^Ја отворив,кај мене се отвара, за само 10 мин.не сакав пак да ја пуштам да работи 2:44 мин. Вака супер нормални беа садовите, претпоставувам процесот на сушење бил прекинат. Фала ти
Имам машина за садови Беко. Од неодамна приметив дека садовите како да не се убаво исплакнете, се осека како да има слој на садовите, не се мазни. Воедно откако ќе ја отворам машината како да испушта пареа и е жешка и 2-3ч после перење. Дали некој го имал овој проблем?
Девојки имам проблем со машината, Беко имаме вградена. До пред некоја недела супер си работеше последниве недели не ми мие доволно, поточно чашите немаат воопшто сјај и се како со бели флеки на нив. Исто со останатите стаклени садови како со флеки бели и внатрешно и надворешно. Купив од Финиш средство за чистење ја исчитив машината (бај д веј средството е топ), сол има проверено е има и течен прашак. Сменив и капсулите ги користев од Кам минел, реков од тоа да не е ама не е еве и со новите исто. Претпоставувам дека е од бигор, кога ја монтиравме пред 2 години подесивме имаше за цврстината на водата. Е сега видов по макркетиве дека има нешто што се вика омекнувач на вода, знае некоја како се користи тоа? На секое перење еднаш неделно .... како!? Вреди да се купи мислите дека ќе ми помогне или нема врска? Или ако мислите дека е од нешто друго ве молам споделете не можам веќе по два пати да перам еднаш во машина после на рака.. Исто да напоменам дека садовите пред да ги ставам во машина ги чистам односно ги поминувам низ една вода не се со остатоци од кафе, сок... Ви благодарам однапред
Навистина не знам што би можело да биде. Имам и јас Беко неколку години, ама до сега нема некој проблем. Тоа е се што правиме и ние од одржување.
Со старата машина (канди) го имав истиот проблем, викнав мајстор, не можам да се сетам што беше проблемот, ама го реши. Не троши пари на омекнувачи и средства за чистење, јави се во сервисот.
Zdravo mi treba pomos imam.masina za sadovi vise 2 meseca ja koristam se bese super se do vecerva koga naednas kako so si miese i vise bsse.pri kraj programata pocna da titka gledam na ekranot stoi E5 proveriv bo upatsvoto stoi greska e5 protekuvanje ilinistekuvanje na voda .. proveriv kaj ventilot dole imase isteceno nalamkolcona na voda i crevoto bese vlazno go zaprev ventilot i sega neznam.so da napravam so e probelmov se bese super so sega... ima lj prkbelm so ventilot nesto ili so.masinata ?? Iskustvo sovet
Dosega sum nemala takov problem ams po slušanje od drugi sekade Bil različen problem nekade Bil problem ventilot nekade mašinata.
До сега користев капсули од оние на Кам од лимон и бев задоволна. Ама, рековме да смениме пошто некоја акција имаше. Жива катастрофа, садовите се со флеки. Дали има некој сличен проблем со овие капсули?
Предлог добра машина за садови? Мислење за оваа? https://www.neptun.mk/categories/MASINI_ZA_SADOVI/BEKO-DVN-05322-W
Имаме Беко машина и откако ја купивме (некои 2 месеци) ниту еднаш не завршила со перење на време. На тајмерот секогаш 15 мин пред крајот на програмата додава од 2 до 15 минути, што значи завршува после предвиденото време. Истото го прави на која било програма и независно со или без садови. Од сервисот нè убедуваа дека тоа е нормално за смарт машина, но не ми се верува дека е. Имал некој ваков проблем?
Нормално е. Сите нови машини имаат сензори. Ги мерат, цедат алиштата, пената и според тоа е и времетраењето на програмата.
Ме зачуди зашто едни пријатели ја имаат истата машина, а ниту еднаш не им го продолжила времетраењето, а кај нас секогаш без разлика на бројот на садови.