Имам машина Samsung, ставам прашок, во исто време ставам и омекшувач, при перење во исто време прашокот и омекшувачот ми се мешаат, откако ќе ги извадам алиштата исперени нема никаков мирис од омекшувачот, туку само на прашокот, како да не сум ставил воопшто омекшувач. Помош?
А да пробаш омекнувач да ставиш на последната вода или пак кога ќе заврши стави омекнувач и пуштија пак машината само на плавење и цебтрифуга
И јас имам Самсунг машина ама до сега не ми направила така, едино да го извадиш фиокчето за прашак да го исчистиш да не е застнато кај омекнувачот затоа
Zdravo na site. Imam nova masina za perenje pred 2 meseca e kupena. Alistata gi susham doma na susalka vo dnevna kade sto e potoplo. Koga ke gi izvadam vodeni ubavo mirisaat na omeknuvac, ama koga ke postojat saat, dva mirisaat kako na muvla. Ja iscistiv masinata so soda i ocet i pak taka. Belite ne, a sarenite podebelite alista mirisaat na muvla, drugite ne. A ako gi spruzam na zica nadvor ubavo si mirisaat. Dali e mozno zatoa sto se sushat vo soba pod klima, bidejki sum citala deka klimata go sushi vozduhot? Isto taka pushime cigari tuka,, ne mnogu po nekoja ama sepak dali e mozno od toa da se zamirisuvaat?
Ne ja cisti masinata so soda i ocet ke si kupis na pulirapid ili na soft sredstvo protiv bigor i so nego ke ja cistes masinata
Не се сушат доволно брзо и замирисуваат на влага. Чаре ти е да престанеш да ги сушиш во соба, евентуално да прекинеш да користиш омекнувач, оти тој ги усмрдува дополнително, го потенцира мирисот на влага и мувла.
Koga gi susam vo soba, togad mirisaat, koga ke gi izvadam od masina ubavo si mirisaat na omeknuvac, ama po saat dva se umirisuvaat, isto i dokolku gi izvadam nadvor na terasa mirisaat ubavo
пробај да не ги сушиш под клима или во просторија каде што пушите бидејќи додека се водени апсорбираат мириси, ако имаш друга соба суши ги во друга соба или просторија и види дали ќе мирисаат пак
Мене ми замирисуваат кога подолго време стојат мокри и зависи и до алиштата мислам. Имам едни тренерки ако одма не се исушуваат кај ластикот многу лошо мирисаат.
Здраво на сите Имам машина Indesit и пуштив за перење и пред да заврши со перење престана да пере и сите сијалички што се почнаа да трепкаат и машината бучи иста така . Што може да е . ( гаранција е помината ) Препорачајте мајстор за поправки Скопје ?
Може е нешто заглавено во филтерот, или не може да исфрла вода. Провери во упатството што значи трепкањето, мојата дава соодветна сигнализација со трепкање за различни видови проблеми.
Девојки хелпп.. Ми треба машина за сушење алишта.. Каква би ми предложиле...? Планирам некоја поефтина за и да се расипе да не ми е жал Од тоа шо гледав се мислам за Фаворит..