Женски ја земав оваа https://m.tehnomarket.com.mk/product/29389477/favorit-w-82hp-a-sushara кажете ми која програма е најдобра да не ги стеснува? И оти бејбикер ми ги стесни блузите памучни?
Бејбикер работи на повисока температура. Најди ја програмата за осетливи алишта, на неа суши, или пак микс програма ако имаш.
Delicate или mix. Не ти ја знам машината, јас на мојата користам различни програми, зависи што сушам. Алишта во боја на delicate или mix, бели на mix, чорапи на програмата за фармерки, оти брзо ми ги суши. Постелнини и слично на cupboard dry.
Здраво женски, https://www.neptun.mk/categories/MASINI_ZA_PERENE_I_SUSENE/LG-F4-DR711S2H. Мислење за машинава за перење и сушење на алишта? Дали некоја има искуство?
Имам whirpoll машина за сушење, но не знам како треба за да ми смали пижами? Нели некои машини за сушење смалуваат алишта?
Дали некој знае зошто алиштата не мирисаат на омекнувач? Чистена ми е машината и сода и оцет и капсули.. некогаш мирисаат некогаш не.. Дали има врска количината на омекнувач ( не штедам, до макс полнам), и на прашокот? Сакам постелнина пример кога ќе исперам да ми мириса на ленорот а не на ништо..
Веројатно омекнувачот предвреме го зема машината, кај мене така правеше. Не знам од која причина. После го зедов редот па ја начекував програмата кога го зема омекнувачот, и тогаш го истурав директно во преградата наменета за тоа.
ова и плус да ја стопираш некои 15 мин да постојат со омекнувач алиштата и да ставаш квалитетен прашок со оние факс еко савекс мерикс ми смрдеа црните алишта а со течен персил лаванда и ариел течен не смрдат него баш на омекнувач мирисаат
Дали кога ви се поставени машините една врз друга ги пуштате во исто време? Една да пере а друга да суши ?
Јас ја купив пред отприлика 2 месеца.Кога беше Блек Фрајдеј, исто така имаше убава цена, па си реков да се подновам . Немам многу искуство со неа, релативно кусо време ја користам. Најчесто ги користам кусите програми, црни и шарени перам на програма 1 (пере 59 минути на 40 степени), белите ги ставам на програма 2 ( пере 59 мин. на 60 степени). Белите некогаш не ми ги пере баш убаво, особено ако станува збор за повалкани алишта ( крпи, долен веш). Затоа некогаш ги вклучувам на програма 12( ама многу време трае таа, околу 3 часа на 90 степени). Некогаш ми мирисаат алиштата на омекнувач, никогаш многу слабо ( а користам цело време истиот- Ленор златниот), не знам што е работата? Толку од моето скромно искуство со оваа машина за перење засега. Ако имаш некои конкретни прашања, повели
Од што може наеднаш центрифугата да престане да врти? Последен пат кога перев 2-3 пати ми се случи не беше преполна машината. Сега не знам дали пак ќе ми прави така. Машината ми е многу зачувана како вчера да е купена а ја користам не знам мислам некаде околу 3години.
Втората ја имам Земај слободно Цркната е пумпата Или ина заглавено нешто у цревото пред пумпа Викни мајстор ке ја среде
Таа ја зедов ама не се снаоѓам баш со програмите. На која програма е најдобро да пуштам бели а на која црни алишта?
Beli pustam na coton Mestis stepeni 90 stavas centrifuga na kolku sakas Stavi eco babal ako sakas poubavo da gi izpere Eve sea momenralno pustam sareni Pomacani se pa na podolga programa