Затоа што сушарите ја влечат влагата, на тој начин ги сушат алиштата, и омекнувачот не се задржува како кога се сушат природно.
А има ли решение за тоа? Некои средства за поубав мирис на алиштата што се користат дури алиштата се сушат?
Има едни марамчиња за сушара, тие даваат мирис. Кај нас не сум ги видела, побарај на нет ако има онлајн да нарачаш негде.
Јас имам Аристон сушара. Ја користам околу 5 години. Тоа е бренд на Индесит. Немам замерки. @Elen4e_sonce ги пресушуваш. Мене само тогаш не ми мирисаат. Баш напротив во сушара треба мирисот да не испари.
Памучните алишта кои ги перам на 40 степени 2 часа во перална, ги сушам на бебешка програма на 1 час, и кликам да се максимално суви.
И јас исто имам аристон, се расипа после 1 година користење, од Сетек немаат слух иако е под гаранција па си платив 3000 кај овластени сервисери за на крај пак да се расипе. Проблемот е што суши само на една програма, на останатите ја вклучувам, работи 10 мин и се исклучува.
дали има пократка програма? Еко има? и дали има сензор за влага па сама да се исклучи кога се исушени? сакам да ја земам и јас
Леле тоа било тоа, фала многу. Сега ја вклучувам на послаба програма и суви се, а мирисот останува. Ти благодарам многу.
Jа имам сушарата candi rapid ò некако многу време ги суши алиштата,а машината за перење ми е 1400 вртежа.Исто така не мирисаат на омекнувач.Дали некој од вас ја има сушарава и на кои програми сушите
објаснете ми плис. Пералната е препорачано да ја полниме со различни материјали да не е само тешко. На прижер фармерки со нешто лесно. А вп сушара викаат треба да биде се исто за да се исуши рамномернож Како го изведувате ова?
Јас ставам се што е шарено освен волна и сатен на 40 степени - фармерки, пешкири, памук, полиестер, прслуци, постелнина. Исто и во сушара. Волнените на 30 степени и не ги ставам во сушара.