Многу зависи и од тоа дали правилно ги редиш и колку ставаш. Јас на почетокот ги редев како ке ми текне ставав тенџере врз тенџере и после тоа си фатив ред. Машината и дезинфицира на таа температура не само што мие.На сунѓерот за миење има најмногу бактерии од цела куќа заедно па ти види. И да останев на рака да миев цел ден немаше од кујна да излезам.
Zdravo, kupivme mashina za sadovi ELEKTROLUX (vgradliva, za 13seta).Nokeska ja pustiv i posle 2-3saati od koga zavrsila ja otvoriv. Sabajle gledam na casite kapki i bigorot na dnoto od casata si stoi. Na edna cinija imase voda... Koristam tableti od Kam, sol i sjaj za sadovi. Dali imal/a nekoja vakvo iskustvo, neznam sto pravam pogresno?
Мислам дека првото пуштање треба да биде на празно, а не со садови, колку што се сеќавам од мојата. Во упатството не пишуваше такво нешто?
Битно е правилно да се наместени садовите и чашите, ама и тоа сигурно го знаеш. Ако ја отворам машината одма откако ќе заврши со миење, садовите се врели и суви, а ако ја оставам да се олади, може да дојде до кондензација и да се појават капки. Вода во чинија може да има само ако била погрешно ставена, а за бигорот не знам. Колку стави сол? Јас првиот пат го ставив целото пакување сол од КАМ.
Јас ги оставам да се ладат со полуотворена врата од машината,кога ќе ги извадам се чисти,суви,без капки,светат.Ги користам таблетите,сол и сјај од финиш.До сега добри се покажале.
Sol stavase mm i stavi pola, deka i voda 1l. stavivme(taka pisuvase vo upatstvoto). Prviot pat ja otvoriv samo sto zavrsi i imase, normalno parea ama i voda malku na casite. Posle se isusija. ama nokeska ja pustiv, si legnav i stanav posle 2-3h. ja otvoriv i ne gi proveriv. Sabajleto bea takvi kako sto pisav. Ke stavam poveke sol sega i ke probam do vecer
Јас ги полнам до крај резервите за сол,сјај...пуштам машина и си легнувам,другиот ден се суви.Ако ја пуштам преку ден отварам врата да се ладат а суви се..машината сама ги суши
Isto i sega. Dostaviv sol, ja pustiv i ja otvoriv po 5-10m.otkako zavrsi. Na casite beli kapki i voda po niv. Ke moram da prasam vo Neptun ili pak da go listam upatstvoto
Нели дава знак кога целосно ќе заврши? Кај мене тогаш свети црвено светло , а додека ги пере и суши зелено. Зависи на која програма переш. Кај мене и треба минимум 15-20ми и на најкратката програма да ги исуши целосно.
@duffi kaj mene e skroz zatvorena, deka vgradena, a ne dava nikakov znak deka zavrsila. ima mal prostor izmegju plotnata pa se gleda sijalickata koga sveti a koga ne. @mal.ecka pa jas se vodam po upatstvoto od prilika kolky vreme trae programata, ama ete nokeska ja otvoriv mn. pokasno. Ke vidamsega pak ke proveram se.
Пуштија и оставија до утре,да видиш дали ќе бидат пак такви.Кај мене има 4 копчина кажува кое кога свети последното свети црвено кога се веќе исушени скроз.
@flower30 кај мене фабрички си беше наместена на 4 и така си остана. Ама не работи како треба викнете сервисер со време.
Ne, kaj nas sam podesuvas. Toa i mu vikam na mm, so vreme da vidime ako ne da barame servis Fala vi mnogu na sovetite
Prvo uste ednas fala vi na sovetite. Ja staviv programata za pkaknenje na 4, staviv pola tableta i ja pustiv. Dobro e, casite se izmieni i nema bigor. Samo citav-trebalo sami da aktivirame zvucen signal za kraj na programata i se nadevam ke bide se dobro, a ne da mi pretstavuva nokna mora mienhedo vo mashina
Ajde malku pomos imam masina za sadovi beko so ekran znaci koga ke ja pustam i celo vreme mi sveti samo edna operacija a treba na sekoja da sveti pr.koga si plakne ciniite treba da mi sveti tus so voda ili koga ke zavrsi so mienje da dade nekoj zvuk a kaj nas samo strelka ima. Eve ja masinata ako znaete nekoja dobro ke bide. Neznam dali treba nesto da se podesi vrska nemam
Ај ве молам за совет . Имам вградена машина за садови вирпул , многу пати не ми го раствара апчето . Сум пробала и со сјај и некако не ми мирисаат баш најубаво . Според вас кои таблети се најдобри ? Или сјај или пак комбинација од двете ?
Незнам дали се најубави. Јас ги користам сјајот и апчињата па и солта германските од кам. Најефтини ми се и топ ми бркаат работа.