Zdravo sakam da prasam dali od prasok za perenje se pojavuvaat ipki na alista i kako ispukani vlaknenca ili moze bi e od masinata za perenje?Iskustvo!?
Хелп Машината за алишта не ми ви пере убаво белите алишта, кога ќе ги извадам целите се како со влакненца низ нив како,чаре?
Земав беко машина за сушење и кога ќе ги извадам воопшто не ми мирисаат на омекшивач. Кога ќе ги извадам водени убаво мирисаст а од сушара на ништо буквално. До машината ли е? Зошто познавам луѓе од километар мирисаат и баш она знаеш во сушара им се сушени алиштата. Ако има некоја беко нека ми пише на кој програм мирисаат убаво
Немам Беко ама моите не мирисаат кога ги пресушувам или ја преполнувам сушарата. Со тек на време ќе и фатиш редот.
Ме чуди, и јас имам Беко, алиштата ми мирисаат на детергентот кога ќе ги извадам од сушење, омекнувач не користам. Или ја преполнуваш, или ги пресушуваш. Обичните алишта најчесто ги сушам на програма што трае 45 минути, чаршафи на програма што ги вади спремни за пеглање, т.е полувлажни. Секогаш мирисале на детергентот.
Дечки, Има некоја искуство со машини LG? Како сте задоволни? Многу ми се бендиса една машинка LG, не можев маана да и најдам. Од дома мислев Беко да бирам, ама некако чудно се отвараа вратите на сите. И се вратив со дилема меѓу Самсунг и ЛГ. Искуство и со Самсунг ако имате, ве молам споделете.
Оваа ја имаме. https://www.neptun.mk/categories/MASINI_ZA_PERENE1/LG-F4-J5-QN4W Јас сум многу задоволна. Има 13 програми плус преку нцс антена на мобилен да спуштиш уште некои 10 програми.
А кажи ми @NarCis@ кога переш на сите вртежи переш? 1400? Слична е , Истиве опции се, 14 + 11 програми пишува. И 1200 мислам вртежи беше.
Не, максимум 1200. Страв ми е од оштетување на облеката. Најчесто на 1000 вртежи перам. Има иста ваква само до 1200 вртежи и поевтина е. Тогаш кога ја купувавме нашата, оваа ја немаше.
Moze li pomos? Svekrvami ima edna masina gorenje od starite, nie uste nemame kupeno zas doprva ke se selime i sega nema.kaj da a stavime pa ja koristeme taa. Nikako da ja upravam za omeknuvac, taa ne stava nikogas i ne ni znae kako ode.. probav nekolku varijanti... od opcijata mesanje,skrobanje da stavam i nis prima a ne vrte, probav opcija isperivanje isto brce ne vrte a go prima i nez kaj go nose... probav zaedno so prasok vo edna pregrada prasok vo druga omeknuvac prima ama ne go nose do alistata i ne mirisaat voopsto na omeknuvac. So da praam veke pojma neam. Vo.prilog slika od programite
И јас имав некоја слична од свеки. Две прегради имаше една за детергент, друга за омекнувач. Да ја извадиш фиоката и да ја измиеш? Да не е нешто запушено? Или пушти ја со сода и оцет, да се исчисти.