Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Машини за перење и сушење алишта

Дискусија во 'Дом' започната од Shana, 6 февруари 2011.

1. Dejan-Dejan

Dejan-Dejan Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2020
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    53
    Само што планирав да го предложам истото. Веќе 3 години се користат и тоа многу па нема никаков проблем. Пералната е 7 кг а сушарата 8 кг. Гаранцијата им е по 5 години и мислам дека имаат одличен сооднос цена-квалитет. Имаат доволно програми, од ептен кратки до нормални, тип на облека, полусуво-суво-екстра суво, сушење кошули, против гужвање.....итн. Не би рекол дека е случајност за квалитетот затоа што знам уште две фамилии кои се исто така задоволни од Фаворит, МП серија перална и МСУ серија сушара!

На eliesaab и Принцезичка1 им се допаѓа ова.
  2. Dejan-Dejan

Dejan-Dejan Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2020
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    53
    Не мора да значи дека е така. Значи ни Горење не е Горење или Бош и така натаму. Има погони каде исти делови ставаат во повеќе различни брендови од економски причини. Зборував со мој близок кој е продавач на бела техника повеќе од 20 години и кој вели дека последниве години имат 3 пати повеќе производи на Фаворит продадено од поскапи брендови а многу малку поплаки или дефекти кога зборуваме за перални и сушари а додека пак на пример фриждерите од ,,Р" серијата им биле лоши!

3. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.365
    Допаѓања:
    171.371
    не зборам на памет сето тоа е искуство на жени шо земале фаворит перални од новите и никоја не е задоволна
    поопшрно ако сакаш ке ти кажам дека не ги плаве убаво алиштата и не мирисаат на омекнувач тоа им е манаата

4. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.954
    Допаѓања:
    90.194
    @ALISA0000 ќе видам утре во Нептун шо нудат а ако земам таква ќе ти досадувам дур влезам во шема да знаеш:D

На ALISA0000 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  5. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.399
    Допаѓања:
    126.737
    И јас сакам да земам,прашај до кога се на попуст,па заедно ќе досадуваме.

На Viktorijaaa5 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.653
    Допаѓања:
    4.559
    Имаме комбинирана машина на индесит 10 години купена од нептун, иста е ко вчера да е купена , така да дека се расипувале брзо воопшто не држи вода муабетот

На Bibi30 и Dejan-Dejan им се допаѓа ова.
  7. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.365
    Допаѓања:
    171.371
    слободно

На Viktorijaaa5 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ohrid1997

ohrid1997 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2015
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    6
    Мислење за оваа сушара дали веќе некој ја користи?

Прикачени фајлови:

9. gordence*

gordence* Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    85
  10. Camille84

Camille84 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2020
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    832
    Здраво девојки, морам да земам машина за сушење алишта, е сега просторот внатре не ни дозволува да ставиме, а комбинирана не ми се зема. Прашањето ми е дали може да ја ставиме на балкон кој е отворен од една страна? Дали ќе има проблем на минус температури? На мм во Сетек му рекле дека ќе замрзне и да не се повикуваме на гаранција во тој случај. Ако може да кажете искуство ако имате машина за сушење на тераса/балкон. Фала многу

11. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.190
    Ќе замрзне, во неа останува дел од водата од алиштата која ја кондензира во сушењето и на ладно ќе замрзне. А во Сетек не дај Боже да треба на сервис да се повикаш. И регуларно да си е ги нема за живи, не па во ваква ситуација.
    Иначе можеш да ја ставиш во ходник, кујна, не знам, било која соба, но надвор не.

На H.VAGA и Camille84 им се допаѓа ова.
  12. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.638
    Допаѓања:
    35.279
    Мене за надвор ми предлагаа вентилациска, не кондензациска машина, оти кондензациска ќе замрзне. Само ептен ретки се вентилациските машини. Е сега, колку струја ќе троши на минусни температури не знам, ама поприлично би било, оти додека загрее :doh: Од овие причини ние не се решивме за сушара на тераса.

На Camille84 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.138
    Допаѓања:
    73.171
    Нас веќе 5-6 години ни стои на балкон и до сега сме немале никаков проблем. Ја имаме заштитено со тоа што направивме како шкафче.

На Camille84 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. GirlVolley

GirlVolley Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2020
    Пораки:
    1.320
    Допаѓања:
    2.406
    Какво искуство имате со Gorenje машини за перење?

15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.568
    Допаѓања:
    201.774
    Мојата е Горење, десет години ја имам, задоволна сум, досега еднаш или два пати сум имала проблем со скинат каиш, лагерите ги сменивме, ама поголеми дефекти немало, фала Богу. Алиштата ги пере супер, има опција за самочистење... препорачувам. Е сега, работава е кај е произведена, ние кога купувавме имаше произведени во Турција и произведени во Словенија, ни препорачаа да земеме од тие што се правени во Словенија. Мислам дека така беше, не ме држи за збор. Засега немам план да ја менувам.

На CameliaMiller и GirlVolley им се допаѓа ова.
  16. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    145.178
    Јас имам сушара која е на балкон. Само од едната страна отворен. Само еднаш ми смрзна кога ја прекратив на сред работа, па имаше останато вода низ цевчињата. Одрзна сама, без проблем. Друг проблем немам. Секако додека работи грее и нема како да замрзне. А на сметката е нормална потрошувачката.
    Садот го празнам редовно после завршување.

На mal.ecka, Camille84 и eliesaab им се допаѓа ова.
  17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.093
    Во станот имаме Самсунг машина и реално многу ми се свиѓа. На почетокот ми беше комплицирана не знаев да ја пуштам после се научив.
    Проблем кај нас е што не пере мојава 60степени и кога ја пуштам на 2 часа не сака да пере. Не сум се свртела дома да и го најдам проблемот ама во принцип од останати програми сум задоволна.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  18. GirlVolley

GirlVolley Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2020
    Пораки:
    1.320
    Допаѓања:
    2.406

Во СЕТ не ми ја кажаа оваа информација за Турција и Словенија....:|
    Ми кажаа само дека е словенска и 5год гаранција

19. orevokrsacka

orevokrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    2.468
    Допаѓања:
    8.566
    Фабриката Горење одамна не работи и не произведува. Машините сега ги прават негде по источниве земји, а потоа буквално им го лепат само брендот "Горење" на нив.
    Само налепницата е словенска, друго ништо.

20. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.293
    Допаѓања:
    33.596