Ако нема опција значи нема предперење. А филтерот е долу во тоа како капаче. Напиши го моделот на гугл или јутјуб и ќе ти излезат туторијали.
Да, најдов каде е филтерот. Значи сега за чистење на пералната во втората преграда да ставам сода а во третата оцет? А инаку во кој случај се става детергент во првата преграда?
Секогаш кога пере фул полна. Зема вода и од тоа поле. Содата е оцетот во исто поле, третото е за омекнувач и во овој случај не се става ништо.
Zdravo, ve molam za sovet koi programi gi koristite kaj kombinirana LG 8kg pere 5kg susi? Nikako ne mozam da ja pogodoam programata a da ne se izguzvani mnogu posle susenje?
Мораш да сушиш на два пати. Да извадиш пола кога завршила со перење, да го исуши, да ги извадиш сувите, да ги ставиш другите. Ако имаш чаршави и на три пати. Бирај опција “суво за плакар” или “суво за пеглање”. Избегавај “екстра суво” освен за пешкири. Понежни работи суши на пониста температура (најчесто тоа се програми за синтетика, деликатно, бебешка програма и сл.)
Јас ја имам LG, презадоволна сум. Преубаво ги пере алиштата. Имаш и кратки и подолги програми. Топла препорака
Дали некој знае зошто ми покажува грешка машината? Која програма и да ја одберам ќе се испере се но на крај не се вклучува центрифуга останува малку вода во машината и вратата не можам да ја отворам. Морам да ја исклучам па посебно да одберам центрифуга. Горење машина имам.
Треба да видиш која е грешката што ти ја покажува и да прочиташ во упатството зошто се случува. Или најдобро на сервис да се јавиш.
Dali od kombinirani masini za perenje/susenje ste zadovolni? Sekade samo poplaki se nacitav i naslusav(voedno pokratok vek na traenje imaat). Mene kupatiloto kade sto ke se selime mi e pomalo od segasnoto,dosega mi gi sobirase dvete masini i toa edna sproti druga,no sega i da sakam edna nad druga ke mora i boljar da menuvam...(too much job)... Inace momentalno ima so gorno polnenje masina zasto e potesna.
Сушарата можеш да ја ставиш во друга просторија ако немаш место во вц. Јас никако не ти препорачувам комбинирана. Многу заебанции се јавуваат.
Znam deka moze no rasporedot e kompekten i ne dozvoluva oscilacii mn mn. Se mislev na terasa ama ke mora da ja zagradime. Mn ja sakam,ne bi da ja nemam... cela zima sym raat a i 5 clena sme duri da se isusi vo zima mn vreme ke treba. Ke mora nes da se izmisli,znam deka kombiniranite se komplicirani
Imas opcija za isklucuvanje na centrifuga(kaj mene ima),proveri po greska da ne ti e isklucena,mene cesto deceta znaat da mi ja isklucat nesakajki vo pominuvanje koga se koskaat vo wc,i mene taka mi javuva togas.
Ако е ова одговор на моето прашање, не е исклучена центрифугата. На крај од програмата кога треба да почне центрифуга не почнува, појавува грешка па морам копчето на off и да вклучам посебно само центрифуга (тогаш работи) за да можам вратата да ја отворам да ги извадам алиштата.
А да пробаш од струја да ја исклучиш да се ресетира, па пак вклучи ја. Вака на програмска грешка ми личи.
Дали знае некој зошто машината почна да го прима омекнувачот порано? Кога ќе ги извадам алиштата мирисаат само на прашок. Иначе само на една програма сум приметила да направи така еве веќе два пати. Што може да е?
Некој да препорача марка (или модел) за машина за перење > ефитна и квалитетна Како сте задоволни од Беко, Индесит на пример?