Се жалат повеќето на гужвење на алиштата и многу долго работат заедно. Плус се покомплицирнани за поправка, така ми напоменаа продавачите. Фала,поубава да си купиш. Беко овој модел конкретно wmy71033. Спојлер: Beko http://kosovobekoak.azureedge.net/upload/PRODUCT/thumb/7144841100_LO1_20141127_100729_large.jpg Дома скоро се ми е Беко, освен микрото и аспираторот кои се Горење. Задоволна сум од машината за садови, па се одлучив за оваа и за алишта.
И мене дома скоро се беко и сум задоволна, ама машината за перење рикна (стара беше таа на горење). Дафи може да ми кажеш како си задоволна од оваа? И колку ја зема?
И мојата стара беше Горење и се двоумев искрено дали пак да земем Горење или не. На крај колегите на мм ми нагласија дека Горење повеќе не е тоа што беше. А моментално Беко се лесно поправливи и имаат достапни делови. Ја користам неколку недели тек, ама задоволна сум, има куп програми. Како сакаш така ја местиш. Долго -кратко, со повеќе-помалку вртежи. Супер ми е. Уште ми е интересна оти испробувам на која програма како работи, колку време пере. Има тајмер, па ќе знаеш отприлика кога завршува, а и одложено вклучување до 19часа. Инаку ја земавме по набавна па искрено не знам за цена да ти кажам, ама скоро ми излезе на акција во Нептун и не беше повеќе од 15.000.
Сакав да редактирам ама времето истекло. Еве ја. https://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=29_204_45&product_id=209591
И нaшaвa плaче зa нoвa. Девoјки, кoлку сте зaдoвoлни oд мaшините зa перење и сушење aлиштa? Гледaв вo сетек, нa пример сoбирa aлиштa 9кг, a зa сушење пишувa 7кг. Инaку ние дoмa целa белa техникa ни е нa Гoрење и сме ептен зaдoвoлни, oсвен фрижидерoт. Тoј нa Северин е.
Мене ме советуваа тогаш ако дозволува просторот да земам оделно. И послушав. Цената пак исто излегуваше. Ми рекоа дека се покомплицирани за поправка и не толку практични. Инаку ако велат суши 7кг, мојата е 8кг ама суши 4кг, ќе ги исуши и 8те заедно ама после се како жвака и ќе ги суши долго време. Значи суши на пола.
И јaс имaв тaкa слушнaтo. Декa не се бaш прaктични. Кaј нaс прoстoрoт не дoзвoлувa, пa зaтoa и oвaa oпцијa јa рaзмислувaв - 2 вo 1. Ај, зa вaкa преку летo ќе ги извaдиш нaдвoр, aмa зимнo време е тешкo зa сушење.
Фала @duffi на одговор и на линкот. Пишува дека во Нептун кај нас е достапна. И најверојатно таа и ќе ја земам, ти верувам на избор А и цената околу 15.000 ми одговара, а на линкот нема точна цена или барем јас не успеав да видам, во секој случај имам хепи картичка за попуст, колку толку Уште само да те прашам, дали треба првиот пат да се пушти празна, како најчесто што бива со другиве машини? Каснам веќе 4 машини откако се расипа нашата.. од утре треба ракави да подвиткам, а многу мразам да перам. @Mr. Right И јас како Дафи ти препорачувам ако ти дозволува просторот посебни машини подобро. Сушарата секако гужва, ама кога е заедно, гужва дупло. Братучедка ми и зет ми, зедоа ултра модерна комбинација од двете и покрај гужвањето, се убија и од жалење на некој специфичен јак мирис по завршувањето на работата на машината. И сушарата како таква го намалува мирисот на омекнувачот, ама е доста практична, за во зима посебно, на лето нема потреба од неа. Кај мене стојат една над друга.
Не, нема потреба. И јас веднаш ја наполнив, оти старата на сред перење ми откажа, на пола. Само што ја инстралираше мм , ја натоварив до врв.
Па тоа е прекрасна вест. Кај мене од старт неколку планини се. Одма утре сабајлечки трчам до Нептун, иначе се плашам дека кај и да е ќе проодат сами алиштата до под туш.
@duffi немaме бaлкoн/терaсa. Вo кујнa пa ич не бивa. Gorenje се oдлични сo квaлитет. Еве oвaa јa имaме преку 15 гoдини, aмa некoј пaт кoгa стaвaм oмекнувaч гo испуштa, тече. Бaш вчерa стaвив oмекнувaч и дoдекa гo примaше oдмa гo испушти. Знaчи не ни ги изврте сo oмекнувaчoт. А, oвие нoвиве ми се свиѓaaт декa имaaт пoвеќе прoгрaми и штo се сo фрoнтaлнo пoлнење. Бaш гледaв нa Јутуб зa вaкви и дoбри се. Мaјкa ми е пoпaленa зa тaквa мaшинa.
За жал Горење некогаш и сега немаат ништо заедничко. Мислиш горно полнење? Оти сите стандардни се со фронтално. Ако сте решени за 2во1 распрашајте се кај некој што има, колку и дали е задоволен и ќе одлучите. Штом просторот никако не дозволува.
Ги имaм гледaнo нa Јутуб сo тaквo пoлнење и некaкo мнoгу вoдa кo дa трoшaт. Целo време сaмo тече вoдa внaтре вo бубaњoт. Ич не ми е јaснo кaкo рaбoтaт.
Свекрва ми има со горно полнење помалку место зема,ама што знам не ми е нешто посебна и тоа отворот дур ја извртам да му најдам отвор да го отворам барабанот мислам ако ја отворам отиде се скрши.Јас си земав од стандардните Самсунг со еколошки барабан некои го викаат дијамантски што знам, на тач си подесувам температура вртежи има и одложено перење,кога ќе заврши свири дури во двор ја слушам.Ме нервира тоа што понекогаш алиштата не ми мирисаат на омекнувач а ставам.Не знам што е работава,а вака супер си е секој ден ја пуштам по некогаш пере во ден и 3-4 пати.За некои што земале 2 во 1 се жалат не им се досушуваат алиштата убаво и како изгужвани