Здраво, имам машина за перење и сушење (не ја користам за сушење бидејки е катастрофа), значи машината ни пере ни бога моли. Не знам во што е проблемот, алиштата на делови не де ни мокри откако ќе де исперат, исто и како да не се перени. Џабе прашок и омекнувач, како само низ вода да се поминати.. Сменив прашок, сменив омекнувач, пробав капсули различни програми и горе доле е пак исто.. Решение има или да се бара нова?
I jas gledam od ovie kombinirani masini pa aj spodeli iskustvo za sto se odluci I kako se pokazala do sega
https://www.neptun.mk/categories/MASINI_ZA_SUSENE/BEKO-DS-8312-PX komentar za ovaa susara i dali istata ima toplotna pumpa, zosto vo neptun mi rekoa nema a ovde pisuva heat pump
Здраво! Може ли мала помош /искуство? Дали има некој искуство со оваа машина за сушење? CANDY ZEROWATT ETD H8A1DE-S Дали е кондензациска со фиока?
Hotpoint ariston indesit 9 kg,so toplotna pumpa,senzor za vlaznost i ima dosta programi. Ne gi guzva,ne e premnogu bucna. Ja zemavme 20.999 na popust od setek,ima 5 godini garancija . Ne skinala nisto do sega pri sushenje a znam mnogu se zalat na toa ,edino ako vrti na najaka programa togash patentite dobro e da se zapetlani,znaese toa glavata od patent da skine dodeka se naviknavme da gi stavame zapetlani(na trenerki gorni ova,ventijagi i sl,mislam na podogli patenti). I najbitno ne gi ostetuva ili stesnuva i ibzleduva aliststata,a za poveketo duri i ne treba peglanje,osven neli haljini,kosuli i drugi pospecificni materijali se razbira.
Сакаме да купиме сушара, но поради недоволен простор се мислиме за сушара и машина за перење во едно. Освен проблемот со изгужвани алишта, дали имате други проблеми? Инаку во пералната што сега ја имаме, ставаме буквално се' заедно од шарени алишта. Фармерки, маички, блузи, никогаш немаме проблем со неубаво перење и слично, па би сакал и во новата да не мора да ги делам алиштата по категории на неколку перални со посебни програми..
За да немаш проблем и со сушењето мора да ги делиш по состав на материјал: памук, синтетика, волна… Точно дека има луѓе кои сушат се заедно на микс програми, но тоа го одолговлекува процесот на сушење, ги гужва поосетливите материјали, ги стеснува тие кои не поднесуваат топлина итн. Идеално е да се делат алиштата: една тура фармерки, друга маици потенки и долен веш, џемпери дебели посебно итн зависи што перите. Плус ако комбинирана машина се расипе додека се поправи немате ни перална, ни сушара.
Фармерки и маици да сушиш заедно нема да ти се исушат рамномерно и не можеш да ги ставиш на ист програм. Јас и со две машини одделно делам алишта за сушење.
Zdravo devojke nemozam da odlucam megu ovie dve susari pa ajde mislenje od vas https://www.neptun.mk/categories/MASINI_ZA_SUSENE/BEKO-DS-8440-SXW Ihttps://www.neptun.mk/categories/MASINI_ZA_SUSENE/CANDY-CSO-H8A2DE-S Vi Blagodaram
Candy е мојата и сум презадоволна. Не ми собрало ништо до сега. Реално нема да набуташ некоја свила или чипка пак ќе си припазуваш на такви специфични материјали. Спас ми е мене таа сушара да ти кажам
Zdravo. Sakam da kupam peralna za perenje. Moze li da mi kazate od koi marki ste zadovolni. Vi blagodarm
Здраво, сакам да ве прашам дали некоја од вас има машина за сушење Vox, долго време се мислам за која и никако да се одлучам и ме интересира дали може да се суши се или само одредени работи?
Ја користи некој машинава за сушење да сподели подетално инфо околу опциите? До сега имам пробано со: Ова стандард за шарени алишта, дури и бебешката облека ја сушам со оваа опција бидејќи трае саат и 9 минути и е сосема доволно. Оваа опција ја пробав само еднаш, со бебешка облека. Траеше 2 и кусур саати, непоправливо ја извитка облеката односно ја потсмали. Проблемот е што не може да се намали времетраењето, барем јас немам откриено како. Да не постои можност да се менуваат времетраењата? Оваа опција ја искористив еднаш за џемпери бидејќи знакчето ми личи на волна, ваљда е тоа? Еднаш ја искористив оваа опција кога ми требаше досушување на речиси исушени алишта. Ја одбрав бидејќи времетраењето е 20 минути, ама алиштата беа недоосушени, а ладни. Очигледно суши со ладен воздух? И за што би ја служела оваа опција? Од тогаш не експериментирам, ставам на шарени за сè. Но ме интересира некој да не знае останатите за што служат, особено тие на левата половина. Исто така како да ги комбинирам овие опции: