да имаш нешто во себе зошто прво повраќаш од храна а после повраќаш од прегладнетост. И пробувај супа петел по лажица, водичка, чајче некое да не дехидрираш.
Oh za merak i jas sakam sve da jadam ama posle tie parkite ko povrakam nemozam da podnesam go rasprciv zeludnikot
Затоа обавезно доктор да ти каже што да земаш а храна самиот организам ќе ти каже..гледај да не се прејаки вкусови и не мешај никако