Само што планирав да го предложам истото. Веќе 3 години се користат и тоа многу па нема никаков проблем. Пералната е 7 кг а сушарата 8 кг. Гаранцијата им е по 5 години и мислам дека имаат одличен сооднос цена-квалитет. Имаат доволно програми, од ептен кратки до нормални, тип на облека, полусуво-суво-екстра суво, сушење кошули, против гужвање.....итн. Не би рекол дека е случајност за квалитетот затоа што знам уште две фамилии кои се исто така задоволни од Фаворит, МП серија перална и МСУ серија сушара!
Не мора да значи дека е така. Значи ни Горење не е Горење или Бош и така натаму. Има погони каде исти делови ставаат во повеќе различни брендови од економски причини. Зборував со мој близок кој е продавач на бела техника повеќе од 20 години и кој вели дека последниве години имат 3 пати повеќе производи на Фаворит продадено од поскапи брендови а многу малку поплаки или дефекти кога зборуваме за перални и сушари а додека пак на пример фриждерите од ,,Р" серијата им биле лоши!
не зборам на памет сето тоа е искуство на жени шо земале фаворит перални од новите и никоја не е задоволна поопшрно ако сакаш ке ти кажам дека не ги плаве убаво алиштата и не мирисаат на омекнувач тоа им е манаата
@ALISA0000 ќе видам утре во Нептун шо нудат а ако земам таква ќе ти досадувам дур влезам во шема да знаеш
Имаме комбинирана машина на индесит 10 години купена од нептун, иста е ко вчера да е купена , така да дека се расипувале брзо воопшто не држи вода муабетот
Nekoja da ima vakva masina pere/sushi i kako ste zadovlni me interesira dali alistata posle susenje barem malku od malku mirisaat na omeknuvac? https://www.neptun.mk/categories/MASINI_ZA_PERENE_I_SUSENE/BEKO-HTV-8716-BWST
Здраво девојки, морам да земам машина за сушење алишта, е сега просторот внатре не ни дозволува да ставиме, а комбинирана не ми се зема. Прашањето ми е дали може да ја ставиме на балкон кој е отворен од една страна? Дали ќе има проблем на минус температури? На мм во Сетек му рекле дека ќе замрзне и да не се повикуваме на гаранција во тој случај. Ако може да кажете искуство ако имате машина за сушење на тераса/балкон. Фала многу
Ќе замрзне, во неа останува дел од водата од алиштата која ја кондензира во сушењето и на ладно ќе замрзне. А во Сетек не дај Боже да треба на сервис да се повикаш. И регуларно да си е ги нема за живи, не па во ваква ситуација. Иначе можеш да ја ставиш во ходник, кујна, не знам, било која соба, но надвор не.
Мене за надвор ми предлагаа вентилациска, не кондензациска машина, оти кондензациска ќе замрзне. Само ептен ретки се вентилациските машини. Е сега, колку струја ќе троши на минусни температури не знам, ама поприлично би било, оти додека загрее Од овие причини ние не се решивме за сушара на тераса.
Нас веќе 5-6 години ни стои на балкон и до сега сме немале никаков проблем. Ја имаме заштитено со тоа што направивме како шкафче.
Мојата е Горење, десет години ја имам, задоволна сум, досега еднаш или два пати сум имала проблем со скинат каиш, лагерите ги сменивме, ама поголеми дефекти немало, фала Богу. Алиштата ги пере супер, има опција за самочистење... препорачувам. Е сега, работава е кај е произведена, ние кога купувавме имаше произведени во Турција и произведени во Словенија, ни препорачаа да земеме од тие што се правени во Словенија. Мислам дека така беше, не ме држи за збор. Засега немам план да ја менувам.
Јас имам сушара која е на балкон. Само од едната страна отворен. Само еднаш ми смрзна кога ја прекратив на сред работа, па имаше останато вода низ цевчињата. Одрзна сама, без проблем. Друг проблем немам. Секако додека работи грее и нема како да замрзне. А на сметката е нормална потрошувачката. Садот го празнам редовно после завршување.
Во станот имаме Самсунг машина и реално многу ми се свиѓа. На почетокот ми беше комплицирана не знаев да ја пуштам после се научив. Проблем кај нас е што не пере мојава 60степени и кога ја пуштам на 2 часа не сака да пере. Не сум се свртела дома да и го најдам проблемот ама во принцип од останати програми сум задоволна.
Во СЕТ не ми ја кажаа оваа информација за Турција и Словенија.... Ми кажаа само дека е словенска и 5год гаранција
Фабриката Горење одамна не работи и не произведува. Машините сега ги прават негде по источниве земји, а потоа буквално им го лепат само брендот "Горење" на нив. Само налепницата е словенска, друго ништо.
Дали некоја има искуство со машина за перење Samsung WW5000J? Многу ми е штосна на изглед, ама да не испадни само на лик да е убава. https://setec.mk/samsung/product/ww5000j-mашина-за-перење-со-технологија-eco-bubble__WW80J5446FXLE