Po vasa preporaka viknav serviser, i da ne bese vo Red masinata. Toplotnata pumpa ja povrza za celo vreme da raboti, a ne samo navremeno. I rece deka nema da imam problem sega
Девојки еден совет кој го испробав за чиста машина како нова. Ставив сол против бигор за машина за садови ( ја земав од кам 70 ден. 2,5 кг) Во барабанот и пуштив на 95с на самочистење. Можете и само на 90 или 60 без центрифуга ако немате таква опција. Машинава ми е како нова се вади.
Zdravo Srcki. Bi sakala da ve prasam dali ima nekoja od vas Beko masina za perenje na koja programa gi uklucuvate crnite, belite itn. Programata mie ova: Daily express 30° Shirts 40° Wollens hand wash 40° Synthetics 40° i 20° Down Wear 40° Drum clean Cottons 20° i 40° Cottons eco 40° i 60° Cottons 60° i 90° Rinse
Па зависи што е. Долен веш на 90, минимум 60. Другото по потреба и зависно од материјал. Daily Express ти е брза програма, за не толку прљави алишта. Обично пуштам нова, штотуку купена роба на таа програма. Shirts чинам е за кошули Wollens hand wash ти е како "рачно", за волнена што се собира. Не сум перела никогаш вакви работи во машина, обично на рака ги поминувам, не знам каква е. Синтетика и котон, ги делиш по материјал Down wear е за постелнина Drum clean е за бубањ
Јас имам две одделни една за перење друга за сушење и двете се Беко и многу добро си ја вршат работата.Едноставно сум задоволна
Девојки каде ви се сместени сушарите? Моментално сум во куќа и сушарата ни е во одделна просторија. Наскоро ќе се селам во стан и имам простор да е во бањата, ама дали е во ред што ќе е изложена постојано на пареа? И имате ли искуство со поставување на перална и сушара една над друга? Не знам што е по паметено.
Една до друга или една над друга можеш слободно. За една над друга имаш додаток, се става меѓу нив, некои се со фиокички. Кај мене се една до друга, немаме никакви проблеми.
Кај мене во станот стојат во купатило една над друга, а кога ќе се преселиме во куќата ќе стојат во подрум една до друга.Поздрав.
На котонс еко 60 перам се освен бели, бели перам на 90 степени и некои нови алишта на дејли експрес 30 степени.
Се мислам помеѓу овие две машини на беко и самсунг,беко има 10 години гаранција на инвертер мотор,за самсунгот не сум сигурна точно колку е гаранцијата, двете се 8кг,1200 вртежи, горе доле слични се по спецификација. Ме интересира некои лично искуство да сподели ,дали ги има и како се покажале.