Јас ја имам хотпоинт аквалтис( aqualtis) задоволна сум пишува на нејзе нова енергетска класа Е што значи дека е како А класата. Искрено не пазам кога ја пуштам, а сметката за струја ми е и помала сега за разлика од кога ја имав посебно сушарата со Б класа.
Дали долго траат циклусите? (Јас имам беко комбинирана ама лагерот многу бучи,замената ќе чини 200 еур и подобро да си купам нова. На максимум отприлика 5-6 кг ја полнам,циклусотбперење/сушење трае и до 5.5 часа!)
Оваа е 11кг перење 7 сушење 1600вртежи. Циклус на перење шарени е 1:55минути на 40 степени. Е сега и во упатството пишуваше дека се крати циклусот зависно од тоа од притисокот на водата каков е, ако е послаб подолго ќе трае ако е јак побрзо ќе пере. За сушење имаш повеќе опции сакаш во плакар, закачалка, за пеглање и имаш посебна опција од 180 мин до 30 мин само да ја пуштиш да суши. Мене највеќе ми се свиѓа што има опција да се поминат алиштата само низ пареа
Како се справувате со скинати алишта коа ќе ги извадите од машина и од сушара? Нема ништо остро што би можело да ги скине....
Мене на времето фижбан од градник партал ми ги правеше алиштата, ко грицкани од глувче. Сега кога перам градници и ситни алишта(ми се има заглавено во филтер) ги ставам во мрежичка за перење и фала богу ок е
Девојки дали сте имале проблем со пералната да не сака да заврши? Мојата беше уклучена на сат и пол ама вејќе четири сата работеше бидејќи не сакаше да заврши па морав јас да ја исклучам,и алиштата се многу мокри и има уште малку вода во неа.
А ако несака центрифуга отвори го долниот дел кај филтерот видо да не ти се заглавило нешто малецко чорапче, марамче за перење (мене ми се случи)
Женски здраво, сакаме да купиме машина за сушење, од која сте задоволни? Само да не ми ги собира алиштата… и инвертер да е
https://www.neptun.mk/categories/MASINI_ZA_PERENE_I_SUSENE/BEKO-B5DF-T-51447-M https://www.neptun.mk/categories/MASINI_ZA_PERENE_I_SUSENE/LG-F4-DV710S2SE Дали има некој искуство со овие две машини за перење/сушење? И дали е подобра опција да се купи заедно или одделно?
Ке си купиш одделно! Тие што перат и сушат истовремено.. ниту едното кеемго прават добро ниту другото
Јас имам комбинирана и тотален промашај е сушењето. Влажни ми ги вади па ги досушувам по соби дома под клима. Претходно имав посебно сушара на Favorit и топ ми беше со неа, ама просторните услови се сменија па морав да менувам. Ако имаш простор и услови една врз друга, земај одделно.