Знаете ли од што може да е белово и корозијата на дното на машината? Претпоставувам е од солта.. последниот пат ми се истури а не ја вклучив истиот ден. Има надеж да се исчисти?
Пробај со таблетите за чистење на машина за садови, или течност, зависи што ќе најдеш. Ама мислам дека корозијата не се чисти.
Белите траги многу лесно се исчистија со сунгерче.. после народно пуштање пак се појавија. Се исчистија ама не знам што може да е проблемот што се прават наслаги.
Не знам, истата машина ја имам, никогаш вака не ми се направило. Извади го тоа долу со се филтерот, види да не има нешто заостанато, исчисти и околу дупката за сол. И секогаш цврсто да ти е затворена вратичката за сол.
Женски ми треба совет од искуство,дали е подобра вградена или невградена машина ,има ли некоја разлика,оти некои ми кажуваат демек вградените не биле добри. Ако може да ми предложете каква имате марка модел.Нешто се мислиме Беко,Вирпул,Аристон,а може и други.
Малку доцна го гледам ова но да ти одговорам. Имаме вградена и сме многу задоволни, една година ја имаме, не мрднала, да се расипе или нешто слично. И мене ова ме интересира.
Јас ги ставам. Не секојдневно, но 4-5 пати месечно (кога се плотните многу "нечисти") . Немам забележано оштетувања досега. Забележувам дека не се сушат добро и останува капки вода на нив и затоа мора веднаш штом ке заврши машината да се исчистат со сува крпа или паломи за да не останат флеки.
Не знам за плотни, ама јас го ставив мока ѓезвето за кафе, и кога го извадив од машина, ми остана боја на рацете, како ситна црна прашина. Ми беше шубе и го фрлив. Иначе, не се препорачува машинско миење на метални предмети.
И јас се двоумев, но откако прочитав во Упатството и се јавив во Gorenje да прашам и ми кажаа дека може но не секојдневно, започнав во машината да ги перам. Засега се е во ред.
Која е разликата од машина Беко при смарт инвертер и без про смарт?Некој ја има?Како сте задоволни ?Оваа е со 8 програми.
Јас го имам овој модел, или барем многу сличен со мојот. Со горна фиока, 8 програми, А++, додатни перки за загорено и со додатниве функции. (28422 сребро боја). Ама мислам не е про смарт инвертер. А инвертерот веројатно значи поголема трајност, ефикасност и економичност на моторот.