Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Машини за перење и сушење алишта

Дискусија во 'Дом' започната од Shana, 6 февруари 2011.

1. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    И јас Candy истата комбинирана ја имам, супер е. Сушење ретко пуштам баш бидејќи е долго, понекогаш ги ставам само малку да се засушат на саат време.

На An-na му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.920
    Кориси ли некоја машина на Беко? како сте задоволни?

3. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    @Umbrella22 Горење 15 години има баба ми и гајле си нема.Само треба помалку прашок да става и да ги оклучи 2 3 пати.Алиштата ги прави снег бели.Горење и Фаворит ти ги препорачувам.Беко е океј марка кај баба ми телевизорот е Беко над 15 години исто хаха.За машини Беко не знам.Правосмукалата ми е Беко фаворит ми е.

На angelina1 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. IronLady

IronLady Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2014
    Пораки:
    2.080
    Допаѓања:
    34.499
    Доколку прашуваш за машина за сушење алишта, можам само да ти кажам пофални зборови.
    Скоро 4-5 години ја имаме, добро не служи ( пу,пу да не ја урочам)
    Има доста опции, а што е најбитно, алиштата ги суши исто како да не биле водени.(оти има некои машини што не сушат добро)

5. Mei3

Mei3 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2014
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    4
  6. IgotID

IgotID Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2015
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    12
    Девојки дали некој од вас има искуство со машината за сушење алишта INDESIT IDCA G35 B бидејќи имам неколку прашања :) еве слика

http://setec.mk/INDESIT-IDCA-G35-B-EU64895

Ја имам уклучено 2-3 пати но или се недосушени или дел од нив се собрани :)

7. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.715
    Допаѓања:
    8.757
  8. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.733
    Допаѓања:
    145.137
    И јас се мислам помеѓу двете.
    Првата ја има мајка ми.
    Активно ја користи веќе неколку месеци и е задоволна. Алиштата се меки и миризливи.Досега и се нема смалено ништо. Разликата е во тоа што за кондензациска ти треба прозор блиско , за да пареата излегува надвор.
    Ама јас имам во план да ја ставам на балкон, кој е целосно покриен.
    Продавачот во Нептун рече дека немало да има проблем.

И сега вереникот ми вели почекај уште некој ден ќе има и новогодишни акции.
    Па си велам толку чекав, ќе почекам уште две недели.:D

На TheSecret му/ѝ се допаѓа ова.
  9. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.146
    @duffi

Jas ja imam ovaa https://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=29_50&product_id=216687 17000 i sum dosta zadovolna,alistata ne mi gi guzva,preubava e ako ne vi se brza pocekajte do Nova God ke ima namalenie sigurno.

На Mrs.Bass, TheSecret и duffi им се допаѓа ова.
  10. sneska80

sneska80 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2011
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    4
    Jas ja imam masinata za susenje alista na beko DV 7710.nekolku pati ja imam upotrebeno nova mi e.Alistata ne mi se izguzvani ama ne mi se suvi idat mokri nekoi poveke nekoi samo na rakavite.Gledam nekoj pisal deka ja ima istata pa me interesira na kolku minuti gi stavate alistata da se susat za da bidat suvi.Jas na 100 minuti i ne mi se dovolno suvi ili ja prepolnuvam si vikam toa da ne e sto se mokri.Ama ima mesto dovolno i masinata za perenje mi e 5 kg a susalnata e 7 kg.toa brojkite se minuti kako sto citav vo upatstvovoto ne se stepeni.Dali trosi struja mnogu.Ako moze odgovorete mi podetalno za upotrebata

11. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.735
    Допаѓања:
    4.588
    Земавме самсунг машина за перење и сушење од нептун.Е сега гледам тука првото перње викате да било празна машина,во упатсвото не прочитав такво нешто.Тоа важи само за некои модели?Машинава има програм само за чистење на бубањот и пишува треба да се пушти после секое 70то перење и машината ке ме потсетела.Е сега и друго да прашам.Програмите за 40степени за памук и на 60степени,колку ви траат ако не се на скратена програма?Јас се надевав дека пократко ке траат ама повторно се преку два саати :(

12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.518
    Допаѓања:
    201.545
    Морам да купам машина за сушење... не бива ова вака, не можам да се досушам зимно време, а не сакам да сушам алишта во собите во кои престојуваме и спиеме.
    Вака, гледав на веб страниците на повеќето маркети за бела техника кај нас, ретко имаат сушара од енергетска класа А, се се Б или Ц. Јас сакам да купам ен.класа А или А+, ама се поскапи. На крајот на краиштата, ќе потрошам малку повеќе, ама барем да знам дека ќе биде во ред.
    Ме интересира дали кондензациски се подобри од вентилаторски? Погоре @duffi напишала дека за кондензациска е потребен прозор за да излегува пареата, ама по некоја моја логика мислам дека за вентилаторска е потребен прозор, бидејќи кондензациските имаат сад за собирање на водата. Кажете ми, дали е потребно црево за одвод за било кој тип сушара?

И кои маркети за бела техника се кај нас (освен Нептун, Техномаркет, Агротехна и Сетек)?

На duffi и kukla21 им се допаѓа ова.
  13. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Јас имам вирпул. Топ ми е. Ја препорачувам. Не гледавме енергетска класа, ама не сум приметила драстична разлика на сметката за струја. Мојата е кондензациска - има контејнерче и собира вода.
    Незнам другижо што те интересира? :)

На MilaP му/ѝ се допаѓа ова.
  14. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Зависи колку се мокри и колку количински алиштата имаш. Кај мене кога се повеќе мокри тера до кај 2ч. Ако ја накрцам до даска (7кг) тера и до 3ч. Кога ми е попразна, знае и за 1ч да е готова. Зборувам за суви алишта - влажни не ги сакам затоа што пак треба да ги сушам и досушувам :)

15. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Како си задоволна од машината? Претпоставувам е иста или бар слична како мојата. Мојата е од 8 кг и времето на перење го одредува автоматски според тежината на алиштата. од 1.30 минути до 2 часа е максимумот мислам. А за сушење ми е катастрофа. Сите програми ги пробав или остануваат влажни, или се исушени но изгужвани премногу и намалени за 2 конфекциски броја :x од мое искуство би им препорачала на сите да си купат оделно машина за сушење, затоа што сите се задоволни од оделните сушари.

16. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Ти ги оштетуува?:

17. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Не. Ниту нешто ми се собрало.

За да не ги гужва, имам посебно копче. Прави повеќе обртаи и не ги натуткува.

18. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Каква машина имаш? Дали е заедно со перална?
    Извини што прашувам но се обидувам да најдам “лек“ за мојава :/

19. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Посебни се.

20. chocolade

chocolade Популарен член