Машини за садови

Discussion in 'Дом' started by Love.love, Jan 22, 2012.

1. Annath

Annath Форумски идол

Исчисти ги прскалките, да не се затнати од бигор.

TheSecret likes this.
  2. Lost angel

Lost angel Популарен член

И мојата исто,и мајстор и триста чуда бадијала,сега мијам на раце...Избелени ми беа садовите ,едвај ги миев на раце,прскав и оцет внатре пред да ја пуштам,де сама ја пуштав.

TheSecret likes this.
  3. Kbr

Kbr Истакнат член

Јас имам машина за садови Индесит за свадба ми ја донесоа, вградлива, шдедлива е, до сега не ми појавило вакво нешто, ама пробувам да не комбинирам мислам ако ставам сол на Минел тогаш и капсули и сјај на Минел ставам, имам слушнато дека со комбинација на капсули и сол од различна марка може да се случи да остава флеки на чаши и тањири, јас инаку на секое миење во дозерката за сјај ставам пола сјај и пола оцет обавезно и до сега фала богу не ми се случило вакво нешто, Минелот скоро 3 години ги користам од свадба па навака, и задоволна сум а и цебата е супер, а да и тие од ДМ ги земав за чистење на машоната три што се внатре, ставив една на полна машина ама не ставив друга капсула само со таа е ставив друга за миење и добро се покажа ама знам дека еднаш месечно се става од таа барем јас така прочитав или некоја грешка сум јас. А и редовно сол ставајте, може ако има малку сол не на тањирите ама од страните на машината може да остане како бели линии и околу садот за сол и филтерот, тогаш само се дотура сол, го знам тоа бидејќи и вујна ми има иста машина како мојата Индесит и имам примено кај неа така флека бела околу филтерот и околу садот за сол кога викна мајстор затоа пто и беше под гаранција и кажаа само сол да дотури и да ја пребрише машината и толку еве она ја користи околу 5 години и задоволна е, до сега се немало случено некој поголем дефект, така да ако сака некој слободно земете Индесит машина обично се добри.. Имате топла препорака од мене ❤❤❤

4. PoisonGirl

PoisonGirl Популарен член

Дали во последно време имате купено тсблети од Кам ? На неколлу пати одам неможам да најдам

5. Kbr

Kbr Истакнат член

И јас имам приметено дека Минел ги нема во некомку Кам маркети па се мислев да не се потрошиле, едино да се праша да не се извадени од продажба

6. Love 83

Love 83 Форумски идол

^нема веќе да носат од Минел во Кам.
    Има нели некои нови ,тие што се по 100 во кутија не ги препорачувам ама ич не се добри.Во мојов Кам само вакво големо пакување имаше,е имало од истиве (не знам во кој Кам) од помало пакување ,тие биле далеку подобри.

7. Kbr

Kbr Истакнат член

Во Зур маркет јас имам видено Германски капсули, имаше околу 60 внатре солидна цена беа околу 200 денари незнам како се викаа, а ми имаат спомнато дека биле со квалитет како Минелот, па ако ги има некој пробано нека каже

Hortenzija likes this.
  8. IChika

IChika Истакнат член

Један таг замена им се, ги тргнале од продажба.

9. Kbr

Kbr Истакнат член

Да не ги имаш пробано Један таг таблетките, зашто јас имам уште некоја од Минелот па сакав да ги купам Германските од Зур маркет незнам како се викаат, ама видов дека никој нема пишано дали ги има некој пробано, а незнам и овие један таг какви се, се мислам какви да земам сакав да ги купам и оние од ДМ ама пак не сум сигурна, задоволна сим и од Финиш квантум со лимон ама некако ми се малку соленки тие таблетки, па споделете некое искуство со некои други добри таблетки ама со солидна цена

Hortenzija likes this.
  10. IChika

IChika Истакнат член

Мислам дека и во зур се истите један таг, свекрва ми ги користи па не се пожалила до сега.

Kbr and Hortenzija like this.
  11. Kbr

Kbr Истакнат член

Искрено незнам како се викаа, ајде ако купам ќе ги пробам и јас, ако не планирав од ДМ да ги купам туе таблетки па и нив да ги пробам здравје прво другиве да ги дотрошам, па ќе ви споделам искуство, а многу ми беа добри Минелот зошто ги нема веќе

Vanilla15 likes this.
  12. pretty7

pretty7 Истакнат член

Здравоо.. Имам едно прашање, купив машина за вградување беко ама моментално не ми е уште вградена а ја отварам вратата не се отвара скрос до доле дали знаете дали е нормално тоа, дали дека не е вградена е така или нешто не е во ред со мојата?

mal.ecka likes this.
  13. Kbr

Kbr Истакнат член

Не би требало да е проблем и мојата е вградлива па се отвараше скроз врата, види да не имаш некој граничник што се вади прочитај на упатството сигурно има нешто заради безбедносни причини ако не видо мајсторпт кога ќе ја месри дали он знае ако не јави се во придавница од кај што е купена или иди до таму ќе ти објасната, сигурно има некој граничник неможе да е така, не би требало да е проблем тоа дека нема врата зашто и тогаш нема да се отвара

14. pretty7

pretty7 Истакнат член

Ама мојата се отвара до доле ама не стои така мора јас да ја држам за да може да ја полнам со садови самата врата не стои доле, дали и каај вас беше така пред да ја вградите?

Magiluna likes this.
  15. Orchidea

Orchidea Популарен член

Не. Мислам дека не треба да е така. Која марка е?
    Инаку, јас имам Беко, и иако се препорачани Финиш капсули за Беко (демек), јас воопшто не сум задоволна од нив. Ми оставаат флеки на чашите. Ниту овие од Кам, лошо ми мирисаат измиени. Само од Фери сум задоволна. Најдобри ми се покажаа.

Last edited: Jan 2, 2022
    Kbr likes this.
  16. Kbr

Kbr Истакнат член

Не би требало, мојата пред да ја вградам си се отвараше нормално до доле, ни да ја држам ништо, најубаво јави се и прашај од кај што си ја купила, зошто и кога ќе ја вградиш исто ќе биде, нема разлика, ако сефа не се отвара до крај и тогаш ќе биде исто

@Orchidea прв пат слушам за капсули Ариел за тањири, ќе може слика од нив и кај ги има во кој продавници фала ти

17. Orchidea

Orchidea Популарен член

Фери, сум згрешила :D еве променив погоре.

Kbr likes this.
  18. Kbr

Kbr Истакнат член

А оки доки јас мислев има Ариел викам јас како може да незнам и онака во маркет лај хемијата со саари седам со багер не момат да ме поместат хахаха

Orchidea likes this.
  19. TheGoldenPeach

TheGoldenPeach Популарен член

И кај нас беше така, но кога ја намонтираа со се вратниче немаше никаков проблем, најверојатно вратничето и натежнува и си останува отворена до долу.

20. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Мислење за машините за садови што се ставаат на работната површина