Во еден наш (под наш мислам македонски, не мој и на мм )хотел со базен,на наш пријател не му беше дозволено да го користи базенот затоа шо не носел стандард купачи, туку шорц. А реално неговиот шорц беше баш од оние купачи-шорц, за бањање, ама не му дозволија, со муабетот дека во базен се влегува исклучуво со купачи. Останавме зачудени. Можеби се во право, но јас прв пат слушнав за вакво нешто.
Е ова е македонска патологија, на базен или на плажа во шорцеви, ма ајде, зошто тогаш имате појдено на капење, се знае во што се оди, луѓето по светот топлес се капат а ние во македонија во алишта, глупости...
Бaзен или плaжa, преферирaм купaќи, oние кo бoксерки штo се. Шoрцеви си нoсaм зa пo дoмa. Никoгaш не би oблекoл шoрцеви нa плaжa и не ми е јaснo зoштo пoвеќетo преферирaaт дa ги нoсaт.
Преферирам шорцеви но ако има некое опасно тело па зошто да не и купаќи. На добро тело и едното и другото стои.
Купаќи боксерка стил зошто мажите да се кријат со шорцеви? Исто како ние жените да се бањаме по маица и шорцеви за да не се покажуваме колку сме надарени горе и долу. Не ми изгледа вулгарни воопшто,напротив,кога ќе видам убав,висок,крупен маж со купаќи баш ми е секси. Е сега,оние во спидо стил ,па дигнати до гуша,претежно постарине чичковци што ги преферираат ми се
Според мене купачи - боксерки се најубави на око но мм тврди дека најзгодни му биле кратките шорцеви! Компромис - може кратко но никако НЕ оние шарените до колена - ноулеј!
Купаќи во вид на шорцеви. Бар тој фазон го форсирам последните 6-7 години, ваљда така ќе биде во иднина. Не ми се свиѓаат купаќи во вид на гаќи. Лично преферирање крај краева.
Кога веќе не си се одлучил ни за едното ни за другото гол пиштол најубаво. Најмногу за момци ми се допаѓаат купаќи во вид на шорцеви, овие со гаќиве ми се демоде,озбилна сум.