Би требало да има сензор штом повеќето сушари го имаат, ама ќе проверам со сигурност. И пишав и на анатх, фала и на тебе, се надевам нема проблем со сушарата.
Pisuva deka imas senzor posebno se obelezani tie programi i candy e zakon jas ja imam so godini.... ja obozavam! Ne se sekiraj nisto ne i e na masinata
Ве молам за препорака за добра машина за алишта, кокретно се мислам за самсунг, дсли има некој искуство со оваа
Здраво на сите. Ве молам за препорака за добра машина за сушење алишта? На што да внимавам при изборот, имам машина за перење 9кг, читам дека толку треба да ми е и машината за сушење или барем 8кг? И сакам да ја поставам на тераса која ми е затворена со пвц прозори, има ли некој на кого му стои машината за сушење на тераса, зашто во бањата нема простор. И колку се искористени апарати во домаќинствата, пошто очекуваме во август мало бебенце Благодарам многу и извинете на долгиот пост.
Zdravo, ja zedovme masinata pred nekoj den e sega masinava e kondenziracka so toplotna pumpa vo prodavnicata ne ni spomnaa nisto za crevo i odvod a so nea stigna i edno crevo pa ne znaeme kade da go stavime, i ako nekoj ima vakva masina ako saka da spodeli iskustva i kako e zadovolen, na koja programa najcesto susi i dali gi dvoite alistata na primer samo pamucni da susite ili moze mesano?
И јас имам БЕКО сушара, но друг модел. Исто дојде со црево, ама поради тоа шо кај шо е поставена машината нема директен одвод, не го поставив, туку водата се собира во фиоката шо е горе лево. После секое сушење ја празнам фиоката.
Не знаев во која тема да прашам па ајде овде. Колку простор е потребен позади машина за перење алишта од задниот дел на машината до ѕидот? Ептен ни е кнап просторот и ни треба слим машина па секој сантим ни е важен. Пример ако машината е со длабочина од 55 цм, колку дополнителни цм простор ни се потребни?
ич она има позади изпакнат дел плус цревото за вода буше некои 5см така да залепи ја до плочките слободно
Ние од СЕТЕК ја имаме земено ѕ. е. ни ја поклонија, марка Телефункен околу 10 000 денари ја земаа мислам и топ е ептен врши работа.
Ако се памучни, на програмата за памук, со прилагодена температура. Јас ги пуштам на микс, на 40°,ако не се сите памучни.
Па има и фармерки, боксерки од мм, некои маици...таму пишува на микс не темни алишта. И појма немам како да пуштам црни алишта на машинава. И бањарка темно плава има. Кај моите топ ми беше машината, ама оваа додека ја научам...
Ваљда сѐ тоа што наброја е памучно, пробај на памук, на 40°. И јас се мачев на почетокот што на која програма да пуштам, ама се извежбав веќе
Здраво, сакам да земам машина за сушење ја гледаме оваа машина: https://www.neptun.mk/categories/MASINI_ZA_SUSENE/GORENJE-DE-8-B Има ли некој искуство? Слушам дека ги собира машината за сушење алиштата. Стварно сум на два ума, ама немам зимно време каде да сушам. А на пат ни е бебе, така да мислам дека ќе ни е потребно. Каква е таа кондензациска сушара?
Со кондензациска сушара не ти треба одвод ни дупка во ѕид како за вентилациските. Водата се собира во едно контејнерче во горниот дел, и се празни по употреба. Што значи не мора да седи во купатило, туку во било која просторија дома. Додај уште 3 - 4 илјадарки, и земи си со топлотна пумпа, помалку трошат и не ги собираат алиштата бидејќи сушат на пониска температура.
Здраво, би сакала да ве прашам со што ги чистите машините за перење. Пробав со сода и оцет, но не помага. Исто и филтерот го исчистив. После секое перење, облеката не е убаво испрана и има непријатен мирис. Да напоменам ги користам истите детергенти секогаш. Порано не сум имала ваков проблем. Не знам дали се работи за некој дефект на машината или потребно е чистење.
И јас го имав истиот проблем и приметив дека ми смрдат алиштата кога користам течен детергент и откако го сменив, се среди. Исто така, добро е да пушташ алишта на 90 степени барем еднаш неделно.
Ако некој има една од овие, молам за мислење Кенди и Хотпоинт. Или некоја слична во таа ценовна категорија, препорачајте. Од темава сфатив дека треба да барам со топлотна пумпа (фала @orevokrsacka!) Нешто друго, на што да се внимава? Прв пат купуваме, ич не се разбирам. Еднаш кај мене имаше мирис, испадна дека е од фиоката каде што се става детергент и омекнувач. Не беше измиена по 5-6 перења, беше останат талог од омекнувачот и тоа беше засмрдено. Провери да не е до тоа. Инаку ја чистам така, со сода и оцет на висока температура, а ставам и прашок против бигор на секое перење.
Ако мислиш на Кенди за сушење, јас имам Баш во моментов врти. Да е кондензирачка и да има бубањ од 7 кг. Не ти е поттебно црево за одвод, водата ја собира во канистер на врата.Опционо го имаш и цревото, ако сакаш да го бутнеш во одвод. Има добри програми и не се случило да ми се соберат алишта. Бубањот е голем, собира и јорган 200х 200 (ама претходно да е добро центрифугиран на 1400 вртежи, да не тежи) П.С. има и Ви-фи, да си ја вклучиш преку мобилен,ама не сум симнала апликација а и тоа за мене е превисока технологија.