Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Машини за перење и сушење алишта

Дискусија во 'Дом' започната од Shana, 6 февруари 2011.

1. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2015
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    4.488
    Дали и кај вас машината бучи како воз да ви поминува дома ?
    Нова ми е машината, дали 10 пати е уклучена и кога е на центрифуга многу галама прави, дури почнува и да ме нервира. Мислев дека поновиве машини помалку се слушаат ама изгледа грешка сум. Има некое решение за да не се слуша толку или .... ?

2. kleopatra11

kleopatra11 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    34
    Здраво феминки,ја има ли некој оваа машина за перење и сушење на candy?Се мислам да ја купам па добредојдено ми е искуство :)

Прикачени фајлови:

3. mimi****

mimi**** Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2015
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    3.636
    Mozebi kasnam so odgovorot no sega procitav,ne bi trebalo da ako e nova peralnata da se slusa centrifugata,mojata e stara recisi 4god.i ne ja ni slusam koga ke pocne da vrte.Najverojatno ne e tocno namestena pod vaservaga,treba poubavo da se nasteluvaat nogarkite

На sunshine2015 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ptica90

Ptica90 Активен член

Се зачлени на:
    16 октомври 2015
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    2
    Zdravo domakinki.. jas imam masina za alista HYUNDAI. ima li nekoj takva da mi kaze kolku e zadovolnA? Jas ni malku ne sum zadovolna. Na perenjeto premnogu galama pravi, ne se ni oseka deka omeksivac ima stavano , belata obleka ne se pere ubavo!! Ili jas ne znam da ja uklucam kako treba ili navistina ne e kvalitetna masinata??? Go ima li nekoja od vas istoto iskustvo??? pozz

5. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Од искуство, не би ти препорачала да земеш машина 2 во 1, за перење и сушење...

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.718
    Допаѓања:
    8.775
    Девојки од кога ја земавме машината за сушење на секое сушење ми фали по некој чорап :^) Значи се пребарав да не паднало некаде, и во масината за перење, нема никаде. Пред тоа немав ваков проблем. Што е работава си викам да не ги лапа машинава за сушење :hai: ама ја проверив нема некој дупка нешто внатре во бубањот

7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.525
    Допаѓања:
    201.595
    Можно е машината за перење да ти ги краде :lol: гледав пред некој ден видео на фб како чорапите лесно влегуваат во процепот меѓу гумата и работ на вратата. А за машината за сушење не знам... и јас од скоро ја имам, не сум приметила такво нешто.

8. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.718
    Допаѓања:
    8.775
    хаха баш сега ќе ја проверам м за перење. Иначе со горно полнење е, до сега сум немала ваков проблем дур не ја земавме оваа за сушење.

9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.525
    Допаѓања:
    201.595
    Е па не знам... може и сушарата да ти ги краде... види таму кај што се вади тој филтерот да не се пикнати.

На TheSecret му/ѝ се допаѓа ова.
  10. sara555

sara555 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2012
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    1
    Предлог машина за перење и сушење? Одделно е подобро или заедно? сакам 2 во 1 поради просторот... Но некој што има искуство нека сподели... Кој модел кој бренд? Поздрав

11. angrypepper

angrypepper Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    123
    Предлог како да ја пуштам машината за перење да врти на празно да се исчисти, со сода и алкохолен оцет? Колку количина треба да ставам?

12. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.012
    Имам нова ЛГ машина ама понекогаш нс пола перење, завршува. И после од почеток ја пуштаме. Некоја идрјс зошто така ни прекинува?

13. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Имам машина за перење и сушење кенди. Еве веќе две години супер работи. Но од скоро на крај на перењето на дисплејот се појавува односно пишува едно Е-14 (ерор 14) . цело упатство го исчитав никаде не пишува што значи. Да не знаете што би можело да биде?

14. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.779
    Допаѓања:
    324.977
    Pisi na you tube eror e-14 ima objasnuvanje
    I toa bas za candy masina

15. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    Готово, викнавме сервис и ја направија. Интересно беше што ја претходно барав на интернет и најдов дека тоа значи дека греачот не работи. Му кажувам на мм вика не ме зезај молим те. Доаѓа мајсторот, проверува, вика греачот е прегорен. И јас се смеам, а мм ме гледа и вика бог да чува и мајстор ќе станеш уште малку.:D

На bebaa и joy1 им се допаѓа ова.
  16. 3006

3006 Активен член

Се зачлени на:
    20 август 2016
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    20160825_120703.jpg Ајде домаќинки кажете ми дали некоја од вас има Беко машина за перење и да ми кажете на која приграма перете ги перете ќебињата.

17. ^angel^

^angel^ Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2015
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    1.264
  18. mama31

mama31 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2014
    Пораки:
    280
    Допаѓања:
    268
    Na 20stepeni, i namali ja centrifugata na minimum

19. ЈеленаЏиш

ЈеленаЏиш Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    511
    Допаѓања:
    1.891
    Јас имам самсунг машина за перење и Беко за сушење
    и Беко за сушење [​IMG]

Презадоволна сум од двете. Машината е страва. Ја купив од Нептун пред 1 година, имаше акција, колку поголем капацитет, толку поголем попуст и ми дојде машина од 8кг со 20% попуст за таман цена.
    Има штедливи програми, има baby care, има опција за нежно перење како на рака, за супер извалкани алишта - сите програми ми се пробани, не можам да се пожалам од ништо.
    Плус, си ја подесувам од телефонот и гледам 10 сатот - пап, ја пуштам на ефтина.

Сушарата пак, има кондензациски систем - наводно мери колку влага има во алиштата и прекинува кога ќе ги досуши, што значи не ги пресушува. Се перам и сушам во машините, освен шушкавни виндјакни - нив не ги пикам в сушара.

За феминките - не ги преполнувајте машините, си имаат предвидена тежина за секоја програма, пишува во упатствата. На пример, кај мене вика ако перам волнени работи - товарот не треба да биде потежок од 2 кг, иако машината има капацитет 8 кг, логично.
    Колку ќе се грижиш за машината - толку ќе те служи.
    Плус, сушарата треба редовно да се чисти од прашините во филтрите, а за перачката, практикувајте со детергент да ја пуштите напразно за да се исчисти барабанот.

На Верче4 и joy1 им се допаѓа ова.
  20. hristina7

hristina7 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2014
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    61
    имам BEKO swm 3508 TGK Elektronic дали имате искуство со оваа машина и ако може да објаснете за програмите подетеално??