Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Машини за перење и сушење алишта

Дискусија во 'Дом' започната од Shana, 6 февруари 2011.

1. MinnieM

MinnieM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2018
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.911
    Ее може поради тоа кај мене мирисаат чудно зошто сушам одвечер и ми стојат и утрето диплам. Ќе пробам одма баш да видам разлика дали ќе има (fingers)
    Инаку дека е спас потврдувам, посебно зимно време. Чисти, суви немора ни да се пеглаат:)

2. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.365
    Допаѓања:
    171.371
    мораш одма да ги здиплиш за да не пеглаш

На Mami3 и MinnieM им се допаѓа ова.
  3. Mami3

Mami3 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2020
    Пораки:
    1.669
    Допаѓања:
    2.812

Yes...
    I jas taka pravam, Gospod da mu dade 100zivoti na toj sto ja izmislil!!!

4. WonderGuurl

WonderGuurl Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2019
    Пораки:
    995
    Допаѓања:
    2.291
    Колку време ви врти на сушење за да бидат баш суви алиштата?
    Имам комбинирана LG 9/5кг, задоволна сум ептен од нејзе, има неколку опции за сушење, претпоставувам ги имаат повеќето: сам да одредиш време, опција спремни за пеглање (малку влажни), јака температура и уште една.
    Јас обично ги ставам на саат ипол, не е преполнета машината но пак се некои ко влажни и ги оставам уште 30 мин да се досушат.
    Колку време е нормално? Не ми се ризикува да ги пуштам на опцијата со појака температура, да не се оштетат
    Да се дополнам, уште мирисаат на пластика и гума после сушење, после перење убаво на омекнувач
    Како да ја отстранам миризбата?

Последна измена: 27 август 2020
  5. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    20200916_141021.jpg Ми се скрши едната перка (или како и да се вика) од машината за перење алишта.
    Има ли шанса да се поправи?
    Маж вели ќе ја лепел со силикон. Има многу јак силикон од на работа.
    Ама мене некако не ми се верува.
    Нова ми е само неколку месеци е користена ;(

6. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.403
    Паааа, јас не би, работи на висока температура, може да го стопи, после алиштата може да ви се уништат. Не дај боже да влезе низ порозностите, може да ја расипе машината. Подобро викнете сервис, не на своја рака.

На mira.mira и orhideea им се допаѓа ова.
  7. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.190
    Викни сервис, сигурно ти е под гаранција. Иако ова мислам дека нема да ти го признаваат, сепак викни ги. Како ти се скрши?

8. orhideea

orhideea Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    5.991
    Допаѓања:
    66.495
    Под гаранција ми е да. Ама треба јас да ја носам и сигурно месец два ќе фати дури ја направат. А јас неможам ни неколку дена без машина.
    Ставив внатре стаза да се пери. Беше тврда ептен. И не една ами 5 исправ :drunk:
    Ја залепи мажот ми со силикон вчера. Сега ќе ја пуштиме вечер ќе видиме. Или ќе ја биди или не :wasntme:
    Маж гарантира дека ќе ја биди.
    Има многу јак силикон што и од жешко не се топи.
    Памет за друг пат (facepalm)

9. Jana_19

Jana_19 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    21
    Здраво девојки :)

Има ли некоја од вас ваква машина за перење и сушење?
    Немаме простор да ставиме две одделни машини, па затоа се одлучивме за комбинирана.
    Какво е вашето искуство со комбинираните машини?

Прикачени фајлови:

• Capture.PNG
      Capture.PNG
      Големина на фајлот:
      174,4 KB
      Прегледи:
      62
  10. Dejan-Dejan

Dejan-Dejan Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2020
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    53
    Се е убаво со машиниве што се комбинирани освен тоа кога нешто ке зафркне без разлика дали е поголем или помал дефект или потрошен материјал ти едноставно губиш 2 апарати истовремено!

11. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.403
    Гледај го само делот 4.5 кг за перење. Ќе треба да ја преполниш и може да ти ги кине. Нема поента. Башка ако ти се расипе, а ќе ти се расипе, ќе неможеш воопшто да ја користиш, ни за перење, ни за сушење. Кај мене сушарата е во посебна просторија, и јас немам место. Подобро инвестирај во добра сушара, зборам 600 еу+ да го видиш лезетот. И секако да е А+++. Ниту загрева, ниту пушта влага, а сметката е иста. Ако земеш поефтина, особено тие од 20000 ден што се, Б категорија, ќе осетиш на сметката за струја на долг рок. И кога ќе видиш, си ја преплатила. Алиштата суви, меки и пеглани ги вади. Башка Скопјево смрди и е полно прашина, нема поента веќе да се суши на тераса.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  12. PoisonGirl

PoisonGirl Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    1.501
    Во план сме да земеме комбинирана машина, која ви изгледа како подобра опција? Screenshot_2020-10-01-23-15-38-792_com.android.chrome.jpg Screenshot_2020-10-01-23-15-38-792_com.android.chrome.jpg

Прикачени фајлови:

13. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.190
    Исти се двете. Многу брзо се расипуваат и рачунај дека кога ќе се расипе немаш ни перална, ни сушара. Земи ја која било.

На Принцезичка1 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.954
    Допаѓања:
    90.189
    :?:

15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.568
    Допаѓања:
    201.774
    Имам сушара на Беко, задоволна сум. Е сега, оние сушари кои се со ознака А+ и повеќе, се поскапи, мислам дека одат над 20000, мојава е Б+, ја купивме пред три и пол години, некаде околу 16-17000. Не сум гледала сушари во последно време, не знам како одат цените. Оние кои се со ознака А+ се поекономични, поштедливи, па и затоа се поскапи.
    Има соодветни програми за разни материјали и видови облека, па си ја прилагодуваш како ти одговара. На пример, постелнина не сушам до крај, туку ја оставам полувлажна, и ја пеглам, па таман се суши, во спротивно, ако оставам да се исуши до крај на појака програма, ми ја вади многу изгужвана. Што од друга страна не е проблем со алиштата, не се гужваат, ако ги извадиш топли и ги диплиш одма, нема потреба од пеглање. За кошули тоа не важи, за нив на мојата има програма што ги припрема за пеглање, па како што вадиш, пеглаш и одма на закачалка. Многу олеснува во секој случај.
    Минатата недела изгоре грејачот, баш тие денови кога врнеше многу, сфатив колку работа ми врши оти немав каде да ги сушам алиштата. Не дека пред машината имав каде да ги сушам, ама си ги распоредував со перењето да има време да се исушат, вака имав три машини влажни алишта, што одвај ги исушив. За жал, не можев да ја најдам гаранцијата, мислам дека беше пет години, па си ја платив замената.

На CameliaMiller, mal.ecka и Viktorijaaa5 им се допаѓа ова.
  16. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.954
    Допаѓања:
    90.189
    @Annath фала ти многу за споделено искуство.
    Јас решив да купам затоа што надвор почнува веќе да смрди на чад и неможам да ги оставам преку ноќ ,дома зимно време на парно ми се прави влага и мислам дека ќе ми е добра инвестиција плус е нешто неопходно за зимно време.
    Немам појма каква и што затоа сакам да слушнам,прочитам повеќе за да одлучам.До кај 20.000 повеќе не ... Нептун имаат некои акции нон стоп па ќе видам таму највероватно.

На H.VAGA, mal.ecka и Annath им се допаѓа ова.
  17. Kikikikiri0405

Kikikikiri0405 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    851
    Допаѓања:
    964
  18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.568
    Допаѓања:
    201.774
    Исто од Нептун ја зедовме, на промоција. А гледавме различни, и во други продавници за бела техника, некако Нептун ни беа најпристапни со цените.

На Viktorijaaa5 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Принцезичка1

Принцезичка1 Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2016
    Пораки:
    1.064
    Допаѓања:
    5.399
    Мој предлог е да погледнеш од Техномаркет.
    Имаат машини за перење Фаворит кои се на акција по 200е.Исто така и сушарите им се на попуст по 200е.Значи да си ги земеш оделно би било 400е и сум слушнала дека добра марка се.
    Кај комбинираните е лошо што кога ќе се расипе ги губиш и машината и сушарата.
    Размисли ако имаш доволно простор и за мојот предлог.

На eliesaab, Viktorijaaa5 и Dejan-Dejan им се допаѓа ова.
  20. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.365
    Допаѓања:
    171.371
    сушара на фаворит па и перална о ноу право лајно
    сите се жалат
    ѕирните само у здм колку се жалат од фаворит

На Принцезичка1 му/ѝ се допаѓа ова.