има програма за памучни или синтетички алишта. Една машина од 8 кг перење се дели на два пати да се сушат. Значи на пола машина и треба отприлика по три- четири саати. Значи негде осум саати вкупно за сушење и плус уште еден или два и пол саати за перење зависи од програмата.
Пофали се да ли ја купи машината или уште како мене се премислуваш? Сега уште еден проблем си накалемив и сушара барам . Сега чекам да видам дали ќе има реален попуст за Black Friday.
За толкав буџет би ти ја препорачала горење, јас ја купив презадоволна сум. Само што може да ти биде проблем што е димензија 45ка помала потесна.
Имам релативно стара машина за перење, ама не сакам да ја менувам зошто супер работи. Сакам да купам машина за сушење, ама не знам дали ќе може да ги суши алиштата, со оглед на тоа што центрифугата на машината за перење е послаба од тие новите, па ги вади алиштата баш влажни. Кај новите машини сум приметила дека се полу суви после перење, ама кај мене не е така. Има некој искуство? Или предлог за машина за сушење околу 20 000?
Мислам дека ќе може да ги суши сушарата ама ќе и треба многу повеќе време. Ако онака суши 2 часа овде 4 би требало да ги суши. Плус со вода не смееш да ги ставаш во сушарата.
Слаба е По 3 саати ке врти една сушара Ке ги суше ама на сметката ке осетиш многу Поарно перална земи си
Имав слична машина, 500 вртежи. Сушарата ги сушеше 2 саати. Сега зедов нова машина 1200 вртежи.Сега ги суши за еден саат.Така да подобро земи си нова машина со повеќе вртежи.
Фала ви на одговорите, во право сте, изгледа сепак поисплатливо ќе ми е да си купам нова машина за перење, па тек после да размислувам за машина за сушење.
Со што ефикасно, проверено, да ја исчистам машината за перење облека? Дали притоа ја пуштате баш празна без облека на 90 степени? Со што да го исчистам делот за ставање прашок од бигор? Сум пробала со средства за бигор, но немало ефект, не се чистело целосно. Некој проверен начин? Фала!
Jas so specijalno sredtsvo od Dm ja pustav, na 90⁰ prazna, a nekogas soda i ocet bel. I racno trienje na bubanj i na gumata. A toa za prasak go vadam i so cetka za zabi i arf go ribam. Pocesto treba poso se lepi prasok omeknuvac i posle tesko se cisti. Ako ima mnogu bigor so ocet samo neka iskisne. Pa posle vo bubanjot posipi soda i pusti ja. Sega so gorno otvaranje peralna imam i raat sum. Bubanjot sveti, guma nema, a toa pregradata za prasak e podvizna se zakacuva i lesno se vadi, mnogu polesno i za vadenje i stavanje alista. Sega pa i deka bremena sum , fala bogu ne treba da klecam.
Јас најчесто ставам сода каде што се става прашок, оцет каде што се става омекнувач и 1-2 таблети за машина за садови во бубањ и пуштам празна на 90
Женски, Дали некоја ја има оваа машина за перење? Ме интересира дали Еко програмата мора да трае 3 саати или може да биде пократка?
Ne ja imam, ama na site masini Eco programata e dolga bas poso e poseben ciklus so stedi struja. Jas Candy imam ama isto. Nema kratenje, i na masinata za sadovi isto, Eco mi e 3ipol sata. Na mojava jas imam eden pobrz program 59' i na taa pustam sareni, so toa sto ne ja polnam premnogu. A beli gi cepam 3 saati skoro.