Ретко, нешто покрупно. Претходната машина за перење ми беше 5кг, оваа сега 9кг, јас од навика ставам околу 5кг алишта, па не морам да вадам . Оваа ми суши 7кг.
Јарче ја не знам да ја работам испадна на крај . Од 7кг машина у 7кг ставам туто комплето . Ама не ја препунувам машината, мож затоа не сум ја расипала. Не е смешно, ама па ќе научиш или вака или коа ќе расипеш.
Мене и пералната и сушарата ми се 7кг и ништо не вадам кога ставам за сушење. Отворот на сушарата е дупло поголем од на пералната, јас мислев дека намерно е така направено за сепак да собира 7кг, а да не е полна.
Едрн совет од мене Никогаш не ја полните сушарата повеке од половина бубањ така ке ги суши ем брзо ем убаво ке се суви ем нема да ги гужва Не за џабе некој напишач таму бубањ до пола да се полне ако е фул цела нрма кај да циркулира воздухот недај боже може да се запалат алиштата внатре
Да, поголеми се. Машината за перење ми е онака полна, а во сушара испаѓа до пола полно, баш таман. 7 кг и двете
Има, кнл системи, тонели, пингвин, хембој, побарај на гугл ќе ти излезат со локација сите. Цени ќе си прашаш, кај сите е различно и зависи што сакаш да переш.
Здраво. Сакаме да купиме машина за сушење алишта и ме интересира дали алиштата откако ке се исушат мирисаат на омекшивач ?
Кога зимавме ние, во сите салони ни рекоа дека ако имаме место посебно е подобро, оддвоено машина за перење и сушење.
Па да, а и логички ако се расипе еден дел не ќе можеш да ја користиш за другата намена. Мислам дека и подолго време им треба за сушење (на овие дуплуве), што сум слушала искуства. Ако имаш место посебно е подобро.
Вирпул. Задоволна сум и од перење и од сушење, тивка е, единствено кога центрифугира е прилично гласна.