Знаеш како велат, сиромавиот поскапо плаќа секогаш. Искрено, подобро е повеќе пари да дадеш и да земеш нешто поквалитетно, отколку да штедиш и да викаш нонстоп сервис секој месец, и на крај нова машина да купуваш. Што знам, тоа е мое мислење. За такви поголеми апарати не би земала Мидеа или Фуего. За мали кујнски апарати, можеби. Имав тостер Фуего, рикна после два месеци, се скрши горниот дел скроз. Настрана што не ни печеше тостови ко што треба. Моја препорака за машина за перење е Беко, таква зедов, претходно имав Горење, ама Горење веќе не е тоа што беше, мојата можеби од последните саглам модели беше, функционираше 15 години, лани купив нова. Свесна сум дека се' е произведено во Кина, ама има кинеско и кинеско. Беко засега ми се избор за бела техника, а тие се средна класа. Има и поевтини и поскапи модели, зависно што бараш. Иначе за лаптоп од Сетек немој, не ми скоривај јадови, секое уклучување во струја краток спој правеше, паѓаа осигурачи. Пробано на различни места, не само во едно домаќинство, туку во три... и погоди, секаде го направи истиот проблем, а купен не баш евтино. И го вратија на крај... така што, од Сетек ни УСБ не купувам.
Пиши ми на кои програми најчесто периш На куќата ми е оваа а таму сеуште не сме скроз пресечени па поретко ја користам Јас од десно на кругот котон за бели и микс за шарени Само уште незнам за вода има некои знаци Тие другите копчиња за шо се
Не не е нејзина верзија Но ок е На среќа ја земав т.е да биде иста со пералнава гледав да биде на око лично но ми се погоди ок е 74300 моделот ми е у станот стара е 13 год најмалце но брка работа Обавезно да ми кажеш на пералната копчињата кое за што е и како ја штелуваш ти на тоа како туш чешма што е претпоставувам количество вода е
Cottons, eco и syntehtics, на 60 степени, а cottons често и на 90 степени кога перам долна облека и постелнина, а најчесто на 90 ги перам кујнските крпи и чаршафи за јадење. Xpress ми е за нови алишта, mix кога имам различни материјали иста боја, gentle care за патики. Dark care за темни фармерки и панталони. Кошули немаме нешто многу, па не ја користам толку, ако ептен се валкани алиштата знам и stain expert да ја уклучам (тоа од маж алиштата што работи надвор). И секако drum clean кога ја пуштам за чистење, на 90 степени.
Мислев да не е истата. Мојава е некои 7 години, тропа чудно, знам што е проблемот, ама многу се чека за тие делови и баталив. Додека тера, нека тера. За водата, не знам, мојов го наштелува тоа. А одводот не ми функционира убаво, (враќа назад - треба да се копа цел ѕид за да се среди), па го поврзавме цревото со цевката од казанчето, да ја исфрла водата во шолјата и засега вака ќе биде. Кога ќе фатиме да го реновираме купатилото, тогаш ќе се среди тоа што треба.
За вода кога пишев мислев на копчето десно кај шо е центрифуга степени е таму има едно знакче како туш е Мислев дека е за количина на вода па мислев дали штелуваш за вода или како шо си е програмата автоматски само плеј и тера За сушарата стара ако прашуваш и двете ја имаме беко 7430 нова верзија на таа е 7112 А тоа шо тропа каишот или лагерот е Кај мене престана да работи го сменија стартерот 4500 ми земаа Исто и каиш и сменија 4000 ми зема
Нема кај мене вака. Долу се само копчиња за центрифуга и степени, горе за вода и одложено пуштање. Не ќе да е истата, ја загледав твојата поубаво. Дисплејот кај мене е помал. Ваква е, ама нема букви кај копчињата, само знаци
Eve jas sum zhiv primer so mashina za perenje Beko, zemena od neptun. Uzhas. Alishtata smrdat, so shto ne probav ne kapsuli, ne prashok, ne omeknuvach, ne perli, ne parfemi za alishta se zhivo shto postoi probav, alishtata pak smrdat. Ednashka i se prevrte amortizerite stopeni, togash kupena beshe nemashe ni mesec-dva pominato. Ja imame 6 godini, do sega 6 pati servisirana, ponepogodena nemam videno kaj nikogo.
Фрлај и земај друга Пробај да ја изчистиш внатрешно пред да ја фрлиш И да не враќа вода во цревото да е на високо цревото провери и ова Исто вади одма алишта после завршување и пери на повисока тем Ако не бива фрлај
I chistena od vnatre i koga beshe nova kupena istoto se sluchuvashe. Beli alishta na 90, shareni na 50 sekogash i sekogash odma gi vadam da ne stojat vnatre ama dzabeee, mislam deka zhivcite mi gi iskina i zatoa sega sum vo potraga po nova.