Во прегратката за прашок ставаш сода бикербона а во прегратката за омекнувач ставаш оцет и пушташ на 90 степени празна да врте Можеш и дирекно у бубањ да ставиш сода и оцет и да ја пуштиш да врие
Здраво ве молам искуства со оваа комбинирана машина на Беко ( поради мал простор немам опција за две посебни и сум ограничена со димензиите)
Здраво. Ме интересира дали знаете да се продава некаде тој делот што е за течен прашак за машина за перење? Ако знае некоја нека пише,ви благодарам многу. Иначе ако има нешто врска за самсунг машина се работи.
@нина122 мојава имаше делче што се става каде што се тура прашак,за да стои течниот да не истече.И после си го повлекува.Ама го извадив и незз каде го имам ставено. Ако ставам кај тоа за омекнувач ќе го повлече дури на првото плавење. Фактички ќе ги испере само со вода а со прашакот само ќе ги исплави.
Јас во мкд не сум видела, само во Германија и Италија, најдобрите машини. Јас вчера ставив, значи ставив и во дозерот кај што се става прашак и во бубањот, никогаш не мерам, ставам алкохолен оцет и сода заедно, ја пуштам на празно на 90 степени, откако ќе испере вратата не ја затварам никогаш, нон стоп ми е отворена, на свекрва ми така и мирисаше на мувла што и е нон стоп затворена.
Јави се во овластен сервис, би требало да имаат или да ти нарачаат. Видео дата се сервисери за Самсунг. Можеш да переш и без тоа. На претходната машина немав за течен прашак, па го ставав во капачето и директно во бубањ.
Од кој бренд сте задоволни најмногу за мљшина за перење алишта? И дали кај нас повеќе за бела техника се купува од Нептун или Сетек?
Јас оваа ја имам во Македонија. Задоволна сум. Барав машина со канистер затоа што немам место во купатилото каде да ја ставам.
Купив едни тренерки и не ги загледав дека внатре се памучни шо пуштаат бели влакна, ги исправ ама тие белите влакна како топчиња останаа во машината. Знам дека сите алишта ќе ми се напраат лом сега, како да ја исчистам пералната од нив? И пред ова се иам заебано така, па си шетавме цел месец со влакна на алиштата. Ни тие лепенките за влакна не помогнаа.
Пушти ја машината да врие. Јас ставам сода бикарбона во делот за прашок и јаболков оцет во делот за омекнувач. Јас имам таков проблем кога ги перам работничките алишта на маж ми. Бојата што се лепи на алиштата останува во машината. Односно, тоа се парчиња.
Може и со алкохолен. Ако мислиш на колку степени ја пуштив - на 95. А може и на 90. Зависи кој е максимумот на машината. Содата ја отстранува нечистотијата и бигорот, а оцетот миризбата. А тоа што се собира во гумата го вадам со сунѓерче.
Здраво! Ќе се селиме во нов стан и ми треба нова машина за перење. Моментално имаме на Беко и сум многу задоволна, е сега гледам ја фалат И Самсунг со инвертер технологија, искуство дали има некој?
Имам јас релативно нова самсунг еко бабал со инвертер мотор со 20 год гаранција десет месеци ја имам екстра е за сеа