Дали ви ги вади поламокри некогаш? На која програма и да ги ставите? Дали одма ја отварате после сушење машината или ако не сте дома и после неколку саати? Дали може да е во тоа проблемот?
Машините за сушење се малку, покомплексни од пералните! Е сега се зависи од тоа, колку алишта и какви си ставила да се сушат (првично најмногу зависи на колку обртаи си ја пуштила центрифугата на пералната) Пример, до 5кг Алиштата (обично сушарите толку реално имаат капацитет да сушат) кога пример перите Памучни алишта би требало центрифугата да биде на 1200 обртаи, убаво да ги исцеди, па за да може да ги исуши за едно саат ипол до два часа! Или накратко кажано, сушењето на алишта, најмногу зависи од тоа како се перени! Воглавно, ако земете да прочитате упатство, има едни табели, на кој убаво е објаснето, на колку RPM да се цедат, и на која програма, колку минути треба да се сушат. Ако сето тоа се запази, ке си немате проблем.
Не. Иако немам многу сушено во неа ама ми ги нема мокри вадено. Јас ги ставам на програмата црно бели што е, јас се ставам ништо не одделувам и штом заврши со сушење ги вадам веднаш.
Здраво девојки, поради ограниченост во простор немам опција за 2 посебни машини па се одлучив за оваа комбинирана од Самсунг.Дали некоја од вас ја има ако може да сподели искуство. Имајте убав ден
Здраво, имаме нова сушара на беко. Дали некој има иста и на која програма ги пуштате алиштата на бебе а да не ги собира?
Истата ја купивме, ќе ни ја донесат во понеделник, па ќе споделам искуство. Секое парче облека има насоки како се суши и пере, па ако го следиш најверојатно нема да утнеш Од програмиве што ги разгледав јас најчесто би користела микс, памук и синтетика.
Овој е моделот. Со инвертер мотор, топлотна пумпа, реверзибилен барабан, А++. Презадоволна сум. Посебно што работите што треба да се пеглаат ми се сведени на минимум. Летно време ништо не пеглам, а од зимска гардероба само кошули. Алиштата меки и миризливи. Претходно крпите ми беа како шмиргли, а сушарата памук ги прави. Од мене секоја препорака.
Ти благодарам . Конкретно овој модел неможам да го најдам на нет меѓутоа ќе изберам друг модел на АЕГ. Имам слушнато многу пофалби за машината за перење сигурно и сушарите се добри а и не се ефтини.
Здраво Ја имам оваа машина. И некогаш ми се случува да не може да заврти бубањот при перење (како да вергла). Под гаранција е се уште и имам пријавено, дојдоа и кажаа дека не и е ништо, дека тоа најчесто се случува ако е преполна или препразна. И еве сега пак почна исто.. како да не може да заврти на едната страна. Плизз совет...? https://www.beko.com/mk-mk/produkti...a-masina-za-perene-8-kg-1200-rpm-wue-8612-xs0
Zdravo Dali nekoj ja Ima masinata Daewoo I Kako ste zadovlni od nea gi gledav vo river soft pa imaa dosta pristapni ceni
Искуства со комбинирани машини перење/сушење? Ограничена сум со простор а ми треба очајно сушара. Имате искуства? Конректно за оваа сум одлучена