Samsung malfunction 3E or 3C With a 3E or 3C error message, the motor doesn't work. First check whether the socket works. Switch off your washing machine and remove the connector. Test whether a different device can receive power. Another cause for the malfunction may be that the drum is too full. Remove some laundry from the drum, start the cycle again and see if the error message disappears. Doesn't this help? Unplug the washing machine for 30 minutes. Then connect it again and see if the error code is gone. Освен мотор и струја, може и да е преполна машината.
На кој програм? Јас имам Кенди сушара, а сакам да го ставам ќебето ама не знам кој програм да го изберам..
Јас за перална мислев, во сушара само еднаш го имам сушено. На микс програма, Беко, го сушев јас, али пред да заврши програмот го извадив, не беш баш скроз туку некои 85-90% суво, страв ми беше до крај да го оставам да не ми се оштети (ново беше).
Здраво девојки.Што мислите,дали може да ставам машина за перење и машина за сушење на тераса заградена со стакла.Има ли некој искуство
Како сте задоволни од машините што перат и сушат истовремено? Мислам дали е подобро една што пере и суши, или да си земам посебно? И од кои модели сте задоволни?
Здраво на сите, препорачајте ми машина за сушење алишта која нема да ми ги намали алиштенцата на бебето, пошто моменталнава за цел број помали ги прави, исто и наши пижами и памучни алишта.... веќе се изморив од редење на алишта по столеви, сушара дома и слично....
Не сум имала досега машина за сушење, а и пералната ми е за менување, па помагајте. Најверојатно Whirlpool ќе земам, нив ги гледав подетално. Но дали е паметно да земам 2 во 1, машина што пере и суши или сепак подобро е да бидат две посебни?
На baby care програма, пробав и на cupboard dry cotton, и на delicate, и на автоматска. Машината е Телефункен. Не само бебешките него и нашиве, јас имав пижами 3 брија поголеми трудна кога бев, сега се скусени
Прв пат во Нептун зборував со човек што знаеше да објасни повеќе околу белата техника, и да те насочи да купиш според тоа што ти треба тебе, според потребите. Е сега, баш тој ми кажа дека килограмите не се волуменот, односно зафатнината на бубањот туку колку тежина може да крепи лагерот од моторот. Ти може слободно да го напикаш внатре кебето ако имаш голем бубањ, но тоа не значи дека моторот нема да страда. Значи кебето може да ти го собере во машина без проблем но ако наквасено тежи повеќе од 8кг онда со повеќе такви циклуси на перење лагерот може да си пострада. Менување лагер на мојата машина беко комбинирана беше околу 6000 до 8000 илјади - понуди од различни мајстори, секако си купив нова - не комбинирана