https://setec.mk/index.php?route=product/product&product_id=72955 Ние ја имаме оваа, не е застаната откако ја купивме, плус со мало бебе сме и се пуштам. Ништо до сега ми нема смалено и убаво ги суши алиштата. Ептен сум задоволна. Ја пуштам 5-6 пати неделно.
Комбимирана машина не е добра идеја, многу се кварливи. Најдобра опција ти е да си купиш засебни машини за перење и сушење.
Јас имам на индесит релативно ми е нова оваа неколку месеци. Ама и претходно имав на индесит комбинирана. Ја користев 10 години и супер и переше и сушеше. Мана и беше каросерискиот дел почна да 'рѓосува од страна и кај вратат. Ама кај мене е мал тоалетот и можеби зошто е изложена на прскање често, незнам. Сега пак земав индесит комбинирана и демек понов модел уште подобра, со повеќе опции за перење и сушење. Машина ко машина добро пере и суши ама програмите ми траат подолго од старата. Така да мој предлог е да си прогуглаш прво упатство за употреба да видиш да не треба да ги чекаш по 5 саати да перат една програма пред да се одлучиш за било која
Оф, тоа е веќе друга приказна. Тогаш оди на поквалитетно, LG или Bosch. Јас користам перална LG, и до сега сме презадоволни, мислам дека се едни од најквалитетните на пазарот.
Даа и јас имам комбинирана, утка невидена, на почетокот сушеше како што треба после како што вика Драфти, ги досушувам под клима. Гледам на првата машина енергетската класа ти е D - многу ќе ти троши струја, кога купуваш бела техника гледај да биде А и нагоре А++
I jas baram za moite samo mislev da bide bez displej, od vlazen prostor brzo ke im se rasipe. Kendi e poskapa sega, ama i D klasa, barem da e A+
Од година на година драстично се менуваат цените и сериите. Зграби било која што ќе ти одговара на буџетот и онака одамна веќе сите се исти
Порано Горење биле подобри. Сега не знам дали постои реална разлика во квалитет. Јас имам Беко, золва ми Горење. Она е задоволна ептен од нејзината, а и јас од мојата. Скоро секој ден работи кај мене веќе со години, лето-зима, немам проблем со кинење алишта и сл. Мајка ми има Беко понов модел од мојот и она е задоволна иако ја користи помалку од мене. Кај мене е А++, значи предобра.
Има и од Беко има што се задоволни.Ние дома користиме Горење машина за перење алишта и сме презадоволни.
Феминки имам проблем со машината за перење алишта. Конкретно стамува збор за Беко и проблемот е во тоа што водата не истекува, останува внатре и не ја исфрла а дополнително не се пушта ни центрифугата. Сабајле кога ја отворив цел тоалет го направи поплава од водата а за алиштата да не зборувам, ги уништив сите. Ве молам доколку сте имале ист или сличен проблем да ме насочите што да направам. Машината е нова... Благодарамм.