Исто сум 6+ и истово со гадење ужас. И првс бременост исто и сега исто, барем да повратев можеби ке биде полесно . Баш безврска период.
Мене малку ми помагаат АНТИ МЕТИЛ на природна база на ѓумбир се, пијат се два пати дневно, плус јади по малку бадеми и крекери, и во едно шише 1.5 l вода исцеди еден лимон и пиј.
Фала многу Мила, ќе се обидам со се'. Инаку, јас имам некои капки на природна база на ѓумбир Наусолвит.
Еве јас ги купив и апчињата што ми ги препорачаа и лимон и вода и немам ни 1% подобрување. Околу 15-16 часот мислам го достигнува врвот (не знам зошто) и се држам буквално на конец. А бев буквално многу активен човек, ова мене ми е шок. И навистина овој форум ми нуди олеснување кога читам реални луѓе, на Инстаграм и секаде се' е сјајно и бајно и човек често се прашував дали е можно само јас да се чувствувам вака. Фала за одговорот. Јас освен издржување не гледам друго решение. А, еве, ти плус си втора бременост и имаш искуство и од прва дека не поминува туку-така.
Енергијата ќе ти се врати, во првата бременост првиот триместар мислам дека буквално го преспав, ама од втор веќе не застанав се до крај. А сега пак сум бремена (6та недела), и бременост и тодлер е неопислива комбинација мачнини немав во првата, сега имам, енергија 0, па се надевам се ќе се подобри во втор.
Овие мачнини и плус дете, (можам да замислам колку е потешко) значи жените се битија од друг свет дефинитивно. Фала многу за охрабрувањето, многу ми значи. Мене дека ми е прва бременост, на почетокот ме нервираше дури и самата помисла дека од вртоглавици ни правосмукалка во раце не можам да фатам, ама сега си викам само нека расте и нека е живо и здраво, па сопругот е тука за се' друго.
Здраво девојки ве молам за помош. Од средата па наваму повраќам постојано после секој оброк и од десната страна на грлото и градите чуствувам како болка како цела храна да ми е застаната тука. Здивот ми се зема на моменти од ништо не стивнува само кога ќе повратам малку ми се олеснува. Инаку сум 16 недела од денеска и имав добри 3 недели кога ми беше супер и не повраќав, па сега се чудам што е ова. Среда сум на гинеколог па ќе ја прашам обавезно што е ова зоштп стварно ме плаши. Ве молам ако некој имал вакво искуство нека сподели. Поздрав.