Во план сум да купам ваков додаток, за една врз друга да одат Каков мајстор ми треба да барам, или не е ништо комплицирано за местење?
Законски се обврзани да те снабдат со резервни делови до 5год од датумот на купување. Плус оваа е уште под гаранција. Притискајте нема друго. Btw Riversoft крш продавница. Гледај да ги избегнуваш во иднина.
Има некој life hack како да не ми се гужваат толку многу алиштата во пералната? Си реков можеби ако намалам вртежи нема да се толку изгужвани, на 1400 вртежи нормално најизгужвани се, ама и на 800 вртежи, пак се гужваат.
Како ја перете долната облека? На вриење или може и на 40 степени? Секојдневните алишта ги ставам на mixed програма 40 степени ама за гаќите не знам некако дали е доволно таа температура.. а додека соберам машина за вриење 2 недели ќе поминат.. и кој детергент е подобар да се користи течен или прашак? Исто, по колку детергент и колку омекнувач ставате? Немам осет мислам дека ставам малку
Долна памучна облека во бела, сива боја , светли пешкири перам на 90Ц со прашкаст прашок и лажичка сода бикарбона, за количина на прашак имам некоја стара мерица што беше во прашакот, мислам дека е од прилика чашка за јогурт. Постелина и темена долна облека памучна перам на 60Ц со течен детергент , количина према упатството некогаш 1 капаче, некогаш 2 мислам од прилика е 60 мл. Ако е синтетика долната облека ја перам најчесто на 40, некогаш знам и на 60 да ја пустам . Општо за бели алишта користам прашкаст, а за боени течен. Омекнувач не ставам, ставам алкохолен оцет во таа малата преграда има на неа ознака до каде е максимумот од прилика до таму ставам. За темни алишта внимавам да не ја преполнам машината и да не ставам многу детергент.
Имам од тие зелените пластични капачиња, прилично големко е, како мерка за течен прашок. Бели алишта перам на 60 со течен, полнам отприлика третина капаче, на полна машина. Машината ми е 5кг. Таа ми е мерката, и мислам дека ми е погодена. Или сум само голем иконом
Еве и мене ме заинтересира па измерив, 106 грама има прашок . Мерицата ми е од прашак Дуел, не ја полнам до горе има одстрана ознака до каде треба. Е сега мојата машина е стара над 15 години, мислам собира 5 кг , новите собираат повеќе. Ама има упатство на секој детергент за колку кг алишта колу се става.
Имаше нешто во законот дека ако не ти ја поправат за еден месец можеш да си бараш да ти донесат нова. Пријави ги во агенција за заштита на купувачи. Они веднаш ќе ти кажат како да постапиш.