Каква сол стави? Има крупна и ситна за машини,ситната се троши многу побрзо.Јас истурам еден кг крупна месечно.Од прилика 20-25 пати ја пуштам во текот на еден месец.
@NarCis@ @dunika од можни 5 подесено на 5 според тоа примерокот за тврдост на водата , еве каква сол ставив Немам искуство со машиниве за садови , па секој совет ми е од помош голема
Zenicki imam masina za sadovi nova neotpakuvana so garancija siva megjutoa ne e vgradna. Ja dobivme na podarok i ke kupuvame vgradna. Dokolku ste zainteresirani ili znaete nekoj da saka da kupi neka me izvesti . Vi blagodaram
На машината за садови немам задни ногарки за подигнување, од сервис не се јавуваат, каде може да најдам?
Zenski kako ja cistite masinata so soda i ocet nova mie i neznam kako ako znaete da mi objasnite pozdravce
Земавме нова машина Беко пред некое време. Некогаш кога пере, кога ја пуштам на почетокот обично чудно како да прска внатре, чудно се слуша ептен водата, а на крај доста мокри се садовите... од што може така?
@Annath од каде ти претечуваше водата? Мене ми претече од сифонот, а убаво ми изгледа ставено цревото од машината. Плус и јас веке ставам по пола таблета дека е мала машина. Не би требало да е заради таблетата ама што знам.
До што може да е проблемот веке трет пат по ред ја вклучувам, таблетата стои цела.Не се отвара капачето каде што ја ставам таблетата за време на миењето.
Кај мене одоздола течеше и од страните. Од сифонот не. Отвори го цревото и провери го, да не е затнато нешто. Кај мене така кај машината за перење течеше од сифонот, се испостави дека беше залутана colour catcher марамица и го имаше затнато.
Да немаш некоја чинија ставено поголема да пречи,да не може да го отвори капачето,или од приборот за јадење..
Здраво, многу имаше за читање понапред па може ќе прашам веќе нешто што е поставено како проблем, се надевам нема да ми замерите. Имам машина Whirpool 6th sense, ја користам четири месеци и не ми е јасно зошто на ножевите скоро секогаш има некои кафеавкасти флеки. Исто многу пати и валкани ги вадам садовите. Користам Фери капсули и некој сјај од КАМ што го земавме за почеток. Има ли некоја од вас ваков сличен проблем или можеби знаете што правам погрешно.
Ако ги собираш подолго време садовите, т.е не пушташ перење одма кога ќе ги ставиш во машина, се засушуваат на нив остатоците од храна и се случува тоа со ножевите и садовите. Затоа ставај ги мокри во машина, или барем пушти ја најкратката програма за да ги намокри убаво и да не мирисаат.
Па не успеваме двајца да ја наполниме за да ја пуштам веднаш, ама следен пат секако ќе применам од советов. Благодарам
Имам Фаворит машина. Не сум ја вклучила воопшто,скоро се вселивме и најчесто на рака мијам бидејќи не ми се собираат многу садови. Искрено не знам ниту како се користи,ниту како ги чисти садовите..