и јас имам иста ваква ги пуштам кога ќе свртиш на тркалото каде што пишува 1ч после откако ќе заврши на истата програма уште еднаш и ми ги вади суви алиштата
Пробано ми е и на сонце и на шкаф... Машината за перење ми е 7кг, но никогаш не ја преполнувам. Истата ја префрлам во сушара, што значи не ми е пренаполната и влажни ги вади
Колку вртежи ти е пералната? Јас ги пуштив на 1400 и после на ECO COTTON, првата програма од лево, ги исуши убаво, но ако се малку влажни би ги пуштила на кратките програми уште еднаш 30-45мин
Имав Индесит комбинирана, реално за потребите ми вршеше работа. (рецензијава ако му треба на некој) 1. Опцијата сушење ретко ја користев, од причина што гужваше многу, правеше прашина од мали влакненца и кога перев сите алишта имаа прашина која леташе кога ги диплев, пеглав, облекував.. Ама два-трипати во месец знаев крпи и памучни да исушам, или ептен ако нешто не е валкано да помине вош анд драј брза програма. 2. Траеше долго, за точно 10 годишнина цркна моторот, а најави дека ќе откажува со дефекти со четкиците пред тоа. Заменивме мотор и траеше уште точно 3 години, значи се на се 13 години. 3. Оптеретувањето за перење мислам дека и беше максимално, моите навики за перење се: за викенди кога имам време за сортирање пуштам по 5-6 циклуси дневно, а преку работната недела уште 3-4. Е сега, се расипа непоправливо и морам да барам нова, гледам Самсунг само перална и од вашите искуства ќе барам и сушара, ама немам ни претстава која. Давајте предлози и за машина и за перална модел од која сте задоволни. Оти не од Сетек, јас од таму гледав најмногу модели имаат..
Оти според мене немаат квалитетна роба Шо земав ниш не се погоди и затоа и без пари да ми дават ја од сетек не зимам ништо Ти земи си ако си намислила Имам препорака Перална самсунг еко бабл која големина сакаш таа 7кг 8кг 9кг Сушара беко 7112 модел
Поради немање воопшто место дома, моравме да ја ставиме сушарата на балкон бидејќи ни е голем. Вчера изгледа ради ладното нејќеше да работи, покажува ерор 05 и што читав е дека не може да се загрее. По нет читав дека кога ќе се стопли ќе си работи најнормално. Некој да се соочил со ова? Станува збор за сушара канди. п.с. Знам дека не е препорачливо надвор, ама немаме место дома за жал
Едино ти останува да ја пуштиш денес преку ден кога е топло да видиш дали ке работи. Ако работи ок ако не нова оти гаранцијата не покрива ништо П.с деновиве може да ја пикнете дома сред соба нека стое ако треба
Средив! Ставив калорифер да дува 15 мин позади кај сензорите и после ја покрив одозгора. Си работеше најнормално
Дали некој од вас ја има оваа машина за перење алишта? CANDY RO 1484DWMT/1-S https://setec.mk/candy-ro-1484dwmt-1-s76852
Imam kondenzaciska mashina za sushenje na favorit super mi gi sushi alistata i ne gi sobira ne gi tutka e sega mi se gubi mirisot na omeknuvac kako na izgoreno mirisaat redevno cistenje care za da mirisaat na omeknuvac posle sushenje ima? ili pak nesto da se stava vo mashinata? Ve molam za sovet
Јас земав пред 3-4 месеци Горење комбинирана сум многу задоволна за сега, можеш да ја разгледаш на нет https://www.ekupi.mk/mk/Апарати-за-...64ADW-Машина-за-перење-и-сушење/p/EK000642687
Дали ја има некој оваа машина и како е задоволен. И да ми препорачате некоја друга до таа цена, што сте задоволни.
јас имам беко и истиот проблем, од сушара не мирисаат на омекшивач... него, се мислам за комбинирана дали е подобро да земам или да останам со две сега како што сум?
Со две е најдобро. Комбинирана побрзо се расипува, подолго време им треба на алиштата да се сушат, нема некои опции... Јас имав комбинирана затоа што немав место за две. Задоволна бев ама се расипа после пет години и сега купив само за перење по совет од сервисерот.
така и си мислев, ама маж ми и архитеткава станов шо ми го црта ме убедуваат за една за попрактично...
Искуство со овие машини? https://www.neptun.mk/categories/MASINI_ZA_PERENE1/BEKO-WUE-7611D-XAW https://www.neptun.mk/categories/MASINI_ZA_PERENE1/BEKO-BM3WFSU37013WPBB
од искуство можам да ти кажам јас со шо се зафркав со ваква машина, најкратка програма ти е 3 саати ја купивме и ја продадовме за една недела па земавме кенди, така да те молам пред да купиш беко оваа класа читај ги програмите
првата шо ја имаш постирано мислам, ама сите беа со истите програми од беко таа цена тука отприлика, затоа ти викам да ги гледаш, пошо ја перам многу и секојдневно ако пуштам јас најкратка програма 3 саати кај ќе ми е крајот