Сите нови машини се со долги програми и 1-2 кратки, убаво разгледај читај им ги упатствата таму пишува колку траат. И внимавај дали има програма со 90Ц, ( мојата комбинирана Whirlpool има само една програма на 90 и таа е само со предпрање)
Јас ја имам првата и сум задоволна. За програмите не е точно, имаш пократки. Најкратката е 30 мин, тоа е во принцип кога пуштам нешто како крпи, пешкири и слично. Имаш програма за шарени алишта 1ч и 10 мин, за бели алишта и слично.... Имаш исто така опција во случај ако пушташ со пареа, на вриење... да го скратиш времето, на пример, ако ти дава 2ч и 30 мин, исто да ги испере за 1ч. Имаш опција колку пати да ги врти, дали со двојно перење или не, да го скратиш времето за побрзо да ги испере. Јас искрено сум задоволна. Веќе три години ја користам никаков проблем не сум имала. Има и експрес брзо перење..
А зошто перете на 90 не ми е јасно? И што перете на 90? Сега прашоците се толку јаки, што и 60 супер врши работа. На 90 ја уништувате облеката.
Долната облека ми е 100% памук и перам на 90Ц исто и кујнските крпи и некој чаршафи што се 100% памук само на 90Ц перам.