Има во машината тестер за тврдоста на водата... стапче од хартија е, ништо посебно, иде заедно со упатството. Бар кај нас имаше, и со првата и со вторава машина. Не е комплицирано штелувањето, само треба да се сврти едно ко тркалце што е на левиот ѕид од машината. Само не ми текнува на која бројка требаше да биде според тврдоста на водата.
Така, да, тоа тркалцето внатре што, ама со штрафцигер или некој друг алат го одвртувале? Ќе видам некој покадарен да најдам што има искуство со тоа. Иначе не добив такво тест стапче при купувањето.
Женски, да прашам,имам машина фаворит. Во последно време садовите ми ги вади како немиени, т.е штом ја отворам вратата чашите се замаглуваат и на нив останува како сол. Исто се заприметува и на другиот прибор. Не знам кај грешам. Сол има доволно (иако и колку да турам пак ми свети сијаличката), порано ставав и сјај и таблета (денес ставив само таблета). И цело време вака исто. Дали имате некој совет што да превземам?
Мислам на второто, како што ми покажуваше на хартивчето. Кај мајка ми кога ја штелував на првото требаше
Девојки здраво, имам машина Беко и од вчера не работи како што треба. Не ја слушам водата како се качува и да се распрснува од горе, вода има само долу, ја грее и ја зема таблетата. Филтрите се исчистени, перките за распрснување се проодни, сол е ставано редовно.... Не знам дали е проблем спжо довод или пумпа, дали некој има искуство со ваков проблем? Фала многу
Некој да има од машините за садови Мидеа од Сетек да сподели искуство? Јас сум за Беко ама Мидеата ниските ми одговараат во димензиите да искористам простор.
@СуперДевојка bratucetka mi ima poveke od dve godini i ne se pozalila do sega ja ima malata mislam za 6 osobi
Zdravo decki,nov sum ovde,sakam da prasam nesto. Pred nekolku dena zemav masina za sadovi favorit ms 5000,kapsuli finish,sol finish,sjaj finish,od ciniite sum prezadovolen ama na cashive sekosas ima beli tocki kako kapki zasusheni.
Кога ќе заврши со перење отвори ја веднаш да излегува пареата и да си се досушат сами садевите, од тоа да не се точките.
Читав по групи дека такви биле чашите од премногу сол, не знам колку е точно немам машина за садови, но читам бидејки сакам да купам. Има многу незадоволни од финиш производите. Пробај со друга сол.
Мене ми пушташе кога сменив таблети, правеле многу пена и како заштитен механизам машината испушта вода. Така ми кажа сервисерот, тоа и беше проблемот, кога ставав пола од истите таблети, не пушташе веќе. Викни си ти сервис ако не е кај тебе ова случај.
Фала ,ќе пробам прво со таблеткиве да се вратам на старите,ако не се смени ситуација ќе викам сервисер додека не се направил поголем проблем.
Здраво, мојата лепотица ми откажува очигледно. Тече од доле, прави лом. Ја зема мајстор, ја пробуваше вика кај него не тече. Некоја со слично искуство? Ми е страв ако купам нова и да испадне проблемот не е до машината стварно.
Здраво девојки, може совет за добра машина за садови до 16000 денари јас се мислам за беко. И ако може некој совет плус за користењето.