Јас најчесто ја употребувам програмата cupboard dry, што би значело дека алиштата се суви за да ги ставиш во плакар, иако и мене некогаш ми ги остава малку влажни. Па затоа најчесто ја пуштам по втор пат на истата програма и веќе за неколку минути ми ги суши скроз.
Не знам конкретно на тој модел како е, ама би требало да има внатре еден голем филтер што се вади, потоа се чисти под млаз вода и кога ќе е сув го ставаш назад. Види побарај на youtube или tiktok, сигурно ќе најдеш видеа или најдобро види во упатството како е опишано.
Здраво девојки, може ли да ми кажете на колку степени ги пуштате алиштата? пример црни знам 30/40 бели блузи? ги мешате со нешто? исто и за обоен веш не ми е јасно?
Црни/темни и обоен веш на 40 Бели блузи, светло розови/сиви тие можеш и на 60, ама ќе се исперат и на 40, зависи колку се валкани Бел веш, сив, светло розов на 90, ова исто важи и за такви чорапи
@US.ER.1 Обоен веш и обоена постелина , пешкири на мин.60. Е ептен некој чипкаст веш на 40. Исто и прслуци на 40.
Обоени алишта перам на 40 степени. Ако имаат јаки флеки прво ги остранувам со сапун за флеки. А бели перам најчесто на 60 степени. Поретко на 90. Секогаш пред перењето ставам марамчиња за впивање бои. Обоените алишта ги делам. Посебно перам црни со темни бои. Посебно шарени алишта.
Здраво. Сакам да прашам нешто. Имам проблем со машината..... Ја пуштам да работи, работи некое време и престанува.... Со вода во казанчето и неисперени алишта останува Дали знаете во што може да е проблеемот?
Mene taka mi pravese. Kaisot rekoa deka e skinat I lageri se rasipuvale. Patem majstor ja pravese, sega pere I alistata ne mi gi susi. Ponudete peralna do 25.000 den koja ste zadovolni barem nekolku godini.
Моја препорака Самсунг ама не од Сетек Е сеа читајте И сетек и нептун имаат самсунг машини за перење Цената не им е иста а ни приближно иста Но ни машините не се исти Башка ги работат за сетек башка за нептун На прв поглед мислите се исти ама не,не се исти