Kade moze da se najde topka plasticna koja se polni so tecen prashok I se stava vo bubanjot zaedno so alistata? Imase porano takva na kapaceto od lyra techniot detergent no sega ne sum videla podolgo vreme. Vi blagodaram ako nekoj mi odgovori Ili ima nekoja ideja.
Само топка немам видено. Имаше еден детергент Spiro со таква топка на капачето, скоро го гледав баш ради топката.
Се решив да купувам Беко машина за перење, 5кг 12000ден, тоа е најефтино и најмало што можев да најдам оти сама живеам ми треба нешто компактно, е сега ме пишманија ми кажаа дека наводно имало уште помали машини кои биле со горно полнење и коштале около 6000-7000ден. Некоја во брзо време да купувала нешто вакво и да даде мислење?
Да, перени се безброј пати, на брз програм затоа што ги прави синко лом на 2 недели. Инаку еднаш месечно на 30 40 степени најмногу.
На 40 степени, само ако ти е машината мала не ги ставај сите наеднаш. Тешки се кога ќе се натопат и може да ти направат проблем.
Здраво, ќе ве молам искуства со комбинирана машина за перење и сушење hotpoint ariston ili indesit? (нема опција за одделни машини)
Koga ja pustam peralnata vcera i denes, kupatiloto pocnuva da mirisa mnogu gadno, kako nekoj gas? Mu se ima li na nekogo sluceno do sega? Ja pustiv da izvrti ednas prazna so soda bikarbona no nema efekt pak mirisa i denes koga ja pustiv
Пред 4, 5 месеци земавме на Беко, 11 кг, и досега ми е супер, да не ја подречам, супер ги пере, има повеќе опции за перење.
Jas preporachuvaat Bosh za perenje.Dosega od 4 mashini samo ovaa ja priznavam. Za sushenje neznam. Kombinirana ne sakam.
Имам сушара кенди (само сушара) и кога ја пуштам на програм од времетраење 2.30ч да суши завршува за многу порано пр.саат ипол. Вака на почетокот не ми правеше, регулар ако ја пуштам на 2.5ч, толку и ги сушеше До што може да е?
Потенките се секогаш суви ако е нешто подебело може да е малку влажно. (пр.пешкир, бањарка...) Каде можам да видам дали има сензор, бидејќи не знам.Еве ја сушарата. Candy е
Повеќето машини имаат сензор и завршуваат со сушење кога се суви алиштата, независно од тоа колку пишува дека трае. Можеби сушиш потенки алишта, можеби се полусуви од центрифугата на машината за перење, и тоа го скратува времетраењето на сушењето во сушара. Ако ти вади суви алишта за пократко време не значи дека има проблем.
Веројатно имаш сензор, повеќето машини го имаат, затоа сама го крати времето на работа. Во врска со недосушените Крпи би ти препорачала да внимаваш да не ја преполнуваш машината, крпите задржуваат повеќе вода од потенките материјали.
ок, фала мн. Центрифугата на 1200 ја ставам па сигурно има и тоа удел. Мислев да не има проблем бидејќи зимата кога ја купив негде февруари баш 2.5 часа точно ги сушеше а сега за саат време е готова. Ќе ги одделам пешкирите и потенките алишта како посебно пуштање на сушарата па ќе видам така како ќе биде.