Гледај да ги сортираш алиштата. Пешкири со пешкири, облека со облека. Одбегнувај фармерки и волнена облека да сушиш во неа. Тие што пишува да не се сушат во сушара, јас не ги сушам. Се смалуваат. Или некој деликатен материјал е ,па може да се оштети. Јас вака правам ,па не ми се оштетиле досега. Макар што ретко користам сушара. Гледам што повеќе природно да сушам алишта.
Jas, 3 ipol godini ja imam i odlicna e. Polna masina 8kg pereni alista pamucni na *1000* vrtezi (takva mi e masinata za perenje, postara isto taka favorit), gi sushi kompletno za 1 saat sto me zacudi iskreno, citam drugive masini tipicno rabotele poveke od dva saati za full kapacitet sushenje. Edinstven minus e sto kondenzatorot ne e otstranliv (metalnite resetki pod dolniot kapak kade sto se sobira kondenzat od alistata), kako na poveketo masini za susenje sto se otstranuva za da se ispere od vlaknencata koi sto preminuvaat niz prvicnite filtri za vlaknenca i prasina. I mora da go iscistis so prskalka so voda za pumpata da gi isfrli vo kanisterot za kondenzat. Plus golem e sto na nieden program mi nema sobereno ili stesneto obleka nitu peskiri krpi itn. Fino mozes da namestis level 2 dry (od mozni 3 nivoa) i da ja pustis dopolnitelno 30 minuti samo na refresh (rabota bez toplina) i alistata mirisaat preeeemnogu na omeknuvac.
Ве молам за препорака за машина за сушење алишта Ја гледам оваа во нептун дали некој ја има https://www.neptun.mk/categories/MASINI_ZA_SUSENE/LG-RH-10V9AV4W вреди ли за парите или?
Има ли некоја машина и сушара горење да ми каже на која програма пере/суши алишта за бебе? Првпат ќе перам. За постелнината пишува на 30, а сушење на средна температура. Се мислам дали да ги пружам да се сушат на тераса или во сушара ама да не ми се соберат. машина сушара
Здраво, Ве молам некој што ја има оваа сушара CANDY ZEROWATT ETDE H8A1DE-S да сподели искуство, дали треба да се поврзе со одвод или водата се собира во сад?
Дали може да де купи сега машина за перење каде бубањот не е лиен, туку се вади? Таква ни препорача мајсторот да бараме, бидејќи многу полесно ви се поправила доколку има лагер за менување.
Дали е можно алиштата да има дупчиња од машината? Машината е нова, Беко. Се мислам дали од неа или од прашокот. Ама прашокот е Дуел, намерно веќе година го користам поради тоа што не е толку јак. Ариел и Персил ми се јаки, посебно Ариел. Приметувам и јас и мајка ми дека со новите машини алиштата ги прават покрути, без разлика на омекнувачот. Машините ги сменивме најмногу поради тоа што беа помали 7 кг ама со овие некако се поинакви алиштата.
Можно е и од некој пантент од јакна или несто друго ако е откопчан патентот. И јас мислев дека е од машината, имав на неколку маици дупчиња, потоа сфатив дека е од едни панталони што имаа патенти од страна и беа откопчани, треба закопчани да се, еве сега не ми прави дупчиња. Мое мислење е ова.
Во шарени може, ама во белите каде се маици, крпи и чорапи не знам од што е. Некои дупчиња се едвај видливи.
Исто и мене на неколку маици така ми се направија дупчиња (и тоа само на мм маици). Пред да ја купиме машината нова (Беко) перев во една постара (ни дупчиња, ни ништо). И чудна работа само на црни јакни (шушкавци) и микрофибер тренерки ми остава како бели флеки, морам да ги преперам и ги пуштам на рачно.
Остај тоа и мајка ми ја излажав како е поголема се собира, и стварно од тој поглед е многу подобра, таа барем ја чува старата, јас ја поклонив Мм за крпите од што се крути вика крв ќе ми се направи на лице , ме зеза затоа што ја утнав работата, жена кога бира тоа е.
Машината во последно време ми застанува кога е на центрифуга, на сред центрифуга застанува и дел од водата останува. Знае нешто да ми се заглавува ама со маж ми ја чистиме доле тоа што се отвара и го вадиме тоа што заглавува, последно една книжна 50ка извадивме и пак некогаш застанува. Последен пат ја чукнав со раката од страна и следната центрифуга помина. А еве проверувам низ џебови дали има нешто. Некогаш знам да најдам и од алиштата од тренерките од врвките што е тоа како топче. Значи порано ми нема правено и да сум заборавила нешто во џебовите или таму останува или го наоѓам во барабанот. Што да проверам друго освен тоа доле што се вади?