Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Машини за перење и сушење алишта

Дискусија во 'Дом' започната од Shana, 6 февруари 2011.

1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.567
    Допаѓања:
    201.751
    Пердувите мирисаат ептен ужасно, само добро проветрување додека да се исуши целосно внатре. Стави ја на тераса/во двор под настрешница, или во соба кај што има постојано провев, ќе се среди.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. stefi23m

stefi23m Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    771
    Dali ima nekoja finta za alistata da ne se smaluvaat pri susenje, zaprimetiv deka nesto e smaleno

3. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.723
    Допаѓања:
    14.558
    Да споделам дека машината за сушење од Фаворит е многу убава,ја зедовме од Техномаркет од 16,999 намалена на 11,999.

На LivingGlam, mal.ecka, НаталиЛили и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. НаталиЛили

НаталиЛили Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2014
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    8.354
    И јас сакам да земам машина за перење. Планирам од нептун нс рати, до кај 12-13 илјади.
    Ако има некој препорака за марка нека пише, зошто јас навистина не се разбирам.

5. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.939
    Допаѓања:
    123.516
    Добро е не мириса денес.Инаку од памет се извадив,првпат сушам во сушара.

6. Asja

Asja Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    1.111
    Дали некоја од вас ја има оваа машина за перење и сушење?Ја купивме скоро ,меѓутоа не сум баш задоволна како очекував околу сушењето.Алиштата полумокри ги вади иако трае доста циклусот на сушење.Ај споделете некое искуство ако знаете некое решение

Прикачени фајлови:

На Blue moon му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.567
    Допаѓања:
    201.751
    Колку што знам, ако имаш на пример 7кг алишта за перење, ќе ги испереш ок, после за сушење треба пола да извадиш, па два пати да сушиш. Така знам за комбинираниве, лично искуство немам. И мојата сушара не ги досушува ако е преполна, затоа некогаш испраните алишта ги делам на два дела за поубаво да се исушат. Јас имам посебно машина за перење, посебно сушара.

На mal.ecka и Asja им се допаѓа ова.
  8. Lea.Messi

Lea.Messi Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    621
    Допаѓања:
    2.084
    Здраво девојки
    Денес бевме во техномаркет, и плативме за машина за перење и за сушење алишта индесит, ќе ставам и слика, ако имате таква споделете искуство
    Фала ви :)

Прикачени фајлови:

9. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.309
    Допаѓања:
    19.657
    Денес ставив како и секогаш алишта шарени на иста програма како што си ги перам, до сега немало проблем никаков. Ама денес кога ги извадив воопшто не мирисаат на омекнувач дури ни на прашок, немаш ништо останато се си земала машината ама алиштава на ништо не мирисаат. Од што може така да биде?

10. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.125
    Допаѓања:
    20.287
    Ме интересира, тие што имате машини за сушење. Се мислам дали да земам, оти трујат алиштата на чад кога ги спружувам на балкон. Слушнав некои работи, па ве молам споделете искуства.
    Дали вистина се собираат алиштата?
    Дали вистина избледуваат боите и се расипуваат алиштата по некое време?
    Дали има проблем ако сушарата е во затворен балкон? Дали има проблем кога е ладно надвор?
    Колку осетивте разлика во сметките за струја пред и после сушарата?
    Дали е бучна кога работи?
    Фала многу :)

11. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.723
    Допаѓања:
    14.558
    Ја имаме еден месец,во мало wc ни е,нашата е од поевтините и бучничка е ама ништо страшно,алишта не ми се собрале ниту уништиле,барем не досега,на долг рок нз ама претпоставувам ништо поразлично отколку кога би се печеле надвор на сонце. Не ја пуштаме многу често,еднаш неделно,во сметката немаше многу разлика,нашата е В класа,поскапите се А или А+. Презадоволна сум,за 3 саати имам испрани суви алишта,чисти и меки.

На jacqueline.s му/ѝ се допаѓа ова.
  12. AnaAnaBanana

AnaAnaBanana Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    482
    Да прашам дали на некоја и се оштетиле алиштата од сушење? Нова ми е сушарата на беко, нема ни месец, а веќе тренерки два пара ми искина, па не знам од што може да се оштетија, дали од премногу сушење може да е?

13. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.327
    Допаѓања:
    171.065
    сеѕо ова зависе од моделот на сушарата а на сметка струја зависи колку ке ја користиш
    јас неделно 5-6 перални пуштам сушам и плус 700-1000 ден имам на сметка
    и да ги лите алиштата на долг период од еднаш два пати не ама со тек на користење многу брзо се кинат

14. stefi23m

stefi23m Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    771
    Jas imam A++klasa trosi 1kw na eden sat rabota. Toa e 6 denari. A za smaluvanje se smaluvaat ako gi presusis, barem kaj mojata e taka. Sega gi vadam malku vlazni i se vo red. Za na balkun mislam deka mozis, ako ne e mnogu niska tempertaurata.

15. joaanaa

joaanaa Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2012
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Дали има некој ваква машина да ми каже како се пушта

Прикачени фајлови:

16. ANGEL1

ANGEL1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2011
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    84
    Дали има некој искуство со машини за сушење од Кончар?

17. Anenik

Anenik Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2019
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    41
    Сега ја земавме пред 1 месец модел sr7vtp2, ок е малку повеќе ми ги продолжува програмите во време наместо 140 мин суши 170 ама мислам дека е поради тоа што иам постара машина за перење со 800 обртаи, економична е плус на сметка имам окулу 500денари. Не стеснува, фармерките само на посебно мора да де пуштаат зашо на друго ги смалува за пола број и тоа ако ми текне нешто друго ќе ѕи пишам а и секако у план сум да купам нова за перење па ќе ти кажам ако се промени нешто... :)

18. ANGEL1

ANGEL1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2011
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    84
    Tи благодарам . Никаде неможев да најдам некое искуство за „Кончар“ . Незнам моделот дали е ист со таа што ја гледав за да ја купам, ама ќе проверем. Инаку и јас имам постара машина за перење и се плашам да не ги остава водени и џабе да ми биди купувањето. Инаку центрифугата на машината за перење солидно работи.. :)

19. Anenik

Anenik Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2019
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    41
    Купив нова машина за перење самсунг со 1400 обртаи, сега програмот дури и пред време ми завршува на сушарата, така топла препорака давам за таа сушара може има и подобри од нејзе, јас ја добив поклон и неможам да се пожалам, се надевам ти помогнав.:inlove::inlove::inlove:

На НаталиЛили му/ѝ се допаѓа ова.
  20. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Што е подобро whirlpool или Bosch ?