И мојата исто,и мајстор и триста чуда бадијала,сега мијам на раце...Избелени ми беа садовите ,едвај ги миев на раце,прскав и оцет внатре пред да ја пуштам,де сама ја пуштав.
Јас имам машина за садови Индесит за свадба ми ја донесоа, вградлива, шдедлива е, до сега не ми појавило вакво нешто, ама пробувам да не комбинирам мислам ако ставам сол на Минел тогаш и капсули и сјај на Минел ставам, имам слушнато дека со комбинација на капсули и сол од различна марка може да се случи да остава флеки на чаши и тањири, јас инаку на секое миење во дозерката за сјај ставам пола сјај и пола оцет обавезно и до сега фала богу не ми се случило вакво нешто, Минелот скоро 3 години ги користам од свадба па навака, и задоволна сум а и цебата е супер, а да и тие од ДМ ги земав за чистење на машоната три што се внатре, ставив една на полна машина ама не ставив друга капсула само со таа е ставив друга за миење и добро се покажа ама знам дека еднаш месечно се става од таа барем јас така прочитав или некоја грешка сум јас. А и редовно сол ставајте, може ако има малку сол не на тањирите ама од страните на машината може да остане како бели линии и околу садот за сол и филтерот, тогаш само се дотура сол, го знам тоа бидејќи и вујна ми има иста машина како мојата Индесит и имам примено кај неа така флека бела околу филтерот и околу садот за сол кога викна мајстор затоа пто и беше под гаранција и кажаа само сол да дотури и да ја пребрише машината и толку еве она ја користи околу 5 години и задоволна е, до сега се немало случено некој поголем дефект, така да ако сака некој слободно земете Индесит машина обично се добри.. Имате топла препорака од мене ❤❤❤
И јас имам приметено дека Минел ги нема во некомку Кам маркети па се мислев да не се потрошиле, едино да се праша да не се извадени од продажба
^нема веќе да носат од Минел во Кам. Има нели некои нови ,тие што се по 100 во кутија не ги препорачувам ама ич не се добри.Во мојов Кам само вакво големо пакување имаше,е имало од истиве (не знам во кој Кам) од помало пакување ,тие биле далеку подобри.
Во Зур маркет јас имам видено Германски капсули, имаше околу 60 внатре солидна цена беа околу 200 денари незнам како се викаа, а ми имаат спомнато дека биле со квалитет како Минелот, па ако ги има некој пробано нека каже
Да не ги имаш пробано Један таг таблетките, зашто јас имам уште некоја од Минелот па сакав да ги купам Германските од Зур маркет незнам како се викаат, ама видов дека никој нема пишано дали ги има некој пробано, а незнам и овие један таг какви се, се мислам какви да земам сакав да ги купам и оние од ДМ ама пак не сум сигурна, задоволна сим и од Финиш квантум со лимон ама некако ми се малку соленки тие таблетки, па споделете некое искуство со некои други добри таблетки ама со солидна цена
Искрено незнам како се викаа, ајде ако купам ќе ги пробам и јас, ако не планирав од ДМ да ги купам туе таблетки па и нив да ги пробам здравје прво другиве да ги дотрошам, па ќе ви споделам искуство, а многу ми беа добри Минелот зошто ги нема веќе
Здравоо.. Имам едно прашање, купив машина за вградување беко ама моментално не ми е уште вградена а ја отварам вратата не се отвара скрос до доле дали знаете дали е нормално тоа, дали дека не е вградена е така или нешто не е во ред со мојата?
Не би требало да е проблем и мојата е вградлива па се отвараше скроз врата, види да не имаш некој граничник што се вади прочитај на упатството сигурно има нешто заради безбедносни причини ако не видо мајсторпт кога ќе ја месри дали он знае ако не јави се во придавница од кај што е купена или иди до таму ќе ти објасната, сигурно има некој граничник неможе да е така, не би требало да е проблем тоа дека нема врата зашто и тогаш нема да се отвара
Ама мојата се отвара до доле ама не стои така мора јас да ја држам за да може да ја полнам со садови самата врата не стои доле, дали и каај вас беше така пред да ја вградите?
Не. Мислам дека не треба да е така. Која марка е? Инаку, јас имам Беко, и иако се препорачани Финиш капсули за Беко (демек), јас воопшто не сум задоволна од нив. Ми оставаат флеки на чашите. Ниту овие од Кам, лошо ми мирисаат измиени. Само од Фери сум задоволна. Најдобри ми се покажаа.
Не би требало, мојата пред да ја вградам си се отвараше нормално до доле, ни да ја држам ништо, најубаво јави се и прашај од кај што си ја купила, зошто и кога ќе ја вградиш исто ќе биде, нема разлика, ако сефа не се отвара до крај и тогаш ќе биде исто @Orchidea прв пат слушам за капсули Ариел за тањири, ќе може слика од нив и кај ги има во кој продавници фала ти
А оки доки јас мислев има Ариел викам јас како може да незнам и онака во маркет лај хемијата со саари седам со багер не момат да ме поместат хахаха
И кај нас беше така, но кога ја намонтираа со се вратниче немаше никаков проблем, најверојатно вратничето и натежнува и си останува отворена до долу.