истата ја имам Каме како информација да пушам Оваа сега ја нема но истата е со ново име и нов изглед беко 7112 иствари е едена иста 5та година ја тропам каме на 1 суши се а екстеа дебело ако е на 3ка коа сушам у сушарата не турам омекнувач си мирисаат на прашок истонима во Дм едни марамици за мирис
Ама на 1 дали ќе ми ги вади скроз суви? Оти јас слабо пеглам, само ептен кошули и маици некои, иначе скроз суви дур се топли вадам и диплам
Zdravo na site..Dali nekoj ima iskustvo so ovaa masina.Si biram programa da ispere za 1h,no koga kke pomine 1h taa pak prodolzuva da pere,seuste ne e zavrsena,dali nekoj znae zosto e toa taka,,Fala vi odnapred
Здраво. Дали некој има искуство, зошто по перењето останува вода во фиоката, во делот за омекнувач. Се случува двапати по ред.
Чисти ја фиоката редовно, и пуштај ја машината празна со средство за чистење за таа намена, го има во сите поголеми маркети и во ДМ, прочитај во упатството како да го користиш.
Samsung, Lg или AEG? Лг-во одамна ја сакам, ме предомислуваат со Самсунгов заради сервис, делови и 5 години гаранција, а АЕГ-то ги открив од скоро и најдобри перформанси имаат од сите. Искуства? Сакам 8кг, дигитал инвертер мотор. Самсунгов се најскапи а се со најслаби перформанси и функции од другиве. Има ли некој Лг да ми каже за сервис како се? Кој е сервисер. Имаат сега некоја акција во Нептун со 5 години гаранција, таман и ако имаат попусти за блек фрајдеј да искористам
Јас гледав машина за садови АЕГ ми ја пофалија маркава многу биле добри германски,и во Германија гледам многу ги користат,а кај нас како се со сервис и мене ме интересира. А LG знам машините за перење сите што ги имат се фалат многу.
Машината за перење ми е ЛГ, стара 15/16 години, сервис не знам кој беше, бидејќи немаме викнато до сега. Немало потреба, работи како ѕверче. Мислам дека сеуште е добар бренд, па ете препорака од мене. За другите брендови немам искуство.
Неодамна купив сушара и во делот што е за ѓубре после секое работење секогаш има премногу ѓубре. Што точно е тоа? Дали тоа е уствари дел од облеката и така се оштетува облеката?
Какво ѓубре? Како ситни влакненца? Тоа од сите алишта го има само зависи од кој материјал е, некогаш повеќе, некогаш помалку има.
Да, тоа се влакна од ткаенините кои се сушат. Така алиштата се излитуваат/остаруваат, некое парче ако е веќе излитено може да се направи дупка на некои места и сл.
Здраво девојки пред 2-3 недели купив машина за перење Беко, до сега ја имам пуштено неколку пати но се случува да ми останува вода во делот за омекнувач. Искуство?
Дали некој има искуство со комбинирана машина на Bosch или AEG? Без коментари за одвоена, знам дека е подобро, ама нема место. Фала
Wow, во делот има премногу ѓубре, би рекла како едно шамивче за нос, после секое сушење. Тоа значи дека многу ми се оштетуваат алиштата
Здраво девојки,би сакала да ве прашам за мислење. Сакам да земам машина за сушење и ги гледав candy и beko. Помеѓу овие две размислувам https://setec.mk/index.php?route=product/product&path=10090_10094&product_id=72955 https://www.neptun.mk/categories/MASINI_ZA_SUSENE/BEKO-DU-7112-PA Ви благодарам
Не е само од алиштата, прашина, влакна, трошки, сум наоѓала ливчиња и сешто. Точно е дека ги лити алиштата, ама тоа не може да се избегне. На почетокот ќе биде така, после нема да има толку многу ѓубре, ако сушарата ја користиш редовно.
Уште едно прашање од мене. Алиштата ги перам со омекшивач и претходно кога немав сушара супер ми мирисаа. Откога почнав да ги сушам во сушара, никаков мирис не се осеќа. Зошто?