Е да, има некои ретки алишта што не ги сушиме во машина. Еве слика каква е, белите на таа coton со 3 црти ги ставаме, на jeans и mix се и сешто, најискористени ни се. Ама зависи си прикагодуваш 1,2,3 црти.
Nikako nemozam da i fatam redot,koga susam na mix alistata mi ostanuvaat vlazni osobeno trenerki na decata,lastikot e celiot mokar,i na baby protekt mi gi smaluva za cel broj alistata.
Здраво. Дали некојаима Кенди сушара. Ја пуштам почнува да суши и по некое време прекинува и на дисплеј пишува Е21. Во упатствово не пишува што значат ознаките?
E21 indicates too much water left in condenser or condenser pump not responding. This can be due to wet condenser and are blocked/faulty pump. Unplug the appliance and remove the condenser, clean the area and let the condenser dry for a while. Then plug it back after around 30 minutes.
Има вода негде кај што не треба да има. Или влага. Провери во фиоката кај што збира вода или позади негде. И една капка вода на сензорите е доволна за да се појави оваа грешка,
абе од беко до беко има разлика има модели на беко шо чинат и модели шо не чинат распрашај се некој шо ке ја има веке па да си сигурна дека е ок
Dali vi se ima sluceno vtoroto susenje vo denot da vi isklucuva masinata. Jas imam kandi A++ i stalno mi se isklucuva na vtoro susenje na sred programa pa treba pak da pritiskam start Da ne treba da ima odredeno vreme na odmor ili da baram majstor se uste e pod garancija
Дали меѓу првото и второто сушење го чистиш филтерот за прашина и фиоката со вода? И дали ја оставаш програмата до крај сама да заврши?
Па би требало да е до тоа. Фактички кога ја пушташ втор пат таа ја тера првата (недовршена) програма и застанува. Треба да ја исклучиш, на пример ако има круг да го ставиш на 0 па повторно да бираш програма. Тогаш ќе биде во ред. Ако ти треба уште помош сликај ми ја контролната табла во порака ќе ти кажам.
A za taka mi zborvas... Ne ja isklucam na off, pa pak si ja pustam na nova programa, vtoriot pat se isklucuva. Jas mislam da ne ima nekoja vrska oti ne ja ostavam da se odmori ama izgleda ne e do toa.
Dolniot filter ne mi bese cisten mnogu vreme, Sega procitav deka po sekoe susenje 2ta treba da se cistat, vnatre imase mnogu prasina i voda, neznam dali bese do toa, ke probam nekolku pati, ako ne servis
ја долен филтер чистам некаде после 20-30сушења тоа мерки на месец два е реларивно ти у месец може ке иссушиш 5 а јас 25 викни си сервис оти ке се изначекаш