Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Машини за перење и сушење алишта

Дискусија во 'Дом' започната од Shana, 6 февруари 2011.

1. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.737
    Допаѓања:
    145.159
    Се жалат повеќето на гужвење на алиштата и многу долго работат заедно. Плус се покомплицирнани за поправка, така ми напоменаа продавачите.
    Фала,поубава да си купиш.:)

Беко овој модел конкретно wmy71033.

Дома скоро се ми е Беко, освен микрото и аспираторот кои се Горење. Задоволна сум од машината за садови, па се одлучив за оваа и за алишта.

На mimiiiii му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Tinushka

Tinushka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    4.895
    Како ја чистите гумицата на машината , таму највеќе нечистотии се собираат ?

3. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.326

Praktična žena - Saveti za održavanje veš mašine

На Tinushka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Tinushka

Tinushka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    4.895
    Фала ти :inlove:

На toogood му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.864
    Допаѓања:
    176.817
    И мене дома скоро се беко и сум задоволна, ама машината за перење рикна (стара беше таа на горење). Дафи може да ми кажеш како си задоволна од оваа? И колку ја зема?

6. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.737
    Допаѓања:
    145.159
    И мојата стара беше Горење и се двоумев искрено дали пак да земем Горење или не. На крај колегите на мм ми нагласија дека Горење повеќе не е тоа што беше. А моментално Беко се лесно поправливи и имаат достапни делови.
    Ја користам неколку недели тек, ама задоволна сум, има куп програми. Како сакаш така ја местиш. Долго -кратко, со повеќе-помалку вртежи. Супер ми е. Уште ми е интересна оти испробувам на која програма како работи, колку време пере. :D Има тајмер, па ќе знаеш отприлика кога завршува, а и одложено вклучување до 19часа.

Инаку ја земавме по набавна па искрено не знам за цена да ти кажам, ама скоро ми излезе на акција во Нептун и не беше повеќе од 15.000.(y)

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.
  7. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.737
    Допаѓања:
    145.159
    Сакав да редактирам ама времето истекло.
    Еве ја.
    https://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=29_204_45&product_id=209591

На mimiiiii и Yowannty им се допаѓа ова.
  8. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.269
    И нaшaвa плaче зa нoвa. Девoјки, кoлку сте зaдoвoлни oд мaшините зa перење и сушење aлиштa? Гледaв вo сетек, нa пример сoбирa aлиштa 9кг, a зa сушење пишувa 7кг. :^)
    Инaку ние дoмa целa белa техникa ни е нa Гoрење и сме ептен зaдoвoлни, oсвен фрижидерoт. Тoј нa Северин е.

9. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.737
    Допаѓања:
    145.159
    Мене ме советуваа тогаш ако дозволува просторот да земам оделно.
    И послушав. Цената пак исто излегуваше. Ми рекоа дека се покомплицирани за поправка и не толку практични.
    Инаку ако велат суши 7кг, мојата е 8кг ама суши 4кг, ќе ги исуши и 8те заедно ама после се како жвака и ќе ги суши долго време.
    Значи суши на пола. :)

На Mr. Right му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.269
    И јaс имaв тaкa слушнaтo. Декa не се бaш прaктични. Кaј нaс прoстoрoт не дoзвoлувa, пa зaтoa и oвaa oпцијa јa рaзмислувaв - 2 вo 1. Ај, зa вaкa преку летo ќе ги извaдиш нaдвoр, aмa зимнo време е тешкo зa сушење.

11. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.737
    Допаѓања:
    145.159
    Простор на балкон немате?
    Кај мене сушарата е на балкон. Работеше без проблем и на најладното.

12. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.864
    Допаѓања:
    176.817
    Фала @duffi на одговор и на линкот. Пишува дека во Нептун кај нас е достапна. И најверојатно таа и ќе ја земам, ти верувам на избор :) А и цената околу 15.000 ми одговара, а на линкот нема точна цена или барем јас не успеав да видам, во секој случај имам хепи картичка за попуст, колку толку :lol:
    Уште само да те прашам, дали треба првиот пат да се пушти празна, како најчесто што бива со другиве машини? Каснам веќе 4 машини откако се расипа нашата.. од утре треба ракави да подвиткам, а многу мразам да перам. :$

@Mr. Right
    И јас како Дафи ти препорачувам ако ти дозволува просторот посебни машини подобро. Сушарата секако гужва, ама кога е заедно, гужва дупло. Братучедка ми и зет ми, зедоа ултра модерна комбинација од двете и покрај гужвањето, се убија и од жалење на некој специфичен јак мирис по завршувањето на работата на машината. :| И сушарата како таква го намалува мирисот на омекнувачот, ама е доста практична, за во зима посебно, на лето нема потреба од неа. Кај мене стојат една над друга.

На Mr. Right и duffi им се допаѓа ова.
  13. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.737
    Допаѓања:
    145.159
    Не, нема потреба.
    И јас веднаш ја наполнив, оти старата на сред перење ми откажа, на пола.:D
    Само што ја инстралираше мм , ја натоварив до врв.:D

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.864
    Допаѓања:
    176.817
    Па тоа е прекрасна вест. :D Кај мене од старт неколку планини се. Одма утре сабајлечки трчам до Нептун, иначе се плашам дека кај и да е ќе проодат сами алиштата до под туш. :rofl:

На duffi му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.269
    @duffi немaме бaлкoн/терaсa. Вo кујнa пa ич не бивa.
    Gorenje се oдлични сo квaлитет. Еве oвaa јa имaме преку 15 гoдини, aмa некoј пaт кoгa стaвaм oмекнувaч гo испуштa, тече. Бaш вчерa стaвив oмекнувaч и дoдекa гo примaше oдмa гo испушти. Знaчи не ни ги изврте сo oмекнувaчoт.
    А, oвие нoвиве ми се свиѓaaт декa имaaт пoвеќе прoгрaми и штo се сo фрoнтaлнo пoлнење. Бaш гледaв нa Јутуб зa вaкви и дoбри се. Мaјкa ми е пoпaленa зa тaквa мaшинa. :lol:

Последна измена: 25 мај 2017
  16. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.737
    Допаѓања:
    145.159
    За жал Горење некогаш и сега немаат ништо заедничко.
    Мислиш горно полнење? Оти сите стандардни се со фронтално. :)
    Ако сте решени за 2во1 распрашајте се кај некој што има, колку и дали е задоволен и ќе одлучите. Штом просторот никако не дозволува.

17. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.269
    Дa де, дa. Тaквo пoлнење.

18. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.737
    Допаѓања:
    145.159
    Не знам за ваква. Немам искуство , а и не сум се распрашувала.
    Некако си претпочитам стандардно. :D

19. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.269
    Ги имaм гледaнo нa Јутуб сo тaквo пoлнење и некaкo мнoгу вoдa кo дa трoшaт. :^) Целo време сaмo тече вoдa внaтре вo бубaњoт. Ич не ми е јaснo кaкo рaбoтaт. :|

20. ZAHRA

ZAHRA Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2016
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    16.918
    Свекрва ми има со горно полнење помалку место зема,ама што знам не ми е нешто посебна и тоа отворот дур ја извртам да му најдам отвор да го отворам барабанот мислам ако ја отворам отиде се скрши:lol:.Јас си земав од стандардните Самсунг со еколошки барабан некои го викаат дијамантски што знам, на тач си подесувам температура вртежи има и одложено перење,кога ќе заврши свири дури во двор ја слушам.Ме нервира тоа што понекогаш алиштата не ми мирисаат на омекнувач а ставам.Не знам што е работава,а вака супер си е секој ден ја пуштам по некогаш пере во ден и 3-4 пати.За некои што земале 2 во 1 се жалат не им се досушуваат алиштата убаво и како изгужвани:|

Последна измена: 25 мај 2017