Masinata ima opcija I za priklucok vo odvod I najverojatno toa crevo e takvo.poveketo kondenzqciski Masini mozat da se priklucat I na odvod
Супер тогаш, ќе пробам на 800 вртежи. На 1000 ми е, ама многу се треси машината и оди понекогаш ако е целата полна. Можеби на 800 нема да оди додека да дојде мајстор да ја види.
Не знам. Порано стоеше на една иверица и добра беше не одеше, ама моравме да ја тргнеме бидејќи од неа полици правевме. Купивме од нептун едни такви како ногарки ли како се викат да не оди, ама пак оди понекогаш.
Вади ги одма тие ногарки, може низ тераса да ти рипне машината Стави ја директно врз плочките и изнивелирај ја!! Нема ни милиметар да мрдне, кај мене 1200 обртаи е, и спие
Ако ти е слим, што и да и правиш ќе шета. Ако не ти е слим, тогаш ти треба нивелирање. Мојата е 1400 вртежи, па не мрднала, а претходно имав слим ми шеташе по цело купатило. Евентуално да пробаш има во Бриколаж подлога за машина, не се ногарки туку целосна подлога, со таа може да не ти шета. Ама обавезно нивелирајте ја, оти мајстор ми има кажано ако не е нивелирана може лагерите и моторот да се оштетат.
Ја купив оваа машина CANDY ZEROWATT ETDE H8A1DE-S https://setec.mk/index.php?route=product/product&path=10090_10094&product_id=72955 и прво вклучување со шарени алишта на mix and dry ама многу е бучна,дали е нормално и ако некој ја има да сподели искуства со програмите
Здраво жени , денеска земавме zerowatt na candy сушара , па ско некој ја има да ни кажи по детално како да се користи. Видов дека треба прво да се вклучи на 90 степени празна да изврти.
nemoj Indesit,katastrofa se,Indesit,Candy i Whirpool se naj katastrofalni masini,eve i zosto; na 90 stepeni grejat do 75 max,imaat plasticna kada na bubanjot koja e fabricki zavarena na koja ne moze da se smenat lageri i plus lagerite stradaat posle 3 godini i avtomatski ke treba da ja frlis
Јас имам одлично искуство со индесит комбинирана 10 години си работи без проблем , супер ми пере и супер ми суши
Јас пред скоро 3 годину купив машина за перење Самсунг Еко бабл, 7 кг. со дупло отварање на вратата на барабанот и сушара Самсумг од 8 кг. Не очекував од Самсунг толку добро да пере и суши, во машината за перење комотно ми собира дѕпли јорган дебел и су пере без проблем а и не се ни слуша дека работи, супарата исто така презадоволна сум, си има опции за се, сега за сега ништо ми нема оштетено, изгужвано или не исушено, има опција да не прави набори и тогаш не ги гужва алиштата, има и опција за пеглање ги вади мокри ама не многу доволно за да мпжат да се испеглаат. Скоро три години ги немам исклучено се што можам буткам внатре, машината ми пере без проблем; немам проблем да не ми ги испере или да не ми мирисаат алиштата, и флеки вади добро со опцијата еко бабл нормално со ставање на некое средство за флеки ама премноги малку, иато така имам опции и на таа за се, од јакни до детски алишта до постелина и пешкири и се, хаха се смеам со другарка дека уште фали програм за гревови и пари перење да измислат хахах. Се на се топла препорака од мене за САМСУНГ сушара и перална. Инаку прочитав готе на членката и течело вода позадо машината, вака мојата кога ја уклучив не ми е поврзана на одвод во упатството најдов на српски на македонски тој дел го немаш за чудо хаха дека позади кај цревото има две како затки ( " вака изгледаат и левиот дел е за одвод а десниотбза канистер ули обратбо не мибтекнува и цревотонсе уклулува на едното од нив), едното е за цревото да се поврзе со канистер а другото со одвод, и долниот дел кај мене е фиксен а само горниот го поместив и си собира вода во канистерот, така сватив дека е финатата на повеќето машини со цревото, види во упатството мора да има слика каснам со оваа информација ама мислам дека ќе ти биде од корист
Со што може барабанот на машината да го очистам, нели има програма за него. Откако ја земав ја немам пуштано таа машина и може ли да ставам сода?