Машини за перење и сушење алишта

Discussion in 'Дом' started by Shana, Feb 6, 2011.

1. Kbr

Kbr Истакнат член

А ништо ново сите сервиси се такви има да ги изначекаш.. Биди упорна и секој ден ѕвони им инаку нема ни да дојдат, поминав низ тоа они чекаат да помине гаранција па да дојдат за да наплатат инаку не им се иде без пари.. Мене со старата машина така ми беше, дојдоа после 100 јавувања и карања и дерења и ја чеонаа ништо 3 пати ги викав се ме заебаа никако да ја направат на крај си викнав др мајстор за 10 мин ја направи, и после тоа ми се јавија за да дошле... Луда работа е...

Hortenzija likes this.
  2. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Девојки, дали на некој машините за сушење и перење му се една врз друга?
    Ме интересира од каде се купува тоа како инсталација што треба да се постави за да може една врз друга да се стават? Гледав сега има и како со фиока да повлечеш кога ке си ги збираш алиштата на неа да ги диплиш.

3. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Има во нептун, сетек, техномаркет, кај што се продаваат машини.

Viiiiip likes this.
  4. Jordanovska-K

Jordanovska-K Популарен член

Најчесто за нас ја користам Cotton и Mix програмата. Првата за белите (кога имам углавном пешкири и крпи) а втората баш кога е мешано. Приметив дека ако пуштам пешкири и постелнини на Mix не ми ги досушува.

За бебуш ја пуштам Small load пошто ептен малку простор и тежина фаќаат неговите алишта, а и брза е програмата, саат ипол ми се чини.

Е на почетокот зголемував / намалував времетраење на програмите и не ми ги досушуваше алиштата, па баталив. А и модовите (шифоњерче, закачалка, сонце итн) не се поднесуваат рачно, туку се специфични за секоја програма поединечно (да знаеш да не пробуваш да ги местиш па да се изнервираш кога нема да успееш на Cotton пример закачалка да наместиш, фиксно е шифоњерчето таму). Тие имаа врска со степен на сувост на алиштата, затоа секоја програма поединечно функционира.

До сега не ми се случило да ми смали алишта, било мои, на бебето или крпи итн.

Не ми се свиѓа само што мирисот од омекнувачот целосно го вади, скроз ги дезинфицира алиштата и не мирисаат ни на прашок, ни на омекнувач.

Прашав во темата Очајни домаќинки дали има чаре за тоа, иако читав дека може да се стави омекнувач директно во бубањот на сушарата.

Doktor F and Kbr like this.
  5. Orchidea

Orchidea Популарен член

Земи си марамчиња за во сушара од ДМ. Мене ми се ок, мирисаат на праска.

Jordanovska-K likes this.
  6. Butterfly1212

Butterfly1212 Истакнат член

Од која машина за сушење алишта сте задоволни а да не ги собира алиштата? Гледав koncar, дали имате искуство со неа ?

7. Noemi

Noemi Популарен член

Машината не ги собира алиштата. Соберени алишта се резултат на несоодветна програма и ставање текстил кој не треба да се суши во сушара. Која и да ја земеш ќе ти ги собира алиштата ако сушиш на несоодветна програма или ставаш алишта со волна во составот на пример. 12год користам сушара имам смалено само еден џемпер случајно протнат со другите ствари. Ќе читаш етикети на алишта и ќе научиш која програма за што е. Старата ни е Беко, сега пак купивме од истата марка, задоволна сум.

8. Butterfly1212

Butterfly1212 Истакнат член

Ти благодарам :)

Noemi likes this.
  9. Kbr

Kbr Истакнат член

Јас имам Самсунг пали вози е, не ми собира ни ништо, ама како што кажа и членката има алишта кои не се сушат во сушара или се ставени погрешно на погрешна програма е тогаш мпже да ги смали

Butterfly1212 likes this.
  10. v.nails

v.nails Истакнат член

Здраво што мислите за сместување на машини за сушење и перење во кујна,нешто слично како на сликата ?

Attached Files:

11. Annath

Annath Форумски идол

Зошто да не може. Само треба да ти се добро нивелирани, за да не ти шета машината за перење. Имај предвид дека сушарата многу загрева кога суши, па дали тоа би ти одговарало во тој простор.

v.nails and Kbr like this.
  12. Mucika

Mucika Популарен член

Почна да ми се умирисува машината за алишта на стоено/мувла. Ставив и оцет и сода и на 90 ја пуштив и гумата ја подзачистив исто е. Чаре има ли?

13. Kbr

Kbr Истакнат член

исчисти го и филтерот и фиоката за детергент, и после секоја употреба вратичката оставај ја отворена да стои да се луфтира

Mucika likes this.
  14. Mucika

Mucika Популарен член

Е да уште филтерот не го фатив следен е тој :D

Kbr likes this.
  15. shz

shz Форумски идол

Имам сушара Кенди CSOE, ја купивме пред неколку месеци ама сеуште ја немам уклучено, па ме интересира сега при првото вклучување треба ли празна да ја уклучам како и другите машини или нема врска?

16. Kbr

Kbr Истакнат член

Прочитај во упатсвото ама мислам нема врска јас мојата сушара фул ја наполнив па ја пуштив. кај мене во упатсвото не стоеше дека треба празна да ја пуштам па си ја пѕштив полна и онака ќе суши барем џабе да не е

17. shz

shz Форумски идол

Не пишува ништо во упатството затоа прашав тука, за пералната пишуваше празна и за машината за садови за оваа се зачудив што не пишува ништо.

18. Kbr

Kbr Истакнат член

Па ако имаш пократка програма пуштија празна мада нема потреба јас одма фул полна ја пуштив мислам дека нема потреба од пуштање на празна

19. MIck@

MIck@ Истакнат член

Ми треба помош, имам машина за перење Беко 7кг, меѓутоа не ја исфрла водата и центрифугата не уклучува. Освен филтерот да го исчистам што можам друго да сторам? Фала однапред

20. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Ако чистењето не помогне, тогаш да викниш сервисер.

MIck@ likes this.