Машини за перење и сушење алишта

Дискусија во 'Дом' започната од Shana, 6 февруари 2011.

1. Kasiopaja221

Kasiopaja221 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2021
    Пораки:
    3.135
    Допаѓања:
    45.373
    Гледај да ги сортираш алиштата. Пешкири со пешкири, облека со облека. Одбегнувај фармерки и волнена облека да сушиш во неа.
    Тие што пишува да не се сушат во сушара, јас не ги сушам. Се смалуваат. Или некој деликатен материјал е ,па може да се оштети.
    Јас вака правам ,па не ми се оштетиле досега. Макар што ретко користам сушара. Гледам што повеќе природно да сушам алишта.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. MK25

MK25 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2021
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Jas, 3 ipol godini ja imam i odlicna e. Polna masina 8kg pereni alista pamucni na *1000* vrtezi (takva mi e masinata za perenje, postara isto taka favorit), gi sushi kompletno za 1 saat sto me zacudi iskreno, citam drugive masini tipicno rabotele poveke od dva saati za full kapacitet sushenje. Edinstven minus e sto kondenzatorot ne e otstranliv (metalnite resetki pod dolniot kapak kade sto se sobira kondenzat od alistata), kako na poveketo masini za susenje sto se otstranuva za da se ispere od vlaknencata koi sto preminuvaat niz prvicnite filtri za vlaknenca i prasina. I mora da go iscistis so prskalka so voda za pumpata da gi isfrli vo kanisterot za kondenzat. Plus golem e sto na nieden program mi nema sobereno ili stesneto obleka nitu peskiri krpi itn. Fino mozes da namestis level 2 dry (od mozni 3 nivoa) i da ja pustis dopolnitelno 30 minuti samo na refresh (rabota bez toplina) i alistata mirisaat preeeemnogu na omeknuvac.

3. Milaaaaaaaaaa

Milaaaaaaaaaa Активен член

Се зачлени на:
    31 јули 2024
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    84
  4. Amore123

Amore123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2023
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    784
    Кога е поладно времето на 1000 иначе 800

5. snowwhite.24

snowwhite.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2023
    Пораки:
    847
    Допаѓања:
    517
    Има ли некоја машина и сушара горење да ми каже на која програма пере/суши алишта за бебе? Првпат ќе перам. За постелнината пишува на 30, а сушење на средна температура.
    Се мислам дали да ги пружам да се сушат на тераса или во сушара ама да не ми се соберат.
    IMG_9774.jpeg машина

IMG_9773.jpeg сушара

6. Nikolina2205

Nikolina2205 Активен член

Се зачлени на:
    6 август 2024
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    Здраво,

Ве молам некој што ја има оваа сушара CANDY ZEROWATT ETDE H8A1DE-S да сподели искуство, дали треба да се поврзе со одвод или водата се собира во сад?

7. Kom.pot

Kom.pot Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    1.813
    Дали може да де купи сега машина за перење каде бубањот не е лиен, туку се вади?
    Таква ни препорача мајсторот да бараме, бидејќи многу полесно ви се поправила доколку има лагер за менување.

8. Sweetymk

Sweetymk Активен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2024
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    156
    Се собира во сад

На Nikolina2205 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Sweetymk

Sweetymk Активен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2024
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    156
    Одлична е нема да погрешиш (fingers)

На Milaaaaaaaaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Зеленоокатаа

Зеленоокатаа Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2019
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    80
    Здраво, од која машина за сушење сте задоволни ? 8кг ми треба

11. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.426
    Допаѓања:
    10.467
    Дали е можно алиштата да има дупчиња од машината? Машината е нова, Беко. Се мислам дали од неа или од прашокот. Ама прашокот е Дуел, намерно веќе година го користам поради тоа што не е толку јак. Ариел и Персил ми се јаки, посебно Ариел. Приметувам и јас и мајка ми дека со новите машини алиштата ги прават покрути, без разлика на омекнувачот.
    Машините ги сменивме најмногу поради тоа што беа помали 7 кг ама со овие некако се поинакви алиштата.

12. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.594
    Допаѓања:
    33.781
    Можно е и од некој пантент од јакна или несто друго ако е откопчан патентот.
    И јас мислев дека е од машината, имав на неколку маици дупчиња, потоа сфатив дека е од едни панталони што имаа патенти од страна и беа откопчани, треба закопчани да се, еве сега не ми прави дупчиња.
    Мое мислење е ова.

13. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.426
    Допаѓања:
    10.467
    Во шарени може, ама во белите каде се маици, крпи и чорапи не знам од што е. Некои дупчиња се едвај видливи.

14. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.594
    Допаѓања:
    33.781
    Исто и мене на неколку маици така ми се направија дупчиња (и тоа само на мм маици). :D
    Пред да ја купиме машината нова (Беко) перев во една постара (ни дупчиња, ни ништо).
    И чудна работа само на црни јакни (шушкавци) и микрофибер тренерки ми остава како бели флеки, морам да ги преперам и ги пуштам на рачно.

Последна измена: 19 октомври 2024
  15. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.426
    Допаѓања:
    10.467
    Остај тоа и мајка ми ја излажав како е поголема се собира, и стварно од тој поглед е многу подобра, таа барем ја чува старата, јас ја поклонив (facepalm)
    Мм за крпите од што се крути вика крв ќе ми се направи на лице :lol:, ме зеза затоа што ја утнав работата, жена кога бира тоа е.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Boni995

Boni995 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2018
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    11
    Да кажете искуство со која марка на машина за перење алишта сте задоволни а да не е премногу скапа?

17. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    14.984
    Допаѓања:
    167.794
    Самсунг
    24.000 ден е сега гледам

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.139
    Допаѓања:
    50.502
    Машината во последно време ми застанува кога е на центрифуга, на сред центрифуга застанува и дел од водата останува.
    Знае нешто да ми се заглавува ама со маж ми ја чистиме доле тоа што се отвара и го вадиме тоа што заглавува, последно една книжна 50ка извадивме и пак некогаш застанува.
    Последен пат ја чукнав со раката од страна и следната центрифуга помина.
    А еве проверувам низ џебови дали има нешто.
    Некогаш знам да најдам и од алиштата од тренерките од врвките што е тоа како топче.
    Значи порано ми нема правено и да сум заборавила нешто во џебовите или таму останува или го наоѓам во барабанот.
    Што да проверам друго освен тоа доле што се вади?

19. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.188
    Допаѓања:
    11.833
    Како сте задоволни од сушара Favorit?

20. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на: