Земи си слободно од Сетек, нема врска муабетиве дека не чинеле производите. Сетек не ги произведува, кај има фабрика во Македонија за техника? Сетек само ги носи, Кина ги прави. Јас имам од Сетек земано телефони, лаптоп, ИТ опрема, итн. се си работи одлично. И Нептун исто. Машина LG имаме дома, добра е ама не вреди за парите, а скапа бeше, само името го плаќаш.
И јас не купувам ништо од Сетек, не доаѓа предвид, особено не после лошите искуства на мои блиски што се изгореле неколку пати поради поевтини цени. Освен тоа, има муабети дека продаваат репарирани производи како нови, и тоа муабетов не е од скоро, од поодамна е, и уште е актуелен. А кај што има чад има и оган.
Pa te prashav za mislenje zoshto ne, koga vekje si mi ostavila komentar. Mozhebi od lichno iskustvo, mozhebi od tvoi bliski...zatoa prashav za objasnuvanje. Ne deka se raspravam za setek, ne e moj da go branam Nie konkretno imavme od neptun mashina za perenje, opnavme okolu 35-36000den i ponepogodena mashina nemam sretnato kaj nikogo. Ama toa pa ne znachi deka proizvodite na neptun ne chinat ako mojata edna vo milion ne se pogodila
E ova e vekje alarmantno. Jas lichno prvpat slusham za ova ama ne bi me chudelo i da e tochno. Kaj nas vekje nishto ne me chudi.
Se mislam pomegju LG i samsung mashina za perenje. Prvichno bev reshena skroz za samsung ama chitav komentari po net, vikaat lg bile kade kade podobri. Samsung mn pochesto se rasipuvale. Ovaa samsung shto i se mislev ima mn specifikacii AI edno dr, ama pa raka na srce tie ke gi koristish prviot mesec da ti pomine kejfot i nikad vishe
Земи си Мидеа. Најголем производител на машини во светот, сопственик и на роботската фирма Kuka. Или пак турско Beko. LG и Samsung и сите други звучни имиња 70% од цената парите ги даваш за името и брендот. И онака се произведува се во Кина, не се исплати да плаќаш брендови. Имам на викендица Midea и LG дома итоа инвертетен мотор е и искрено Мидеата поубаво ги пери и работи отколку LG. LG беше 26.000 итоа на попуст 8кг а Мидеата 13-14.000 денари исто 8кг
Аха така мисли си Мојата Мидеа перална шо за 6месеци цркна имаше дирекна замена Мене ми дадија нова а старата шо мислиш кај заврши? И новата за 6 месеци цркна па ја земаа за сервис декември ја вратија мај И меѓувреме си купив самсунг еко бабл од нептун Ако некој е меродаван да каже дали перална е ок или не веруј ретко да постое човек шо пере повеќе од мене По форуми по нет читај искуства за сетек Не дека и другите се многу салам Опремив цел стан и цела нова куќа така да сметам дека можам да дадам мислење А тоа е Од Сетек и без пари да ми даваат нешто не земаж
Исто се двоумев меѓу лџ или самсунг Земав самсунг еко бабл и задоволна сум Незнам машко колку е релевантно за машини за перење да зборува Едино ако сам се пере но и тоа е пак нерелевантно
Сетек не произведува машини. Кај има Македонија фабрики за тоа жити се? Ниту пак им се исплаќа да плаќаат мајстори да ги репарираат кога нови од Кина ги купуваат знајш за колку пари? За ич. Таму цела кујна да опремиш нема да те кошта повеќе од 300 евра, така да.. а не пак нова машина да купиш која таму чини 55-60 еур. Мидеа има свој квалитет. Kuka е под нивна сопственост. Одамна Самсунг и LG не произведуваат, други прават за нив, локални кинески фабрики кои само лепат име и лого. Исто ко Нептун шо лепи име Fuego. Ја лично и од Сетек и од Нептун сум задоволен. А Мидеата ѕверка е
Мидеа поѕверка неможе да биде За 1година 2 перални Мидеа цркнаа Коа ке периш секој ден по 2 3 перални неретко по 4 5 тогаш можеп да кажеш дека некоја перална е ок Кај мене просек е 15 неделно И тоа Fuego е исто г@омно
Се што сум земала бела техника се ми е од Нептун исклучиво само Беко. Некои мали работи како микро, тостер итн ми се од други марки.
Не нее Прочитај ме погоре Не сум јас пристрасен купувал само нептун и никој друг Грешка проценка имаш За мене Сетек е синоним на ефтинлк шо може да си го приуште само сиромашната класа на народ Фуего исто неможе да е добро затоа шо е ефтина класа а тоа у никој случај неможе да е добро
Дома во станот веќе 9та година е се беко освен перална самсунг Сушара беко 13+год Во куќата е се беко освен фриждер кончар Ке видиме таму како ке се покажат до прва Зборот ми е дека колку пари толку музика
Е каков е народов наш? Зошо ги потценуваш луѓето? Па секако дека Фуего ќе купува, итн. Е сеа ти ако си богаташка, не треба на сиромашните да им препорачуваш машина од 2000 евра ко твојата. Овај народ работи за 400 евра.
Мојата прва Мидеа перална имаше цркнат лагер за 6месеци користење Брчеше како хелихоптер на центрифуга Имаше дирекна замена и ми дадија нова И новата ист дефект за исто време А првата Мидеа прашав во се дешава со неа ке одела во ск имало нешто кај стадионот како втора рака се продавале е тоа ми одговорија
Никаде, ама викаш сиромашната класа користела Фуего и за тебе по дифолт тоа значи дека не е квалитетно? Зошто толку осуди? Еве ти, викаш Мидеа не, Фуего не, Канди не, бла бла. Е која чини за тебе а да не е 2000 евра?
Беко лг самсунг Средна класа Мое мислење е ова Нео фуего мидеа според мене треба да се одбегнуват и горење по ново Пак ке кажам според мене и моето досегашно искуство Неможе ти да кажеш дека Мисеа перална е ок а ја користиш 15пати годишно а јас сум ја искористила толку у една недела