Имам и предходно пишано Индесит комбинирана имаме 15 год дома , си работи ко вчера да е купена , фала богу до сега ниту се има расипано , ниту алишта ми има собрано / оштетено , презадоволна сум.
Здраво, имам комбинирана машина за перење и сушење на алишта Самсунг. Дали некој го имал истиот проблем како и јас, ставам детергент, омекнувач и ленор граноли во машината и сепак од кога ќе испере и исуши машината алиштата мирисаат како на гума, како изгорени, некако чудно, немаат никаква миризба од омекнувачот или пак од гранолите. Дали можеби знаете до што е проблемот?
Здраво, дали некој ја има оваа машина за алишта и како сте задоволни. Ми треба машина за перење алишта а буџетот ми е мал 15,16 илјади. Знам дека за оваа сума нема нешто бог знае што ама барем да не цркне за пола година.
Можно е моторот да не го бива. Претходно пишав дека имав проблем со претходната машина. Не мирисаа алиштата на прашок, туку на пот, на нечисто. Не викнавме мајстор затоа што знаевме дека нема лек.
Врати се поназад неколку страни имаше мислење не конкретно за оваа, за поголемата мислам беше. И јас ја меркам, ама нема некој да ја пофали и сеуште се мислам, а треба да купам. Знам само да гледам да биде со инвертер мотор.
Го прочитав твоето искуство, ама јас водејќи се од позитивното искуство со климата Мидеа баш сум во недоумица. Еве сега побарав на интернет за Мидеа најдов дека во групацијата MideaGroup е и Toshiba Home Smart Home | Our Businesses - Midea Group (midea-group.com) , па како и со сите останати марки, фабриката е иста, само марките на производите се менуваат.
Можеш да ја земеш на твој ризик Да беше една само ке речев така ми се погодила ама двете? Сепак како си сакаш ти
Ама стварно е тешко да се одлучиш, ептен голем избор има. Морам да ја менувам старата, си одслужи своето 18 години Bosch е. Ама гледам сите нови подолго им е времето на перење, за најдолгата програма зборам на 90Ц, оваа старава за 2 саати пере, новиве 3 саата. Јас сум од старата школа долен веш строго на 90Ц .
Јас на 60 перам. На 90 ми се собираат маиците. Може и до моделот е. Индесит имам овде. Пере 3 саати и 20 минути ако ја уклучам на 90 степени.
Има некоја промоција на Elektrolux, во Техномаркет (tehnomarket.com.mk) , па се мислам за оваа Техномаркет - ELECTROLUX EW-6FN428BC МАШИНА ЗА ПЕРЕЊЕ (tehnomarket.com.mk). Има скоро се што сакам ( пареа, антиалерген, инвертер мотор ) за цена од 21000 денари.
Дали ја има некој оваа комбинирана машина? Како сте задоволни? Или некоја друга комбинирана да ми предложите од која сте задоволни.
Јас ја имав модел или 2 постара од оваа истата и во рок од 3 години 2 пати по мајстори ја носев еднаш беа лагери во прашење а последно барабанот внатре се откачи
Имам фаворит машина за сушење, од завчера замириса ко на изгорено, и алиштата во неа замирисаа.. исчистена е тоа што можам нели да извадам, ама просторијава кај машиниве иако машинава не работи мириса на изгорено и денеска.. ја извадив од штекер, мириса.. да ја фрлам или да викам мајстор претходно еднаш замириса вака, ама се намачи оти ставив јорган недоцицкан убаво.. ама па тогаш сама од себе за ден два макс си беше ок откако одмори сега џабе и е одморов изгледа кажувајте за сушење од која сте задоволни бидејќи оваа најверојатно ќе оди в ѓубре овој пат
Јас ја имам оваа машина и мислам дека ја имам коментирано наназад. Ок е за комбинирана, никогаш нема ништо собрано ама многу време и треба за да ги исуши алиштата.
Колку време? Исто и мојава, премногу време суши што за мене е чудно. Денес пере-суши ми траеше цел ден, 8.5 часа..