Искуство со Candy машините за перење. https://www.neptun.mk/categories/MASINI_ZA_PERENE1/CANDY-GVS-158-TWHC3-S
Брзо се расипуваат. Не пере убаво, како без вода, не плакне и не ги цеди доволно. Сервисерите за Канди во Македонија, ПроСервис се вика фирмата, ќе ти изнајдат милион причини само за да избегнат да ја поправат, а ако евентуално ја земат, ќе чекаш точно 30 дена, законски рок кој го имаат за поправање после треба да ти ја сменат со нова. Во глобала, моето искуство е многу негативно и никому не ги препорачувам. За тие пари имаш Самсунг, Горење, ЛГ....
Не да сум задоволна, одлична е. Ни сметка за струја покачена, ни влага, ни топлина ништо од тоа. Алиштата се суви, меки и пеглани. Уште сама да ги диплеше и ќе беше екстра. Еве ми ја на слика другарката.
Купивме перална Самсунг од Сетек. Ни рекоа на интернет да ја активираме гаранцијата на странта на самсунг македонија. еве втор ден барам и неможам да се снајдам на страната, каде тоа се поднесува за гаранција. Помош?
Зедовме комбинирана машина перење сушење, немајќи место и никаква можност да сместиме две посебни. Машината е LG F2 J7 HM1W. Од првото перење досега (ја користам две недели), имам проблем со собирање на вода во бубањот. После секое перење го испуштам филтерот за вода, истекува околу 100-200 мл. Но преку ноќ бубањот се полни и иако е чист филтерот после секое перење вода си се собира. Истекува по 6-7 литри вода. Само еднаш сум ја пуштила да суши, вода истече околу 3 литри. Се јавив во сервисот и според нив воопшто не е во ред собирањето на вода во бубањот, но ќе им треба една недела додека дојдат, дотогаш дали сте имале вакво искуство?
Некој да знае дали на овој модел (или општо новите модели на горење) има посебен програм каде е наменет само за омекнувач,плакнење и центрифуга? Или има друга тајна за ставање омекнувач? Како да не ми мирисаат алиштата и мислам дека заедно ги зима и прашакот и омекнувачот.
Rinse&spin е програма само за плакнење и центригуга, а на сите други програми омекнувачот го зема при прво плакнење. Често луѓево уклучуваат 3-4-5 плакнења и се губи мирисот на омекнувачот. Доволни се две плакнења. Ако можеш да ги бираш, бирај две плакнења. Друго, зависи од квалитетот на омекнувачот и колку ставаш, дали го раствараш со вода или не итн. Нормално, што поконцентриран тоа повеќе мириса... И трето, чисти го полето за омекнувач. Се таложи омекнувачот и не протекува долу во алиштата. Миј го редовно.
Нова ми е машинава пред една/две недели ја земав Ленор ставам,не е растворен и не знам зошто не се осеќа многу.... старата машина кога ја имав премнооогу мирисаа Па за тоа да прашам, дали јас грешам во уклучувањето и слично
ставај накнадно на посебна кратка програмаци од коа ке го земе стопирај ја нека постојат алишрата со омекнувачот
Препорачајте машина за перење и сушење (комбинирана) ? Би сакала одвоени, ама за жал немаме место во станот за одвоени. Ја гледавме оваа од сликата во Нептун, по препорака на роднини од нивно искуство со комбинирана на Беко ама друг модел што веќе го немаат на залиха. Ама отворена сум за препораки и од други производители
Здраво девојки. Купивме машина за перење алишта Midea т.е за мајками. Кога ќе ја пуштиме, машината работи, се слуша дека работи моторот ама не врти барабанот. И на центрифуга, моторот работи како за центрифуга ама баранот т.е алиштата не вртат не се перат. Имал некој искуство вакво, нема ни 2 недели од кое купена.
А откочен ли ви е барабанот? Сите нови машини имаат кочници (како шипки се) при транспорт. Може да се уништи машината ако ја пуштиш со неоткочен барабан.
Откочен, изваени се штрафовите уште првиот ден. До вчера си работеше нормално денеска не сака да врти барабанот а моторот работи