Дали и кај вас машината бучи како воз да ви поминува дома ? Нова ми е машината, дали 10 пати е уклучена и кога е на центрифуга многу галама прави, дури почнува и да ме нервира. Мислев дека поновиве машини помалку се слушаат ама изгледа грешка сум. Има некое решение за да не се слуша толку или .... ?
Здраво феминки,ја има ли некој оваа машина за перење и сушење на candy?Се мислам да ја купам па добредојдено ми е искуство
Mozebi kasnam so odgovorot no sega procitav,ne bi trebalo da ako e nova peralnata da se slusa centrifugata,mojata e stara recisi 4god.i ne ja ni slusam koga ke pocne da vrte.Najverojatno ne e tocno namestena pod vaservaga,treba poubavo da se nasteluvaat nogarkite
Zdravo domakinki.. jas imam masina za alista HYUNDAI. ima li nekoj takva da mi kaze kolku e zadovolnA? Jas ni malku ne sum zadovolna. Na perenjeto premnogu galama pravi, ne se ni oseka deka omeksivac ima stavano , belata obleka ne se pere ubavo!! Ili jas ne znam da ja uklucam kako treba ili navistina ne e kvalitetna masinata??? Go ima li nekoja od vas istoto iskustvo??? pozz
Девојки од кога ја земавме машината за сушење на секое сушење ми фали по некој чорап Значи се пребарав да не паднало некаде, и во масината за перење, нема никаде. Пред тоа немав ваков проблем. Што е работава си викам да не ги лапа машинава за сушење ама ја проверив нема некој дупка нешто внатре во бубањот
Можно е машината за перење да ти ги краде гледав пред некој ден видео на фб како чорапите лесно влегуваат во процепот меѓу гумата и работ на вратата. А за машината за сушење не знам... и јас од скоро ја имам, не сум приметила такво нешто.
хаха баш сега ќе ја проверам м за перење. Иначе со горно полнење е, до сега сум немала ваков проблем дур не ја земавме оваа за сушење.
Е па не знам... може и сушарата да ти ги краде... види таму кај што се вади тој филтерот да не се пикнати.
Предлог машина за перење и сушење? Одделно е подобро или заедно? сакам 2 во 1 поради просторот... Но некој што има искуство нека сподели... Кој модел кој бренд? Поздрав
Предлог како да ја пуштам машината за перење да врти на празно да се исчисти, со сода и алкохолен оцет? Колку количина треба да ставам?
Имам нова ЛГ машина ама понекогаш нс пола перење, завршува. И после од почеток ја пуштаме. Некоја идрјс зошто така ни прекинува?
Имам машина за перење и сушење кенди. Еве веќе две години супер работи. Но од скоро на крај на перењето на дисплејот се појавува односно пишува едно Е-14 (ерор 14) . цело упатство го исчитав никаде не пишува што значи. Да не знаете што би можело да биде?
Готово, викнавме сервис и ја направија. Интересно беше што ја претходно барав на интернет и најдов дека тоа значи дека греачот не работи. Му кажувам на мм вика не ме зезај молим те. Доаѓа мајсторот, проверува, вика греачот е прегорен. И јас се смеам, а мм ме гледа и вика бог да чува и мајстор ќе станеш уште малку.
Ајде домаќинки кажете ми дали некоја од вас има Беко машина за перење и да ми кажете на која приграма перете ги перете ќебињата.
http://nmd.mk/selectedarticle.aspx?cid=19957&scID=9959&l=63 Еве еден корисен линк за машините за перење што може да се најде.
Јас имам самсунг машина за перење и Беко за сушење Спојлер: Самсунг Спојлер: Беко и Беко за сушење Презадоволна сум од двете. Машината е страва. Ја купив од Нептун пред 1 година, имаше акција, колку поголем капацитет, толку поголем попуст и ми дојде машина од 8кг со 20% попуст за таман цена. Има штедливи програми, има baby care, има опција за нежно перење како на рака, за супер извалкани алишта - сите програми ми се пробани, не можам да се пожалам од ништо. Плус, си ја подесувам од телефонот и гледам 10 сатот - пап, ја пуштам на ефтина. Сушарата пак, има кондензациски систем - наводно мери колку влага има во алиштата и прекинува кога ќе ги досуши, што значи не ги пресушува. Се перам и сушам во машините, освен шушкавни виндјакни - нив не ги пикам в сушара. За феминките - не ги преполнувајте машините, си имаат предвидена тежина за секоја програма, пишува во упатствата. На пример, кај мене вика ако перам волнени работи - товарот не треба да биде потежок од 2 кг, иако машината има капацитет 8 кг, логично. Колку ќе се грижиш за машината - толку ќе те служи. Плус, сушарата треба редовно да се чисти од прашините во филтрите, а за перачката, практикувајте со детергент да ја пуштите напразно за да се исчисти барабанот.
имам BEKO swm 3508 TGK Elektronic дали имате искуство со оваа машина и ако може да објаснете за програмите подетеално??