Дали некој успеал да смали и дали воопшто може во сушара whirlpool памук и лен кошула да се смали еден број помал барем ?
Пробај откако ќе се исушат да не ја отвораш веднаш вратата од сушарата. Нека поседат внатре барем час време. Види како ќе биде, повтори повеќе пати ако не бидне од прва.
Како мокра да ставиш, не разбрав добро? Да, мокра ја ставаш и откако ќе се исуши не ја вадиш веднаш, ако мислиме на истото.
Дечки, дали се менува гума на врата на машина? Приметив дека фаќа мувла, веројатно оти ми е во дел од плакар ставена, и дали се чисти некако тоа?
Не знам дали е до тоа што е во плакар ама после перење ја оставаш ширум отворена да исуши да не стои затворена.
Ме интересира која машина за перење и сушара би ми ги препорачале. Во моментов имам машина за перење стара околу една година, но многу ми ја гужва облеката, дури и кога центрифугира на 800 вртежи. Исто така, сушарата ми ја собира облеката, а на програмата на која не ја собира, облеката излегува сè уште влажна. Најважно ми е: сушарата да не ја собира облеката; машината за перење да ја вади облеката чиста, бела и што е можно помалку изгужвана; машината да биде плиток модел, бидејќи немам простор за машина со стандардна длабочина; сушарата може да биде и со стандардни димензии. Би ми значела ваша препорака за модел или комбинација на машина и сушара со овие карактеристики. Ви благодарам однапред!
Облеката нема да ти се гужва, ако не ја преполнуваш машината. Секогаш кога е преполна, облеката излегува изгужвана. За собирање на облеката, зависи од составот на истата. Се што има памук, се собира.
Може ств делува невозможно но новата перална ми гужва х20 од старата така да сепак постои но нема модели како старата па затоа прашувам ако некој знае од поновите тесни модели што не гужва како луда, буквално блузите се стуткани на макс…
Decki zdravo predlozete so sto cistite masina za perenje alista mi mirisa bubanjot iako pazam na sve da e podotvorena da se luftira,ja prebrisuvam i gumata, ja pustam so ocet i so kapsuli za masina za sadovi i soda bikarbona na 90stepeni nekokku pati mesecno i pak mi mirisa. Kazete nekoe sredstvo ako ima od DM da se kupi da e dobro za da ja pustam pak na prazno da izvrti i da se iscisti?