Провери најдолу има едно округло капаче отвори го и види дс не има нешто внатре заглавено, и вишок вода ќе ти истече
Здраво! Сакам да купам машина за сушење алишта макс 30 000 денари. Ќе имаме бебче наскоро па ни треба некоја што има програма за дезинфекција или бебешка програма. Исто така ни треба со програма за пеглање или како и да се вика. И да биде класа А+ или повеќе. Ептен се мислиме дали да земеме Candy, Beko или Whirpool. Candy не е марка ама се значително поевтини од другите а по форумов гледам дека доста ги фалат. Дали имате искуство или предлог да споделите? Фала!
Јас имам кенди, поевтина е за разлика од другите, ама не сум задоволна. Старосватицата има мидеа и е презадоволна. Колку што знам во сетек со сетек картичка е 30 000 денари
Како да се реши проблемов: машина за перење горење некој постар модел е, во делот каде што се става омекнувачот полнам до каде што треба, работи најнормално, се зема омекнувачот, ама последниве три пати откако ќе престане машината со работа и ќе отворам, делот каде што сум ставила омекнувач е полн со чиста вода. Па за да вклучам повторно перење мора да се исфрли (механички јас со шприц ја влечам) за да ставам омекнувач. Во другите делови нема никаков проблем. Мора ли мајстор да викам за ова?
Немораш со шриц да вадиш, само истури чиста вода со чаша , ќе се створи вакум и ќе ја повлече водата. Пробај да ја исчистиш убаво цела фиока за детерѓент, би требало да функционира.
Јас имам LG ама за перење. Таму има програма за дезинфекција, бејби програм и сл. Околу 30 000 ден ја земавме. Машина за сушење Зероват околу 23-24 000, исто презадоволна. Мислам дека овие зероват се на канди.
Прашувам за друга личност Машина за сушење телефункен или кенди дали некој има користено и како сте задоволни ?
Дали зема ??? Јас денес земав сушара на беко и сум многу голем талент по десет пати ги читам програмите која за што е и пак незнам. Кои програми ги користете најчесто и за што??
Mix/Daily најчесто за мешана перална секојдневна облека, Hygiene + за постелнина и крпи, Downwear за јоргани, чаршави, полнети зимски јакни, перници, Iron dry за кошули, ленени ствари, летни фустани. Freshen Up за перени суви ствари кои сакаш да ги освежиш. Зависи и од типот на ствари што го переш најчесто, немам бебе па немам искуство со бебешката програма.
Да, ја земав баш Беко хаха. Уште сме во фаза на испробување. До сега пробавме програмата за кошули, таа е супер, не ги смалува и не ги витка алиштата. Само малку ко недосушени беа. Некои ги закачив на закачалка и ги оставив така надвор да се досушат уште малку , а другите ги ставив на програма со тајмер - 15 минути и излегоа топ суви. Пробавме со тајмер 90 минути, мене ова топ ми се погоди, не беа многу изгужвани и беа супер исушени. Пробавме програма за дезинфекција (чекаме бебе секој момент и перевме алишта за него што ги купивме) и таа ми се чини дека баш ги смали облеките ќе видиме на бебче.
Кога ја пуштам машината за перење тече водата на подот мислам дека одоздола тече, што може да е проблемот ?
Луѓенца дали некоја би може да и испратам фотографија од машината и да ми објасни која програма за што е бидејки проспектот го фрлив а се друго е прикажано само со слика
Здраво, дали некогаш ви се случува алиштата од перална да ви мирисаат како на стоена вода? И тоа не сите, некои си мирисаат на омекнувач (зависно од материјалот нели).. Да напоменам, секогаш ги вадам алиштата веднаш штом испере.. Машината е 2 години, Беко.. Што може да направам....?
Дали го чистиш филтерот на машината и гумата на вратата редовно? Исто така помага и кога ја пушташ машината на 90 степени празна и со сода бикарбона за да се исчисти бубањот.