Јас имам ставано сода бикарбона за да ја исчистам од бигор. Во одделот за прашак го сипувам и пуштам програм за чистење. И моите така прават, од нив научив.
Па отприлика колку што ставаш прашак за алишта, можда малку помалку, не преполна да е. Јас со пластичната мерица што сипувам прашак сипувам и сода.
Можеш со сода и оцет, и да ја пуштиш на Еко клин ако не на таа програма за баранот што ти е, инаку јас наместо оцет и сода во самиот барабан и ставам капсула за тањири миење и светнува, ем бигор ако има малку на гумата или вратичката се вади, после тоа само пребрешувам со обична крпа и свети
Ќе пробам и така нареден пат, нема машината бигор ама од кога ја купив ја немам вака уклучено па нека се дезинфецира малку и да се прочисти, ама многу време ја мава 160 мин, јас само имам една програма таква drum clean.
Добро на секоја машина е различно, обично ставам капсула некако ми е подобро, малку тропа дур се стопи ама не е страшно, и таа чисти и дезинфицира ама не е страшно и оцет и сода да ставиш, пробај па пиши, јас обично после 60 перења ја пуштам така самата има опција ми светка дугмето и дур не ја пуштам на таа опција не ми ги дава другите приграми да ги користам, обично ја пуштам навечер и до сабајлето е средена за да не ја чекам после тоа
Не знам дали прашањето е соодветно за оваа тема, ако не е слободно преместете го. Ми требаат топчиња за во машина за перење или сушење, такви силиконски. Дали знаете каде се продаваат?
Да скапа е, колешката моја што е зачлената овде ја користи и вика не ставала детергент, само топката и алиштата, задоволна била, само незнам колку перења имало со топкава, па вика кога ќе удриш математика за прашак и омекнувач се исплатела, искрено не сум ја користела и незнам дали е ефикасна без детергент
Аха, ама не сме се разбрале. Јас барам такво топче налик на топче за тенис. Ми треба конкретно оти сакам да перам јакна со пердуви, па подобро било распоредувањето на пердувите. Али фала во секој случај.
А да провериш во Џамбо, мислам и таму дека ги има, имапе едно време и перли таму само ги купував миризливи за во машина, ама нели ние сме Балканци па ги отвараа ги истураа по ташни и џебови па прекинаа да ги носат дома а паковањата ги оставаа, едино да провериш таму, би требало да најдеш
Имам видено во jysk во east gate. Беа по три топчиња во пакување баш како тениски изгледаа и пишуваше на нив за во машина.
dali nekoj ja ima ovaa Vox masina za perenje? Vo posledno vreme koga ja pustam na 15 min znae da zaglavi i nikako da zavrsi. Mozno da e od slaba struja ili saka doktor?
ја имам перална првата за 6 месеци заебавлагетот како хелихоптер бучеше на центрифугата Бидејки има дирекна замена побарав нова ми донесоја еве ја 1 год си тера се е ок друг пат мидеа не би земала